WordPress Adsense Reklam Kodu Ekleme

Social

Meraklı
Katılım
29 Eyl 2023
Mesajlar
29
Tepki
0
Birçok kişi gelir elde etmek amacıyla Google Adsense’e başvuruyor. Bu başvuruların birçoğu reddedilse de başvurusu onaylananlar büyük sevinç yaşıyor. Ancak Adsense reklam kodlarını web sitelerine nasıl ekleyeceklerini ve hangi bölümlere ekleyeceklerini bilmiyor. WordPress, eklentileri ile tüm dertlerin çözümü. Bugünkü konumuzda Adsense kodlarını WordPress sitelere nasıl ekleyeceğimizden bahsedeceğiz.

Adsense Integration WP QUADS Eklentisi​

WordPress sitenize reklam kodu eklemek için yığınla eklentiler mevcut. Hemen hemen hepsi isteklerinizi karşılasa da WP QUADS kullanımı itibariyle bir adım öne çıkıyor. Bu eklenti ile reklam kodlarınızı, sitenizde istediğiniz noktaya koyma imkanı sunuyor. Dilerseniz içeriklerinizin başına, ortasına ya da sonuna Adsense kodlarını ekleyebilirsiniz.
WP Quads eklentisini kurduktan sonra admin panelinde “WP Quads” diye bir bölüm oluşacak. Bu bölüme tıkladıktan sonra karşınıza şöyle bir ekran gelecek.
Gördüğünüz gibi “General Position” bölümünde böyle bir ekranla karşılaşacaksınız. Reklamların çıkmasını istediğiniz bölümü nurada seçebilirsiniz. Örneğin, resimde içeriğin ortasında ve sonunda çıkmasını seçtim. Farklı reklam kodları ekleyecekseniz biri Ad 1 diğerini Ad 2 seçin. Ya da aşağıdaki bölümlerden, hangi paragraftan sonra veya önce çıkmasını istiyorsanız onu da seçebilirsiniz. Burada işlemleri yaptıktan sonra değişiklikleri kaydet deyin ve “Ad Code” yazan bölüme tıklayın.
Önceki işlemde seçtiğiniz Ad1 veya Ad2 reklamlarını burada seçerek, reklam kodlarınızı yapıştırın. Hemen altta reklamın sağda, solda veya ortada çıkması gibi alternatifleri seçebilirsiniz. Bu adımı da tamamladıktan sonra artık reklamlarınız görünmeye başlayacaktır. Bu şekilde istediğiniz yere reklam kodlarını ekleyebilirsiniz.
 
Üst Alt