/*** 1 ****/ /*** 2 ****/ /*** 3 ****/ /*** 4 ****/ /*** 5 ****/ /*** 6 ****/ /*** 7 ****/ /*** giriş çıkış ikonu ****/ /*** giriş çıkış ikonu ****/ /**** 9 ****/ /**** 10 ****/ /**** 11 ****/ /**** 12 ****/ /**** 13 ****/ /***** 14 ****/ /**** 15 *****/ /***** 16 *****/ /**** 17 ****/ /**** 18 *****/ /**** 19 ****/ /***** 20 *****/ /***** 21 ****/ / ***** 22 ****** / / ***** 23 *****/ /**** 24 ****/ /**** 25 ****/ /**** 26 *****/ /**** 27 *****/ /**** 28 *****/ /**** 29 *****/ /**** 30 *****/ /**** 31 ****/ /**** 32 ****/ /**** 33 *****/ /*** 34 ***/ /*** 35 ***/ /**** 36 ***/ /**** 37 ****/ /*** 38 ****/ /*** 39 ****/ /***** 40 ****/ /***** 41 *****/ /*** 42 ****/ /**** 43 ****/ /**** 44 ****/ /**** 45 ***/
Webmaster Forum
HABERLER

Blog Haberler

Sorum Var Yapay zekayı iş bulucu yapma fikri tutarmı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi babywitch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevap Cevap : 6
  • Görüntüleme Görüntüleme : 695

babywitch 2

Girişimci
Kurumsal Üye
Son zamanlarda aklıma çok takılan bir fikir var.. bir yapay zeka modelini kendi açtığım web siteye entegre etsem ve buda kariyer.net gibi yerlerin yapayzeka versiyonu gibi olsa. Mesela yazılımcıyım şu dilleri biliyorum diyene o dilleri bilen yazılımcı işlerini sıralasa bu fikir tutarmı ve tabikide gpt falan kullanıcam bundan para kazanmam mümkün olurmu?

Bence fikir güzel ama tek başına GPT entegre ettim, ilanları sıralıyor seviyesiyle zor tutar ? Kariyer.net zaten filtreleme yapıyor. Senin farkın ne olacak, kritik nokta bu. Mesela:
CV’yi analiz edip eksik skill’leri söylemesi. Bu ilana %78 uyuyorsun, şu konularda eksiksin gibi eşleşme skoru vermesi. Maaş tahmini + skill roadmap çıkarması hangi teknolojiyi öğrenirsem daha hızlı iş bulurum? Bunlar olursa değer üretmiş olursun.
Para kazanma konusu mümkün ama, API maliyeti (GPT vs) iyi hesaplanmalı.
Şirketlerden ilan başı ücret ya da aday eşleştirme komisyonu düşünebilirsin. Ama en zor kısmı teknik değil, kullanıcı çekmek ve güven oluşturmak. Network + pazarlama olmadan zor.
Fikir ölmez ama AI koydum oldu, seviyesinde kalırsa tutmaz. Gerçek problem çözen bir özellik eklersen niş bir kitlede yürüyebilir.

Merhaba, kesinlikle Hakan'a katılıyorum. Fikir güzel ama nasıl hayata geçirdiğin ve ondan da daha önemlisi nasıl pazarladığın önemli. Güçlü bir PR çalışması olmayan en parlak fikirler bile ne yazık ki başarısızlıkla sonuçlanıyor. :(/:(

Bence fikir güzel ama tek başına GPT entegre ettim, ilanları sıralıyor seviyesiyle zor tutar ? Kariyer.net zaten filtreleme yapıyor. Senin farkın ne olacak, kritik nokta bu. Mesela:
CV’yi analiz edip eksik skill’leri söylemesi. Bu ilana %78 uyuyorsun, şu konularda eksiksin gibi eşleşme skoru vermesi. Maaş tahmini + skill roadmap çıkarması hangi teknolojiyi öğrenirsem daha hızlı iş bulurum? Bunlar olursa değer üretmiş olursun.
Para kazanma konusu mümkün ama, API maliyeti (GPT vs) iyi hesaplanmalı.
Şirketlerden ilan başı ücret ya da aday eşleştirme komisyonu düşünebilirsin. Ama en zor kısmı teknik değil, kullanıcı çekmek ve güven oluşturmak. Network + pazarlama olmadan zor.
Fikir ölmez ama AI koydum oldu, seviyesinde kalırsa tutmaz. Gerçek problem çözen bir özellik eklersen niş bir kitlede yürüyebilir.
Şirketlerin para vereceğini pek zannetmem çünkü zaten ücretsiz ilan basabiliyorlar.. analiz kısmına ağırlık verip reklamlar ve kullanıcıların premium üyeliklerinden para kazanmayı düşünüyorum

Merhaba, kesinlikle Hakan'a katılıyorum. Fikir güzel ama nasıl hayata geçirdiğin ve ondan da daha önemlisi nasıl pazarladığın önemli. Güçlü bir PR çalışması olmayan en parlak fikirler bile ne yazık ki başarısızlıkla sonuçlanıyor. :(/:(
PR çalışması içinn neler önerirsiniz?

Merhaba hocam, ben olsam bu fikri "kariyer planlama ve iş geliştirme" konseptine çevirirdim.

Öğrenciler, çalışanlar ve iş arayanlar için kişiye özel:
  • Beceri ve ilgi alanı analizleri
  • Yetenek, sektör ve meslek eşleştirmeleri
  • Linkedin profil optimizasyonu ipuçları
  • Etkili CV hazırlama stratejileri
  • Akademik hayata ilişkin yol haritaları
  • Sertifikalı eğitim önerileri ve planlaması
  • Öğrenme ve verimli çalışma teknikleri
gibi hizmetler sunabilirsiniz. İşletme tarafı için de çok daha kapsamlı hizmetler oluşturarak hedef kitle hacminizi ciddi anlamda genişletebilirsiniz.

Gelir elde etme noktasında ise:
  • Kişiye veya işletmeye özgü hizmetlerden aylık/yıllık abonelik ücreti alma
  • Canlı destek, eğitim veya danışmanlık talepleri için dakika/saat bazlı tarifeler oluşturma
  • PDR, kariyer danışmanı ve iş geliştirme uzmanlarını platformunuz bünyesinde toplayıp sundukları hizmetlerden komisyon alma
  • Köklü, saygın ve güvenilir eğitim kurumlarının ücretli sertifika programları için reklam alanları oluşturma
vb. yöntemler uygulayabilirsiniz.

Eğer hedefiniz uzun vadeli ve ömürlük bir proje ise bu fikir büyük potansiyele sahip bana kalırsa.

Merhaba hocam, ben olsam bu fikri "kariyer planlama ve iş geliştirme" konseptine çevirirdim.

Öğrenciler, çalışanlar ve iş arayanlar için kişiye özel:
  • Beceri ve ilgi alanı analizleri
  • Yetenek, sektör ve meslek eşleştirmeleri
  • Linkedin profil optimizasyonu ipuçları
  • Etkili CV hazırlama stratejileri
  • Akademik hayata ilişkin yol haritaları
  • Sertifikalı eğitim önerileri ve planlaması
  • Öğrenme ve verimli çalışma teknikleri
gibi hizmetler sunabilirsiniz. İşletme tarafı için de çok daha kapsamlı hizmetler oluşturarak hedef kitle hacminizi ciddi anlamda genişletebilirsiniz.

Gelir elde etme noktasında ise:
  • Kişiye veya işletmeye özgü hizmetlerden aylık/yıllık abonelik ücreti alma
  • Canlı destek, eğitim veya danışmanlık talepleri için dakika/saat bazlı tarifeler oluşturma
  • PDR, kariyer danışmanı ve iş geliştirme uzmanlarını platformunuz bünyesinde toplayıp sundukları hizmetlerden komisyon alma
  • Köklü, saygın ve güvenilir eğitim kurumlarının ücretli sertifika programları için reklam alanları oluşturma
vb. yöntemler uygulayabilirsiniz.

Eğer hedefiniz uzun vadeli ve ömürlük bir proje ise bu fikir büyük potansiyele sahip bana kalırsa.
Çok teşekkür ederim gayet güzel bir konsept değişikliği tavsiyesi olmuş, dikkate alacağım. (y)

Geri
Forum Blog Dizin Giriş Yap