Steam Aile Paylaşımı Nedir? Oyunlarımı Nasıl Paylaşırım?

Steam Aile Paylaşımı Nedir? Oyunlarımı Iyi mi Paylaşırım?​

Steam Aile Paylaşımı Nedir? Oyunlarımı Nasıl Paylaşırım?


Steam dünyasının kullanıcılarına sunmuş olduğu ayrıcalıklı özelliklerden birisi de aile paylaşımı olarak karşımıza çıkıyor. Bu özellik yardımıyla ailenizdeki kişilerle kütüphanenizi paylaşarak onların da kütüphanenizdeki oyunları oynayabilmesine olanak tanımış olmuş olursunuz. Yapacağınız birkaç alternatif yöntem yardımıyla bu işlemi yapmak oldukça kolaydır. Son günlerde adından çoğunlukla söz ettiren platformlardan birisi olan Steam yapmış olduğu indirimlerle popülerliğini her geçen gün daha çok artırıyor.

Dünyanın en fazlaca oyun satışının yapıldığı platformu olma özelliğine haiz olan Steam kullanıcılarına birçok teknolojik hizmet sunuyor. Bu teknolojik özelliklerden birisi de aile paylaşımı olarak karşımıza çıkıyor. Aile paylaşımı yardımıyla arkadaşlarınızla ve ailenizdeki fertlerle oyunlarınızı paylaşabilir, birlikte oyunlar oynayabilirsiniz.

Steam Aile Paylaşımı İşlemi Iyi mi Yapılıyor?


Steam aile paylaşımı işlemi günümüzde oldukça kolay meydana getirilen bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Yapacağınız birkaç alternatif yöntem yardımıyla aile paylaşımı işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle oyun kütüphanenizden ailenizdeki kişilerin ve arkadaşlarınızın da yararlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu teknolojik özellikten faydalanabilmeniz için ilk olarak aile kütüphanesi paylaşımı hususi durumunu etkileştirmeniz gerekiyor. Steam aile paylaşımı işlemine ulaşmak için ilk ilk olarak ayarlar kısmına giriş yapmanız gerekiyor.

Ayarlar kısmına giriş yaptıktan sonrasında aile bölmesine tıklayınız. Güvenliğinizin güvence altına alınabilmesi için Steam guard özelliğinizin etken olması gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirmeden aile paylaşımı işleminizi uygulayamazsınız. Dolayısıyla bu işlem oldukça mühim bir işlem olarak bu süreçte rol oynuyor. Steam guard hususi durumunun etken etmek için Steam üstünden ayarlar kısmına tıklayınız. Ayarlar kısmına tıkladıktan sonrasında hesap kısmına tıklayınız. Buradan Steam guardın etken olup olmadığını görebilir, etken değilse etken edebilirsiniz

Bu işlemi tamamladıktan sonrasında artık aile paylaşımı hususi durumunu açabilirsiniz. Bunun için yapmanız ihtiyaç duyulan Steam uygulamasına giriş yaparak sol üst bölmede bulunan ayarlar sekmesine tıklayınız. Ayarlar sekmesine tıkladıktan sonrasında aile bölmesine tıklayınız. Aile bölmesinin altında bulunan ‘’ Kütüphane paylaşımı için bu bilgisayarda izin ver.’’ Kutusunu işaretlemeniz gereklidir. İşaretleme işlemini tamamladıktan sonrasında alt bölmede yer edinen bilgisayarınızda daha ilkin etken olan kişiler gözükecektir. Bu listeden kiminle paylaşım yapmak isterseniz o kişiyi seçebilirsiniz.

Oyun Paylaşımı Beraberce Yapılıyor Mu?


Kişilerin en fazlaca merak etmiş olduğu konulardan birisi de oyun paylaşımının kimler yapılabildiği mevzusudur. Oyun paylaşımı günümüzde beraberce yapılabiliyor. Bu mevzuda herhangi bir engelleme bulunmuyor. Sadece maksimum eş kıymet olarak beş şahıs ile oyun paylaşımı yapabilirsiniz. Bununla birlikte maksimum on bilgisayara yetki verebilirsiniz. Dolayısıyla sayılara dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Ek olarak oyun paylaşımı esnasında kişiler Steam kullanıcı adlarını ve şifrelerini başkalarına verecektir. Burada dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan en mühim hususlardan birisi oyunlarınızı paylaşacağınız kişileri iyi seçmeniz gerekiyor.

Güvenmediğiniz kişilerle hiçbir şekilde oyun paylaşımı yapmayınız. Aksi durumda Steam hesabınızda güvenlik sorunları yaşayabilirsiniz.

Tüm Oyunlar Paylaşılabilir Mi?


Steam platformu tüm oyunların aile paylaşımı çerçevesinde paylaşımına izin veriyor. Fakat bazı oyunlar paylaşıma uygun değildir. Hesap ve abonelik gerektiren oyunlar bilhassa paylaşıma uygun bulunmamaktadır. Bu oyunlardan birisi de PUBG oyunu şeklinde oyunlardır. Bu biçim oyunlara hesap bilgisiyle şifreyle giriş yapıldığı için aile paylaşımı mevzusunda uygunluğu bulunmuyor. Dolayısıyla bu biçim oyunların hiçbir şekilde paylaşımı yapılmamalıdır.

Bununla birlikte CS-GO şeklinde oyunlarında paylaşımı son aşama risklidir. Bundan dolayı bu oyunlar hesap bilgisi ve şifresiyle oynanabilen oyunlardır. Bu sebepten dolayı Steam platformu bu oyunların aile paylaşımı kapsamında paylaşılmasına izin vermiyor. Bunun en mühim sebebi ise güvenliktir. Steam platformu güvenlik ilkelerine ehemmiyet veren ayrıcalıklı bir platform olarak sektörde tanınır!
 
Üst Alt