/*** 1 ****/ /*** 2 ****/ /*** 3 ****/ /*** 4 ****/ /*** 5 ****/ /*** 6 ****/ /*** 7 ****/ /*** giriş çıkış ikonu ****/ /*** giriş çıkış ikonu ****/ /**** 9 ****/ /**** 10 ****/ /**** 11 ****/ /**** 12 ****/ /**** 13 ****/ /***** 14 ****/ /**** 15 *****/ /***** 16 *****/ /**** 17 ****/ /**** 18 *****/ /**** 19 ****/ /***** 20 *****/ /***** 21 ****/ / ***** 22 ****** / / ***** 23 *****/ /**** 24 ****/ /**** 25 ****/ /**** 26 *****/ /**** 27 *****/ /**** 28 *****/ /**** 29 *****/ /**** 30 *****/ /**** 31 ****/ /**** 32 ****/ /**** 33 *****/ /*** 34 ***/ /*** 35 ***/ /**** 36 ***/ /**** 37 ****/ /*** 38 ****/ /*** 39 ****/ /***** 40 ****/ /***** 41 *****/ /*** 42 ****/ /**** 43 ****/ /**** 44 ****/ /**** 45 ***/
Webmaster Forum
HABERLER

Blog Haberler

Üniversitelerde Hibrit Eğitime Geçmenin Avantajları Nelerdir?

guguklusaat 1

Moderator
Kurumsal Üye
Makale Yazarı
Üniversitelerde hibrit eğitim modeli, özverili şekilde yürütüldüğü takdirde nitelikli nesillerin yetişmesine önemli katkılar sağlar. Öğrenci merkezli eğitim programlarının benimsenmesi, ihtiyaç analizlerinin objektif şekilde yapılması ve kariyer planlama süreçlerinin profesyonel biçimde yönetilmesi hâlinde lisans diplomalarının değeri yükselir. Üniversite kültüründe belirgin canlanmalar yaşanır ve eğitimin kıymeti çok daha net şekilde anlaşılır.

Hibrit Eğitim Planlaması Nasıl Yapılabilir?

1. Teorik ve salt bilgiye dayalı derslerde uzaktan eğitim yoluna başvurulup, müfredatta bazı iyileştirmeler yapılabilir. Ders içerikleri, iş dünyasının mevcut ve potansiyel gereksinimleri doğrultusunda güncellenebilir. Aşırı ayrıntı sayılabilecek nitelikteki akademik kısımlar ise yüksek lisans ve doktora içerisine dâhil edilebilir. Akademik kariyer yapmayı hedefleyen lisans öğrencilerine seçmeli dersler aracılığıyla takviye eğitimler sunulabilir.
  2. Staj, laboratuvar kullanımı, deney, gözlem, sunum, proje ve ekip çalışması gibi unsurları bünyesinde barındıran uygulamalı derslerin sayısı artırılabilir. Bu derslerde yüz yüze eğitim modeli tercih edilerek aynı bölüm öğrencileri birkaç gruba ayrılabilir. Pratiğe dayalı dersleri gruplar hâlinde işlemek, öğrencilerin beceri geliştirme aşamalarını başarıyla tamamlamalarına yardımcı olur.
Teorik derslerin hafifletilip asıl ağırlığın pratik derslere verilmesi durumunda, üniversite eğitimi ile iş yaşamı arasındaki tutarlılık düzeyi yükseltilebilir. Öğrencilerin işe giriş süreçlerinde sıkça karşılaştıkları "deneyim eksikliği" probleminin ciddi oranda önüne geçilebilir. Eğitimli genç nüfusun gelecek kaygısı çekme ihtimali azaltılabilir.

Hibrit Eğitim Modelinin Faydaları Nelerdir?

Hibrit eğitime geçişin üniversite öğrencileri açısından başlıca avantajları:
  • Kendilerine uygun olan verimli ders çalışma tekniklerini keşfetmelerine olanak tanır.
  • Farklı öğretim yöntem ve tekniklerinin kullanımına bağlı olarak kalıcı öğrenmeyi kolaylaştırır.
  • Hem okuyan hem çalışan öğrencilerin iş ve eğitim süreçlerini çok daha iyi planlamalarına yardımcı olur.
  • Sorumluluk bilinci, öz disiplin, adaptasyon ve zaman yönetimi becerilerini geliştirmelerine zemin hazırlar.
  • Eğitim hayatlarının monotonlaşmasını engelleyerek öğrenme motivasyonlarının canlı kalmasını destekler.
Peki, sizce ülke genelindeki bütün üniversitelerde hibrit eğitime geçiş mümkün mü? İlerleyen dönemlerde YÖK'ün bu konudaki tutumu ve düşünceleri nasıl olur acaba?

Geri
Forum Blog Dizin Giriş Yap