Türkiye En Çok Hangi İnternet Sitelerini Ziyaret Ediyor?
Tüm dünya birçok sosyal medya ve internet sitelerini her gün ziyaret ederken, bazı kurumlar tarafından takip edilmektedir. Türkiye gibi yüksek oranda internet kullanan bir ülke için yapılan analizleri ve gelişmeleri yakından incelemeye aldık.

Artık tüm ülkeler internet sayesinde birbiriyle entegre durumda hareket etmekte. Durum böyle olunca sanal alemde yapılan çalışmalar ve Türkiye’de en çok ziyaret edilen internet sitelerinin neler olduğu daha bir merak konusu haline geldi. Genç, yaşlı, çocuk demeden neredeyse her gün saatlerce vakit ayırdığımız bu alanda yapılabilecekler ve sıklıkla yapılan hatalar başta olmak üzere, bilinmesi gereken en önemli noktaların altını çizdik.

Türkiye’de En Çok Ziyaret Edilen Siteler Hangileridir?

İnsanoğlunun varlığından bu yana kadar şu an teknoloji döneminin yaşandığı bir evre yaşanılmamış olmasının artı ve eksilerinin neler olduğunun bilinmesi oldukça önemli. Bilgisayarların hayatımıza girdiği dönemden bu yana kesinlikle internetle birlikte çok büyük bir patlama yaşandı. Ancak sürekli olarak değişen dengeler ve konunun uzmanları tarafından yapılan açıklamalar kesinlikle dikkate alınmalı, aynı zamanda yapılması gerekenlerin uygulanması gerektiğidir. Tam burada ülkemizde en çok ziyaret edilen internet sitelerinin isimleri ve neden kullanıldıklarını öğrenerek, sanal dünyadan ne kadar sağlıklı beslendiğimizi öğrenebiliriz. Paylaşmakta olduğumuz bilgiler kısa süre içinde farklılık gösterebilir. Paylaşılan bir reklam veya etkinlikle daha ön plana çıkılmasına neden olabilir. Ancak olağandışı bir durum olmadıkça muhatap olarak alınabilir.

  • Google
Aklımıza gelebilecek her türlü sorumuza cevap veren bu site uzun zamandır ülkemizdeki en popüler site olma durumunda. Neredeyse alışkanlık haline gelen tercih için tüm dünya aynı fikirde olmalı. Gösterilen ilgi alakanın bu kadar büyük olmasının altında basit ve anlaşılabilir bir tema sürdürülmesi yatmaktadır.

  • YouTube
Son zamanlarda müzik dinlemenin ve film izleminin adresi haline gelen bu mecra ülkemizde inanılmaz ilgi görüyor. Aynı zamanda maddi kazanım elde edilebilme ve ünlü fırsatları tanıma gibi durumlarda söz konusu olduğunda kullanılması muhtemel tercihler arasında yer almaktadır.

  • Sahibinden
Her türlü ihtiyaca cevap verebiliyor olması ve zamanında yapılan reklam kampanyaları sayesinde kesinlikle üst sıralara taşınan bir durum ortaya çıktı. Her ne kadar rakip sitelerde bulunsa bizim ülkemiz bu alanda Sahibinden platformunu seçmektedir.

İnternet Kullanımı Türkiye’yi Olumsuz Yönde Nasıl Etkiliyor?

Bilindiği gibi her ne konuda olursa olsun aşırıya düşen her alan zararlıdır. Diğer taraftan ülkemizde internetin kötüye kullanım oranında hiç düşük olmadığı baz alındığında kesinlikle nette çok zaman harcamak, otomatik olarak zararlı çıkılmasına neden oluyor. Vakit kaybı başta olmak üzere, sağlımızı riske eden durumlara varana kadar uzanan durumlar ortaya çıkmaya başlıyor. İçeriği zararlı olan sitelerin ayırt edilmesi için bilinmesi gerekenleri kavranmadan her bilgiyi kabul etmekte oldukça negatif durumların oluşmasına neden olmaktadır. Başta çocuklar olmak üzere yetişkinlerinde dikkatli olması gereken çok sayıda adres bulunmakta.

Türkiye’de İnternetin Sağlıklı Kullanıldığı Noktalar Nelerdir?

Özellikle öğrenciler başta olmak üzere bilgi akışının sağlandığı mecralar sıklıkla ziyaret edilmektedir. Bu durumda bizlere sadece sosyal medya değil, kültürel anlamda da ilerleme kaydedildiği anlama fırsatı sağlıyor. Göremediğimiz birçok nokta hakkında birikim sahibi olunmak istenmesi, olumlu yönde kullanıldığında harika sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. Gelecek dönemlerde de bu tarz gelişmelerin aşama kaydetmesi beklenilmektedir. Sosyal mecralarda ikili ve ticari ilişki kurulmasına oldukça etkili şekilde kullanılmaktadır. Tüm bunlar bir araya geldiğinde internettin yararlı kullanımı hakkında çok sayıda veri elde etmiş oluyoruz. Diğer açıdan bakıldığındaysa Türkiye’de en çok ziyaret edilen internet sitelerinin neler olduğu da hangi yönde gelişmeler yaşanacağının sinyallerini vermek için yeterlidir.
 
Üst Alt