Windows 11 sızıntısı yeni kullanıcı arayüzünü, Başlat menüsünü ve daha fazlasını ortaya koyuyor.

Mesut

Eski üye
Katılım
19 May 2021
Mesajlar
119
Tepki
13
Microsoft'un yaklaşmakta olan Windows 11 işletim sistemi bugün çevrimiçi olarak sızdırıldı. Çin sitesi Baidu'da ekran görüntüleri ilk kez yayınlandıktan sonra , Windows 11 işletim sisteminin tamamı yeni bir kullanıcı arayüzü, Başlat menüsü ve daha pek çok şeyle birlikte çevrimiçi olarak göründü.

Yeni Windows 11 kullanıcı arabirimi ve Başlat menüsü, orijinal olarak Windows 10X'te bulunana çok benziyor . Microsoft, bu projeyi Windows 11 lehine iptal etmeden önce çift ekranlı cihazlar için Windows'u basitleştiriyordu. Görsel olarak, fark edeceğiniz en büyük değişiklikler görev çubuğunda bulunabilir. Microsoft, uygulama simgelerini burada ortaladı, tepsi alanını temizledi ve yeni bir Başlat düğmesi ve menüsü ekledi.

1623846139621.png


Bu güncellenmiş Başlat menüsü, Canlı Kutucuklar olmadan Windows 10'da mevcut olanların basitleştirilmiş bir sürümüdür. Sabitlenmiş uygulamaları, en son dosyaları ve Windows 11 cihazlarını hızlı bir şekilde kapatma veya yeniden başlatma özelliğini içerir. Bugün Windows 10'da var olandan gerçekten çok daha basitleştirilmiş.

Uygulama simgelerinin ve Başlat menüsünün ortalanmasını istemiyorsanız, hepsini tekrar sol tarafa taşıma seçeneği vardır. Aynı zamanda mevcut olan karanlık mod ile birleştiğinde, Windows 11, Windows 10'un çarpıcı bir şekilde yeni bir sürümden daha rafine bir sürümü gibi görünmeye başlar.

Microsoft ayrıca Windows 11'de yuvarlatılmış köşeler kullanıyor. Bunlar bağlam menülerinde, uygulamaların ve Dosya Gezgini'nin çevresinde görülebilir. Başlat menüsünün kendisi de yuvarlatılmış köşeler içerir. Bu hala Windows 11'in sızdırılmış erken bir sürümüdür, bu nedenle henüz her şey dahil edilmemiştir.

Windows 11'deki yerleşik uygulamalarda daha fazla değişiklik görmeyi bekliyoruz, ancak bunların çoğu henüz mevcut değil. İşletim sisteminin büyük bir kısmı bitmiş gibi görünüyor, bu nedenle Windows Insider'ların test etmesi için bunun bir beta sürümünün yakında gelmesini bekliyoruz.

Windows 11 görev çubuğunda yeni bir simge fark etmiş olabilirsiniz ve bu simge, işletim sisteminde Widget'lar olarak etiketlenmiştir. Söylentiler Microsoft'un Windows Widget'larını geri getirdiğini öne sürüyor ve bu erken sürüm bazılarını içeriyor gibi görünüyor.

Bu açıkça Windows 11'in çok erken bir sürümü olduğundan, widget'lar işletim sistemine tam olarak yüklenmiyor, ancak kaydırılarak haberlere, hava durumuna ve diğer web içeriğine hızlı erişim sağlayacak şekilde tasarlandı.

Microsoft , Windows 10X işletim sistemini iptal ederken , şirket, Windows 11 ile yaptığı çalışmaların büyük bir bölümünü açıkça yeniden kullanıyor. Windows 10X, geleneksel dizüstü bilgisayarlara geçmeden ve ardından iptal edilmeden önce, orijinal olarak çift ekranlı cihazlar için tasarlandı. Windows 10X, Windows'a bir dizi rafine ve basitleştirilmiş özellik içeriyordu ve bu çalışmaların çoğu Windows 11'in bu sızdırılmış sürümünde mevcut.

Windows 11 ayrıca tüm uygulamalarda ekranı kapla düğmesinden erişebileceğiniz yeni ek denetimler içerir. Yıllardır işletim sisteminde var olan kademeli pencereler işlevinin modern eşdeğerleridir. Pencereleri hızlıca yan yana getirebilir veya masaüstünüzde bölümler halinde düzenleyebilirsiniz.

1623846161301.png


Ne yazık ki, henüz Windows Mağazası için büyük güncellemeler görünmüyor. Bu erken sızdırılmış bir sürüm olduğundan, Microsoft'un planladığı güncellemelerin henüz ortaya çıkmaması muhtemeldir.

Windows Mağazası arayüzü büyük ölçüde şu anda Windows 10'da bulunanla aynıdır ve bugün mevcut olan tüm uygulamalara erişim sağlar.

Microsoft'un son aylarda Windows için yeni bir uygulama mağazası üzerinde çalıştığı bildiriliyor ve söylentiler bunun bugün var olandan büyük bir değişiklik olacağını gösteriyor. Microsoft CEO'su Satya Nadella, Windows ile "geliştiriciler ve içerik oluşturucular için daha büyük ekonomik fırsatların kilidini açmaya" söz verdi ve bu muhtemelen yeni bir mağaza şeklinde gelecek.

Microsoft'un, geliştiricilerin Chrome veya Firefox gibi tarayıcılar da dahil olmak üzere herhangi bir Windows uygulamasını göndermesine izin vermek için Windows uygulama mağazasını elden geçirdiği bildiriliyor. Microsoft ayrıca uygulamalarda üçüncü taraf ticaret platformlarına izin vererek geliştiricilerin Microsoft'un genellikle uygulama içi satın alma sistemlerinden aldığı kesintiden kaçınmasına izin vermeyi düşünüyor olabilir.

1623846187584.png


Başka yerlerde Microsoft, Windows 11'e yeni bir kurulum deneyimi de ekledi. Windows 10X'e çok benzer, yeni donanım kullanıcıları veya Windows 11'e yükseltme yapanlar, Windows'u yapılandırmak için bir dizi adımdan geçiyor. Bu kullanıma hazır deneyim, her açılışta tetiklenen yeni bir Windows 11 başlangıç sesi de içerir.

Microsoft ayrıca Windows 11'deki Xbox deneyimini iyileştiriyor. Yeni Xbox uygulaması artık Windows 11'e entegre edildi ve Xbox Game Pass oyunlarına, Xbox ağının sosyal bölümlerine ve Xbox mağazasına hızlı erişim sunuyor. Xbox Oyun Çubuğu ve Windows Oyun Modu, bu erken sızdırılmış yapıda Windows 10 ile aynı kalır.

Microsoft, Windows 11'i başlatmaya hazır olduğuna dair ipuçları bırakıyor . Yazılım devi, 24 Haziran'da bir sonraki işletim sistemini ortaya çıkarmak için özel bir Windows etkinliği düzenliyor. Etkinlik 11:00 ET'de başlıyor ve etkinlik daveti, 11 numaraya benzeyen bir anahatla gölge oluşturan bir pencere içeriyor. Microsoft yöneticileri de aylardır bir "yeni nesil Windows" duyurusu yapıyor ve bu sızıntı şimdi bunu doğruluyor. Windows 11'in bu ay içinde resmi olarak açıklanacağı söylendi.
 
Üst Alt