SEO Nedir, Ne İşe Yarar?

Dijitalex

Meraklı
Katılım
27 Tem 2022
Mesajlar
20
Tepki
5
SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. SEO ile amaçlanan şey web sitesinin değerini yükselterek arama motorunda daha yukarılarda yer almak ve anahtar kelimelere ait arama trafiğinde en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşmaya çalışmaktır. Ürün ve bilgileri internet üzerinden aramak için kullanılan arama motorları, en büyük müşteri ve ziyaretçi kaynaklarıdır. Müşterilerin genellikle arama sonuçlarında ilk sıralardaki siteleri ziyaret etmeleri sebebiyle bu sektör oluşmuş ve web sitesi sahipleri için önem kazanmıştır.

Çok yönlü bir SEO çalışması sitenin genel görünümü, tüm arama motoru kriterleri ve sitenin içeriği baz alınarak yapılır. SEO, bir web sitesinin arama motorlarını iyileştirmek için yapılan bir çalışma olarak da adlandırılabilir. SEO çalışmaları ziyaretçilerine daha hızlı ve kolay ulaşabilecekleri bir web platformu sunmaktadır.

Genel olarak SEO çalışmaları site içi SEO ve site dışı SEO olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Site içi SEO, web sitenizin yazılımı ve tasarımı yanında en önemlisi sahip olduğu halihazırda bulunan içerikler üzerinde yapılan kapsamlı çalışmalardır. Site dışı SEO ise site dışından gelen görsel materyaller ve linkler, forumlar, bloglar, sosyal medya gibi çeşitli kaynaklar sayesinde siteye ziyaretçi akışı sağlamaktadır. Sitenizin kalitesini artırmaya yönelik bir çalışmadır.

Pek çok şirket, blog, e-ticaret firması ya da web sitesi sahibi SEO çalışması yapmaktadır veya bu hizmeti profesyonel olarak almaktadır. SEO çalışması daha kalıcı ve doğal bir çözüm olduğu için web site sahipleri tarafından sıklıkla tercih edilir. Eğer bir hizmet veya ürünü pazarlamak istiyorsanız SEO olmazsa olmaz bir etkendir.

Bunun yanında pazarlama gütmeyen bir şirketiniz varsa dahi daha fazla tanınmanız ve marka değerinizi artırmak için de SEO danışmanlığı alarak ziyaret oranlarını yükseltebilirsiniz. Tüm bu hususları göz önüne aldığınızda SEO'yu sitenize ve markanıza yapacağınız bir yatırım olarak konumlandırabilirsiniz.
 
Üst Alt