Bitcoin yoldan çıkmadı mı ?

somebach

alacakaranlıktan şafağa kadar
Kurumsal Üye
Soru & Cevap Uzmanı
Katılım
20 Kas 2020
Mesajlar
1,141
Çözümler
12
Tepki
375
Başından beri Bitcoin ve kripto paralarla ilgili kötü düşüncelerim vardı zaten ancak şu anda Bitcoin ve altcoinlerin bir yatırım aracı haricinde kumar ve kolay para kazanmak amaçlı kullanılması rahatsız edici ...

Her zaman kolay yoldan, hızlı ve para kazanmak isteyen insanlar olur ve onlara hayal satan, hayal pazarlayan d*landırıcılar tarafından kandırırlırlar, Ponzi sistemleri, yasadışı bahis ve daha niceleri.

İşte bugün Bitcoin ve altcoinler, kolay yoldan fazla para kazanmak isteyen insanları av olarak gören bazı manipülatörler (bkz:Elon Musk) tarafından kullanılan bir oltaya dönüyor gibi. Örneğin 10 Bitcoin alan bir multimilyarder, topluluğa yüksek takipçili hesabı üzerinden "Bitcoin yükselecek" mesajı veriyor ve böylece topluca Bitcoin'e yatırım yapan kişiler sayesinde kendisi kazanıyor.

İşin teknik kısmıyla ilgili fikri olmayan kişiler saçma grafikler çizip birkaç havalı görünen İngilizce kelime ile açıklama yapıp insanlar üzerinden hem sosyal medyadan, hem Exchange platformlarındaki referans linklerinden ve belki de yine coinlerde kazanç elde ediyor ama insanlar farkına varmıyor.

Bu konuyu emek verip yazdım, alıntı yada çalıntı her neyse ondan yok, kendim şahsi fikrimi belirttim ve WF'ye özel olarak yayınlıyorum, sizin fikirleriniz nedir ?
 

Furkan Murt

Eski üye
Katılım
26 May 2021
Mesajlar
128
Tepki
67
Şuan İyi Bi Yatırım Kaynağı Değil
 
Üst Alt