Terbiyeli soğan dolması

Çiçek

Eski üye
Katılım
21 Ara 2018
Mesajlar
124
Tepki
19
Terbiyeli soğan dolması

6 kişilik
Hazırlanış suresi 30 dakika
Pişme süresi 40 dakika

Malzemeler
6 tane iri soğan
6 yemek kaşığı kıyma
6 yemek kaşığı pirinç
2 diş sarımsak
Yemek kaşığı tereyağı
Bir çay bardağı sirke
1 adet yumurta sarısı
Yeteri kadar tuz
karabiber

Yapılışı
Soğanları kabuklarını temizleyip yıkayın.kapak kısımlarını kesip bıçakla içlerin temizleyin.(halkaları çıkarıp temizlersiniz soğanın içine iyice boşalır.)
İçine bıçakla döndürerek çıkardınız soğanları çukur bir tencereye yerleştirin. Üzerini örtecek kadar tuzlu su ekleyin ve kaynatın. Soğanlar peş peşe çeteye ters çevirerek alın ve suyunun süzülmesini sağlayın. Diğer tarafta kıyma, pirinç dövülmüş sarımsak tuz ve karabiberi yoğurun.hazırladığınız harcı içi boşaltılmış soğanları doldurun ve yine bir çukur tencereye dizin. Dolmaların üstüne biraz sıcak su gezdirin. Tereyağına sıcak suyun içine ilave edin. Pirinçler pişince kadar ateşte tuttun. Bir yumurta sarısını iyice çırparak sirke ile karıştırın. Yemeğin suyuna azar azar yedirerek terbiye yapın. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp sıcak olarak servise sunun.
zeytinyagli-sogan-dolmasi-tarifi.jpg
 
Üst Alt