/*** 1 ****/ /*** 2 ****/ /*** 3 ****/ /*** 4 ****/ /*** 5 ****/ /*** 6 ****/ /*** 7 ****/ /*** giriş çıkış ikonu ****/ /*** giriş çıkış ikonu ****/ /**** 9 ****/ /**** 10 ****/ /**** 11 ****/ /**** 12 ****/ /**** 13 ****/ /***** 14 ****/ /**** 15 *****/ /***** 16 *****/ /**** 17 ****/ /**** 18 *****/ /**** 19 ****/ /***** 20 *****/ /***** 21 ****/ / ***** 22 ****** / / ***** 23 *****/ /**** 24 ****/ /**** 25 ****/ /**** 26 *****/ /**** 27 *****/ /**** 28 *****/ /**** 29 *****/ /**** 30 *****/ /**** 31 ****/ /**** 32 ****/ /**** 33 *****/ /*** 34 ***/ /*** 35 ***/ /**** 36 ***/ /**** 37 ****/ /*** 38 ****/ /*** 39 ****/ /***** 40 ****/ /***** 41 *****/ /*** 42 ****/ /**** 43 ****/ /**** 44 ****/ /**** 45 ***/
Webmaster Forum
HABERLER

Son makaleler

Sorum Var Yapay zekayı iş bulucu yapma fikri tutarmı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi babywitch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevap Cevap : 4
  • Görüntüleme Görüntüleme : 479

babywitch

Çaylak
Kurumsal Üye
Son zamanlarda aklıma çok takılan bir fikir var.. bir yapay zeka modelini kendi açtığım web siteye entegre etsem ve buda kariyer.net gibi yerlerin yapayzeka versiyonu gibi olsa. Mesela yazılımcıyım şu dilleri biliyorum diyene o dilleri bilen yazılımcı işlerini sıralasa bu fikir tutarmı ve tabikide gpt falan kullanıcam bundan para kazanmam mümkün olurmu?

Bence fikir güzel ama tek başına GPT entegre ettim, ilanları sıralıyor seviyesiyle zor tutar 🙂 Kariyer.net zaten filtreleme yapıyor. Senin farkın ne olacak, kritik nokta bu. Mesela:
CV’yi analiz edip eksik skill’leri söylemesi. Bu ilana %78 uyuyorsun, şu konularda eksiksin gibi eşleşme skoru vermesi. Maaş tahmini + skill roadmap çıkarması hangi teknolojiyi öğrenirsem daha hızlı iş bulurum? Bunlar olursa değer üretmiş olursun.
Para kazanma konusu mümkün ama, API maliyeti (GPT vs) iyi hesaplanmalı.
Şirketlerden ilan başı ücret ya da aday eşleştirme komisyonu düşünebilirsin. Ama en zor kısmı teknik değil, kullanıcı çekmek ve güven oluşturmak. Network + pazarlama olmadan zor.
Fikir ölmez ama AI koydum oldu, seviyesinde kalırsa tutmaz. Gerçek problem çözen bir özellik eklersen niş bir kitlede yürüyebilir.

Merhaba, kesinlikle Hakan'a katılıyorum. Fikir güzel ama nasıl hayata geçirdiğin ve ondan da daha önemlisi nasıl pazarladığın önemli. Güçlü bir PR çalışması olmayan en parlak fikirler bile ne yazık ki başarısızlıkla sonuçlanıyor. :(/:(

Bence fikir güzel ama tek başına GPT entegre ettim, ilanları sıralıyor seviyesiyle zor tutar 🙂 Kariyer.net zaten filtreleme yapıyor. Senin farkın ne olacak, kritik nokta bu. Mesela:
CV’yi analiz edip eksik skill’leri söylemesi. Bu ilana %78 uyuyorsun, şu konularda eksiksin gibi eşleşme skoru vermesi. Maaş tahmini + skill roadmap çıkarması hangi teknolojiyi öğrenirsem daha hızlı iş bulurum? Bunlar olursa değer üretmiş olursun.
Para kazanma konusu mümkün ama, API maliyeti (GPT vs) iyi hesaplanmalı.
Şirketlerden ilan başı ücret ya da aday eşleştirme komisyonu düşünebilirsin. Ama en zor kısmı teknik değil, kullanıcı çekmek ve güven oluşturmak. Network + pazarlama olmadan zor.
Fikir ölmez ama AI koydum oldu, seviyesinde kalırsa tutmaz. Gerçek problem çözen bir özellik eklersen niş bir kitlede yürüyebilir.
Şirketlerin para vereceğini pek zannetmem çünkü zaten ücretsiz ilan basabiliyorlar.. analiz kısmına ağırlık verip reklamlar ve kullanıcıların premium üyeliklerinden para kazanmayı düşünüyorum

Geri
Forum Blog Dizin Giriş Yap