/*** 1 ****/ /*** 2 ****/ /*** 3 ****/ /*** 4 ****/ /*** 5 ****/ /*** 6 ****/ /*** 7 ****/ /*** giriş çıkış ikonu ****/ /*** giriş çıkış ikonu ****/ /**** 9 ****/ /**** 10 ****/ /**** 11 ****/ /**** 12 ****/ /**** 13 ****/ /***** 14 ****/ /**** 15 *****/ /***** 16 *****/ /**** 17 ****/ /**** 18 *****/ /**** 19 ****/ /***** 20 *****/ /***** 21 ****/ / ***** 22 ****** / / ***** 23 *****/ /**** 24 ****/ /**** 25 ****/ /**** 26 *****/ /**** 27 *****/ /**** 28 *****/ /**** 29 *****/ /**** 30 *****/ /**** 31 ****/ /**** 32 ****/ /**** 33 *****/ /*** 34 ***/ /*** 35 ***/ /**** 36 ***/ /**** 37 ****/ /*** 38 ****/ /*** 39 ****/ /***** 40 ****/ /***** 41 *****/ /*** 42 ****/ /**** 43 ****/ /**** 44 ****/ /**** 45 ***/
Webmaster Forum
HABERLER

Blog Haberler

Sunucu yönetimini otomatikleştirmek için hangi araçları kullanıyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi consonantmyth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevap Cevap : 1
  • Görüntüleme Görüntüleme : 478

consonantmyth

Başlangıç
Selam arkadaşlar 👋
Sunucu yönetiminde sürekli tekrarlanan görevler için hangi araçları kullandığınızı merak ediyorum. Özellikle çoklu sunucular için script mi yazıyorsunuz, Ansible mı kullanıyorsunuz, yoksa başka bir orkestrasyon aracı mı var?

Linux & Windows karışık ortamlarda çalışanlar varsa, onların çözümlerini de duymak isterim.

Hoş geldi

Bizde işler biraz karmaşık, bu yüzden birkaç farklı araç kullanıyoruz.

Ansible ile yapılandırma yönetimi

Attune ile çoklu sunucu işlemlerini adım adım orkestre ediyoruz (hatalarda otomatik geri alma vs. çok faydalı)

PowerShell ISE ise hızlı Windows görevleri için hâlâ çok iş görüyor

Bazı projelerde Puppet ya da basit Bash scriptleri + Cron kombinasyonu da kullandık. Duruma göre değişiyor ama bu araçlar sayesinde iş yükümüz oldukça hafifledi.

Geri
Forum Blog Dizin Giriş Yap