Sizin İçin En Doğru Televizyon Modelleri Hangisi?

Ailelerin beraber geçirdikleri vakitlerde onlara keyifli bir halde birlikte rol alan televizyonlar, ev içinde sıkça tercih edilen elektronik cihazlar içinde yer alır. Evlerin yanı sıra ofis ve kafe şeklinde birçok kamusal alanda da görsel ve işlevsel amaçla yaygın olarak kullanılan bu cihazlar, değişik boyut seçenekleri ile her ihtiyaca hitap eder. Kablo ve uydu yayını yapma hususi durumunun haricinde öteki cihazlarla senkronize olarak ses ve görüntü yansıtma şeklinde fonksiyonlara da haiz olan TV alternatifleri, Curved olarak adlandırılan ya da yan kısımlarında LED aydınlatmaların yer almış olduğu model seçenekleri ile bulunmuş olduğu ortamın dekorasyonuna şık bir görünüm kazandırır. Curved TV, kenarlarındaki kavis ile cihazın kullanıldığı mekana çağdaş bir hava katar. LED aydınlatmalı modellerde ise ışık rengini kendi keyfinize gore seçebilir ya da izlediğiniz görüntüde ağırlıkta olan renkleri senkronize bir halde televizyonun yan kısımlarına yansıtacak şekilde bir ayarlama yapabilirsiniz. Üstün görüntü kalitelerinin yanı sıra kendiliğinden hoparlörlü olan televizyonların donanımlarında yüksek ses teknolojilerine de yer verilir. Isterseniz cihazları harici ses sistemlerine bağlayarak ailecek yapacağınız film gecelerinde salonunuzu mini bir beyaz perdeye dönüştürebilirsiniz. 4K TV seçenekleri, 4K çözünürlük sunan modellerdir. Bu tür TV’ler, 3840 x 2160 piksele haizdir. 4K çözünürlüğünde olan modeller ile izlediğiniz dizi ya da filmlerdeki renk ve geçişleri en canlı şekilde ekrana yansıtabilir, oyun oynadığınız anlarda yüksek px adedi yardımıyla gerçekçi bir edinim elde edebilirsiniz. 4K çözünürlük, Ultra HD’den sonrasında en oldukca px sayısını içinde barındıran görüntü teknolojisidir. TV modelleri, çoğu zaman evlerin oturma odalarında ya da salonlarında yer edinen ve kullananların keyifli zaman geçirmek amacıyla kullandıkları elektronik cihazlardır. Hızla gelişen teknolojinin gelişmesi ile beraber birçok tv seçeneği de içinde İnternet kullanımına yer verir. TV’de İnternet’e bağlanmak için bir Wi-Fi bağlantısına haiz olmanız gerekir. Cihazın modeline bağlı olarak ayarlar kısmından Wi-Fi bağlantısının kaynağını bularak İnternet’e kolaylıkla bağlanabilirsiniz. İnternet bağlantı özelliği bulunan cihazlar, Smart TV olarak adlandırılır. Kumanda ya da harici oyun konsollarının aygıt ile senkronize olması durumunda TV’nizde oyun keyfinin tadını çıkarabilir, interaktif bir kullanım elde edebilirsiniz.

4k-tv-secimi.jpg



Tv Seçimlerinde Bilinmesi Gerekenler​


TV seçimlerinde, cihazın görüntü ve ses kalitesinin yanı sıra konumlandıracağınız mekana uygun boyutlarda olup olmadığına da dikkat etmeniz gerekir. Her kullanıcının televizyonu kullanım amacı birbirleri ile farklılık gösterir. Mesela TV’yi oyun konsoluna bağlayarak oyun oynama amacıyla tercih edeceksiniz, tercihlerinizi gerçekçi bir oyun deneyimi elde etmek açısından iyi seviyede görüntü ve ses kalitesi bulunan modellerden yana kullanmanız gerekir. Aleti ofis kullanımında sunum şeklinde belgeleri yansıtma amacıya kullanacaksanız, HDMI ve USB şeklinde harici çıkışları olan bir model tercih ederek bilgisayarınızın ya da akıllı telefonunuzun içinde yer edinen görüntü ve belgeleri ergonomik bir halde ekrana yansıtabilirsiniz. Tv markaları, ürünlerindeki varlıklı model, boyut seçenekleri ve teknolojik donanımları ile her insanın kriterlerine hitap edecek düzeydeki TV’leri alıcıları ile buluşturur. Konumlandıracağınız alanın boyutlarına uygun bir TV seçtikten sonrasında, aleti koltuk ve öteki oturma gruplarına belirli bir mesafede olacak şekilde odaya yerleştirmeniz gerekir. TV ekran boyutu büyüdükçe, aleti seyredeceğiniz koltuğun cihaza uzaklığı da boyuta orantılı bir halde uzar. Mesela 55’’ boyutlu bir model için tavsiye edilen seyretme mesafesi 1.7 metre, 85 inçlik bir TV için ise tavsiye edilen mesafe 2.6 metredir. Bu sebeple, oturma odanız ya da salonunuz için bir TV seçerken, tavsiye edilen mesafenin odanın boy ya enini aşmamasına dikkat etmeniz gerekir. Küçük bir araştırma sonucunda haiz olduğunuz TV’nin tavsiye edilen seyretme mesafesini öğrenebilir, göz sağlığınız için daha yararlı bir seyretme süreci elde edebilirsiniz. 4K tv şeklinde görüntüleri ve renkleri en canlı şekilde ekrana yansıtma amacıyla yüksek px adetlerine haiz olan cihazlar, ekran görüntülerinde milyonlarca px barındırır. Ekranı oldukca yakın bir mesafeden seyretmek, göz ağrısı ve bu duruma bağlı olarak ileriki zamanlarda baş ağrısı şeklinde istenmeyen durumlara sebep olabilir. Bilhassa çocuklar, renklerin büyüleyici dünyasından etkilendikleri için televizyonu daha yakın bir mesafeden izlemeye eğilimli olabilir. Uygun koltuk ve TV arası mesafeyi belirleyerek ihtimaller içinde göz hastalıklarına karşı önleminizi alabilirsiniz. Akşam saatlerinde, ekran ayarları kısmında ekran ışığını azalttığınız takdirde gözlerinizi yormadan daha konforlu bir seyretme deneyimi elde edebilirsiniz.


Tv Seçimi Iyi mi Yapılır?​


Görüntü kalitesinin haricinde tasarımlarında yüksek ses teknolojilerine de yer veren TV’ler, görsel zenginliği üstün ses kalitesi ile destek sunar. TV boyutlarının her mekana uyumluluk elde eden geniş boyut seçeneklerine rastlamak mümkündür. Tv ekran boyutları, inç birimi üstünden sıralanır. Televizyonun boyutunu belirleyen inç birimi, cihazın üst köşesinden alt köşesine yarım bir üçgen oluşturacak şekilde belirlenir. Mesela 20’’ boyutlu bir TV, köşeden köşeye meydana getirilen ölçümde 50.80 santimetreye tekabul eder. Dikey ve yatay ölçümde ise 20 inçlik bir model 44 x 25 santimetreye denk gelir. TV ekran ölçüleri 19 inç ila 86 inç aralığında geniş boyut seçeneklerine haizdir. Salon ya da oturma odanızda kullanacağınız bir cihazda, alanın boyutuna uygun bir model tercih ederek odanın her köşesinde TV seyretme keyfinin tadını çıkarabilirsiniz. Salon ve oturma odası haricinde, televizyonları mutfak içinde de kullanabilirsiniz. Mutfak için seçeceğiniz TV’ler ile mutfakta geçirdiğiniz süre zarfında sevdiğiniz programları takip edebilir, radyo kanalları kanalıyla favori şarkılarınız eşliğinde yiyecek hazırlama ya da temizlik şeklinde işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Televizyonu mekan içinde konumlandırmak için bir tv konsoluna gereksinim duyulur. Askı aparatlarına uygun arka tasarımı bulunan modeller ile aleti duvara asarak alandan tutum edebilir, mekan içinde daha şık bir görünüme haiz olabilirsiniz. Ek olarak televizyonu duvara asma işlemi, çocuklu ailelerin ihtimaller içinde kazalar ile karşı karşıya gelme durumu için uygun bir tv konumlandırma seçeneği olarak da gösterilir. Seçimlerinizde, İnternet bağlantısına haiz olan bir model tercih edecekseniz, Smart olarak adlandırılan TV kategorisine göz atabilirsiniz. Aleti İnternet’e bağlamak için kullanım kılavuzundan faydalanabilir ya da ayarlar kısmından birkaç dakika içinde İnternet kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. İnternet bağlantılı TV’ler ile tarayıcı yardımıyla siteler içinde gezinebilir, çevrimiçi oyunlar oynayabilir, dizi ya da film platformlarında takip ettiğiniz dizileri yüksek ekran çözünürlükleri üstünden keyifle seyredebilirsiniz. Ultra HD ve 4K TV şeklinde yüksek çözünürlük kalitesine haiz olan modeller ile renk ve görüntüleri mekana en canlı şekilde yansıtabilir, izlediğiniz film ya da oynadığınız oyunlardaki en küçük bilgileri dahi net bir halde görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Üstün Ses ve Görüntü Kaliteli Televizyonlar​


Yüksek çözünürlükleri, varlıklı px adetleri ve geniş görüntü açıları ile seyretme keyfini ikiye katlayan televizyonlar, değişik alanlarda birçok değişen amaçlara yönelik kullanılabilen oldukca yönlü elektronik cihazlardır. TV’yi oluşturmak için ana kabloyu prize takmanız yeterlidir. Uydu alıcı ya da kablo yayınını ekrana yansıtmak için ilgili gösterim sağlayıcıyı kablo kanalıyla televizyonun bu amaca yönelik tasarlanan girişine yerleştirebilirsiniz. Aleti kullanacağınız alana uygun bir boyutta seçmek, cihazdan maksimum verim elde etmeniz açısından size destek sunar. Tv kampanyalarını inceleyerek ihtiyaçlarınıza yanıt verecek nitelikteki modeli indirimli fiyatlar üstünden satın alabilir, üstün görüntü ve ses kalitesinin keyfini çıkarabilirsiniz. Ev içi kullanımda çoğu zaman salon ve oturma odalarında sıkça rastlanan televizyonlara balkon, bahçe ve teras şeklinde açık alanlarda da yer verebilirsiniz. Minik ekranlı cihazları mutfakta kullanabilir, asma aparatları ya da ayak yardımıyla aleti istediğiniz şekilde konumlandırabilirsiniz. Uydu ve kablo yayınlarının yanı sıra İnternet’e bağlanma ya da çıkışları ile harici cihazlara bağlanabilme özelliği bulunan TV’ler, ofis ortamında belgeleri görüntülemek ya da kafe şeklinde kamusal alanların görselliğini zenginleştirmek amacıyla da sıkça tercih edilir. Tv karşılaştırmalarının yer almış olduğu listelere göz atarak birçok markanın çeşitli modelleri hakkında daha detaylı data edinebilir, modeller arası karşılaştırmaları kılavuz edinerek sizin için en uygun TV’ye karar verme sürecini hızlandırabilirsiniz. Televizyonların arka kısmında çoğu zaman USB ve HDMI girişi bulunur. Birçok oyun konsolu, ekran, bilgisayar ve akıllı telefon, bu girişler yardımıyla cihaza bağlanabilir. Ekran yansıtma özelliği bulunan harici cihazlarınızı Wi-Fi ya da bluetooth kanalıyla TV’ye bağlayarak kablosuz bir halde görüntü ve ses aktarımı yapabilirsiniz. Televizyonları, uygun elektrik düzeneği bulunmuş olduğu takdirde bahçe ya da teras şeklinde açık alanlarda da keyifle kullanabilirsiniz. Belirli TV modellerinde yer edinen 3D görüntü özelliği, kullanıcılara 3 boyutlu bir görüntü deneyimi sunar. Bu tür modellerin 3D görsel desteğinden yararlanmak için, cihazınızla uyumlu 3D gözlüğe haiz olmanız gerekir. 3D görüntülü cihazlar ile dizi ya film keyfinize yepyeni bir boyut kazandırabilirsiniz.

Tv Tutarları​


Tv tutarları, ses teknolojileri, donanımsal özellikler, İnternet hususi durumunun bulunup bulunmadığı, çıkış yılı, çözünürlük kalitesi, harici çıkış tür ve adetleri şeklinde kriterler içinde birbirleri içinde değişim gösterir. Markaların kullanıcılar ile buluşturduğu TV alternatifleri içinde da fiyat değişikliklerinin olması mümkündür. Boyut, tv tutarları mevzusuna tesir eden en mühim kriterlerden biridir. Oyun oynama, müzik dinleme, akıllı telefon ve bilgisayar şeklinde öteki cihazlara bağlanabilme pozitif yanları sunan televizyonlar, interaktif kullanımları dolayısıyla birçok ailenin beraber geçirdiği vakitlerde kullandığı popüler elektronik cihazlar içinde ilk sıralarda yer alır. Mekana uygun ekran boyutuna haiz olan bir TV ile mekana hareket kazandırabilir, üstün görüntü teknolojilerinin sunmuş olduğu renklerin keyfini çıkararak istediğiniz görsel veriyi en canlı şekilde seyredebilirsiniz. Her elektronik cihazda olduğu şeklinde, televizyonlarda da tertipli aralıklarda temizlik ve bakıma gerekseme duyar. Haiz olduğunuz TV’nizin ilk günkü görüntü performansını koruması adınaf ekran genişliğine uygun bir ekran koruyucu film tercih edebilir, dış etkenlerin ekran yüzeyine hasar verme olasılığına karşı önleminizi alabilirsiniz. İnternet bağlantılı televizyonlar ile sevdiklerinizle ya da ailenizle beraber oldukca oyunculu çevrimiçi oyunlar oynayabilir, karaoke partileri düzenleyebilir ve İnternet bazlı film platformlarına bağlanarak favori filmlerinizi seyredebilirsiniz. Ek olarak sevdiğiniz sitelerde geniş ekran avantajıyla keyifle zaman geçirebilirsiniz. Telefonunuz ya da bilgisayarınız içinde yer edinen fotoğraf ve videolarınıza ilgili aleti TV ile bağlayarak yüksek görüntü kalitesi üstünden göz atabilirsiniz. İnternet bağlantısı, konsol senkronizasyonu ve kablosuz bir halde öteki cihazlara bağlanabilme opsiyonuna haiz olan TV modelleri, bu tür interaktif kullanım alternatifleri ile eğlenceyi teknoloji ile bir araya getirir. En ucuz tv fiyatlarını inceleyerek kriterlerinize hitap eden modeli uygun fiyat etiketleri üstünden satın alarak bütçe dostu alışveriş keyfinin tadını çıkarabilir, aileniz ve sevdiklerinizle geçireceğiniz vakitlerde görsel ve işitsel açıdan tüm ihtiyacınız olan şeyleri karşılayan bir cihaza haiz olabilirsiniz.
 
Üst Alt