Aş çorbası tarifi

Admin

Yönetici
Yazılım Uzmanı
Web Tasarımcı
Katılım
19 Ara 2017
Mesajlar
1,607
Çözümler
3
Tepki
891
Aş çorbası tarifi


Nohut ve erişteye kıymanın eşlik etmesiyle zenginleşen bir çorba: Aş çorbası
Malzemelerinin çeşitliliği sayesinde doyuırucu olan aş çorbasını hem ana yemeğe geçmeden önce başlangıç niyetine hem de bir öğün için afiyetle içebilirsiniz. 
[attachment=82]
AŞ ÇORBASI MALZEMELERİ 

2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

2 Adet Soğan

1 Çorba Kaşığı Salça

150 gr. Kıyma

1 Adet Etsuyu Tableti

1 Su Bardağı Su

1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut

1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek

Karabiber

1 Çay Bardağı Erişte

Tuz, Kırmızıbiber, Nane

YAPILIŞI 

Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun. Küçük parçalar koparın.

Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.

Soğanları yemeklik doğrayın.

Kızdırılmış sıvı yağda kavurun.

Salçayı da ilave edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin. Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.

Kaynayınca mercimek ve nohutu katın. En son olarak erişteleri ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın.
 

Ekli dosyalar

  • 812421.jpg
    812421.jpg
    35 KB · Görüntüleme: 253
Üst Alt