Siber Güvenlik Uzmanları Nerede Çalışır?

Siber Güvenlik Uzmanları Nerede Çalışır?​

Siber Güvenlik Uzmanları Nerede Çalışır?


Siber kelime olarak dilimize İngilizceden geçmiştir. İngilizce ‘’cyber’’ kelimesinden uyarlanarak dilimize gelmiştir. Siber kelimesi bilişim sistemine ilişik bir kelime bütünüdür. Siber güvenlik uzmanlarına günümüzde yoğun düzeyde gerekseme gösteriliyor. Günümüzün ve geleceğin mesleği olarak tanınan siber güvenlik uzmanları internet ağında veri güvenliğini sağlamakla yükümlü kişilerdir.

Büyük işletmeler, firmalar ve firmalar kesinlikle web ortamlarındaki veri güvenliklerini sağlayabilmek için siber güvenlik uzmanlarıyla emek vermeyi tercih ederler. Özellik son zamanlarda artan siber saldırılar, veri hırsızlıkları, işletmeleri oldukça zora sokmuş durumdadır. Dolayısıyla bu biçim saldırılardan korunmak için işletme sahipleri siber güvenlik uzmanlarıyla çalışmaya itina göstermektedir. Siber güvenlik uzmanları hizmet verdikleri şirketlerin ve firmaların informasyon güvenliğini korumakla yükümlüdür. Hem de veri bütünlüğünü sağlamakla mükelleftirler.

Siber Güvenlik Uzmanının Görevleri Nedir?


Siber güvenlik uzmanlarının birçok görevi bulunuyor. Bu görevler şu şekildedir;

  • Yeni algoritmalar geliştirme.
  • Algoritmaları çözümleme.
  • C devletinin hususi bilgilerini koruma ve muhafaza etme.
  • Ihtimaller içinde siber saldırılara karşı oluşacak kaybı minimum seviyeye indirme.
  • Siber saldırılardan korunmak için yeni yazılımlar geliştirme ve sektöre sürme.
  • Data tabanını koruma.
  • Veri tabanı bütünlüğünü sağlama.
  • Korunan sisteminin açıklarını kapatma ve geliştirme.

Siber güvenlik uzmanlarının görevleri yukarıdaki gibidir. Bu meslek grubunda hizmet veren kişilerin çalışmış oldukları kurumların informasyon güvenliğini sağlamakla görevlidir. Ek olarak çalışmış oldukları kurumların informasyon açıklarını gidermekle de görevlidir.

Siber Güvenlik Uzmanı Iyi mi Olunuyor?


Siber güvenlik uzmanı olmak isteyen kişiler üniversitelerin çeşitli bölümlerinden eğitim alabilirler. Fakat günümüzde siber güvenlik uzmanı olmak için herhangi bir üniversite mezunu olmaya gerekseme yoktur. Mühim olan işin teknik eğitimini almak ve kavramaktır. Dolayısıyla yazılım alanında kendinizi geliştirmeye itina gösterin. Siber güvenlik uzmanı olacak kişinin yazılım bilgisini güçlü olmalıdır. Bilhassa Linux komutlarını etkili bir halde bilmeli ve kullanabilmelidir. Hem de ‘’Python’’ programlama dillerini de etkili bir halde kullanabilmelidir.

İşletim sistemlerinin mantığını kavramakta siber güvenlik uzmanı olma yolunda oldukça mühim bir süreci teşkil ediyor. Günümüzde birçok hususi kurs bulunuyor, siber güvenlik alanında eğitim veren. Bu kurslara katılarak siber güvenlik alanında kendinizi geliştirebilir ve sertifikalar elde edebilirsiniz. Alacağınız sertifikalar iş başvurunuzda CV dosyanızı kuvvetlendirir. Dolayısıyla oldukça mühim bir süreç teşkil ediyor. Mesleğe dair dizgesel detayları kavradıktan sonrasında kendinizi daha etkili bir halde geliştirebilirsiniz. Siber güvenlik uzmanlığı sabır gerektiren bir iştir dolayısıyla oldukça stresli bir iş sürecini teşkil ediyor.

Siber güvenlik uzmanı olmak isteyen kişiler stres yönetimi alanında da eğitimler almalıdır.

Siber Güvenlik Uzmanları Nerelerde Çalışıyor?


Çağımızın mesleği olarak vasıflandırılan siber güvenlik uzmanları birçok alanda etken olarak çalışıyorlar. Siber güvenlik uzmanı olarak mesleki yeterliliğe haiz olan kişiler birçok şirkette kolaylıkla iş bulabiliyor. Mobil güvenlik başta olmak suretiyle ağ güvenliği, program güvenliği, uygulama güvenliği alanında da kişiler çalışabiliyor. Bunun yanında kişiler toplumsal hücum uzmanlığı alanında da etkinlik gösterebiliyor.

Siber güvenlik uzmanlarının iş sahaları oldukça geniştir. Günümüzde birçok şirket ve işletme siber güvenlik uzmanı arıyor. Gelişen teknolojiyle birlikte siber güvenlik uzmanlarına olan ilgi ve talep her geçen gün daha çok artıyor. Dolayısıyla bu alanda yetkin personeller aranıyor. Siber güvenlik uzmanlarının maaşları da oldukça yüksek seviyelerdedir.

Kişiler sektörde gelişim ve deneyim kaydettikten sonrasında maaşları daha yüksek seviyelere çıkabiliyor. Hem de günümüzde siber güvenlik uzmanları devlet kurumlarında da iş sahibi olabiliyorlar. Devler kurumlarında iş sahibi olan kişiler uzun seneler isteğe bağlı olarak devlet sektöründe çalışabiliyor.
 
Üst Alt