/*** 1 ****/ /*** 2 ****/ /*** 3 ****/ /*** 4 ****/ /*** 5 ****/ /*** 6 ****/ /*** 7 ****/ /*** giriş çıkış ikonu ****/ /*** giriş çıkış ikonu ****/ /**** 9 ****/ /**** 10 ****/ /**** 11 ****/ /**** 12 ****/ /**** 13 ****/ /***** 14 ****/ /**** 15 *****/ /***** 16 *****/ /**** 17 ****/ /**** 18 *****/ /**** 19 ****/ /***** 20 *****/ /***** 21 ****/ / ***** 22 ****** / / ***** 23 *****/ /**** 24 ****/ /**** 25 ****/ /**** 26 *****/ /**** 27 *****/ /**** 28 *****/ /**** 29 *****/ /**** 30 *****/ /**** 31 ****/ /**** 32 ****/ /**** 33 *****/ /*** 34 ***/ /*** 35 ***/ /**** 36 ***/ /**** 37 ****/ /*** 38 ****/ /*** 39 ****/ /***** 40 ****/ /***** 41 *****/ /*** 42 ****/ /**** 43 ****/ /**** 44 ****/ /**** 45 ***/
Webmaster Forum
HABERLER

Blog Haberler

Sizce bu işin sonu nereye varacak? (Google AI Overview)

• Konu Sahibi Konu Sahibi Emre41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevap Cevap : 0
  • Görüntüleme Görüntüleme : 12

Emre41 1

Yapay zekâ botları siteyi tarıyor içerikler organik doğal ve işe yarar ise kendi bünyesine alıyor yok değil AI ile üretilmiş ya da güncel olmayan kullanıcı işine yaramayan türde ise zaten dikkate almıyor, haliyle bizim organik içeriğimizi bize sormadan en üstte kendi sonuçları içinde göstermiş oluyor, kaynak olayına zaten girmiyorum kullanıcı kendısıne lazım olan bilgili aldıktan sonra neden kaynak sitesine girip baksın etsin ki zaten ülkemizdede kaynak kültürü yok gibi bir şey.

Haliyle tüm sitelerin trafiği ciddi oranda düştü hatta bazı siteler çakıldı desem yeri, Google bunu yapmak zorunda mıydı? Bana göre evet çünkü insanlar artık arama motoru yerine yapay zekaya soru sormaya başladılar.
Google AI overview bu anlamda hayat kurtardı diyebilirim ki zaten tek kullananda Google değil Yandex vs de bu şekilde başladı harekete.

Benim aklıma burada iki şey geliyor 1- çer çöp siteler temizlenecek (bu olsa bile bu kezde ai büyük otoriter sitelerden taze kan emmeye devam edecek değişen bir şey olmayacak) 2- tüm siteler zamanla yok olacak bu kez de AI nereden beslenecek? (çünkü bu anlamda artık emek vverip zaman harcamanın proje yapmanın bir anlamı kalmadı AI'ye çalışıyoruz şuan hemde ücretsiz gönüllü)

Forumlarda soru cevap kullanıcı deneyimi etkılesımı olarak ılerlesek bile AI bunları da alıp gosterıyor,

Kendi alanında faaliyet gösteren kategorisel organik forumlarda da durum aynı değişen bir şey yok.

3-5 aydır sudan çıkmış balık gibi sessizce izliyoruz, ancak ne yapılması gerekli bir fikrim yok, yatırım yapmak içerik üretmek ne kadar mantıklı? Sıralama almak Google'dan trafik almak neredeyse ımkansız hale geldı, tekel olan pazar iyice tekelleşecek.

Ne yapacagız ya da ne yapmamız gerekli bilmiyorum açıkçası. Bırakın büyümeyi ayakta nasıl kalırız kalmalımıyız? onu düşünür oldum proje anlamında.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    66.3 KB · Görüntüleme: 2
Geri
Forum Blog Dizin Giriş Yap