Samsung Galaxy Z Fold 3 çıkış tarihi, fiyatı, haberler ve sızıntılar

Mesut

Eski üye
Katılım
19 May 2021
Mesajlar
119
Tepki
13
Samsung Galaxy Z Fold 3, 14 Ocak'taki Galaxy S21 lansmanında veya Mart'ta orta sınıf Galaxy A52 5G'nin tanıtıldığı Unpacked etkinliğinde görünmedi , ancak bu, gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Samsung'un bir sonraki büyük katlanabilir telefonu çıkmadan önce zamanımızı bekleyin.


Bir süredir Samsung Galaxy Z Fold 3 hakkında söylentiler duyuyoruz, bu yüzden geliştirme aşamasında olduğundan şüpheleniyoruz ve muhtemelen Samsung'un bir sonraki üst düzey katlanabilir telefonu olacak .


Fold 3 , Eylül 2020'de resmi olarak piyasaya sürülen ve orijinal Galaxy Fold'un dayanıklılık sorunlarını önemli ölçüde iyileştiren ve çok daha büyük bir ön ekrana sahip olan Samsung Galaxy Z Fold 2'nin devamı niteliğinde. Peki iyileştirilecek ne kaldı?

Katlanabilirler ilk günlerinde ve hala katlanan ekranlar, pil ömrü ve çoklu ekran yazılımı sorunları üzerinde çalışıyorlar. Ne kadar hacimli oldukları göz önüne alındığında, gelecekteki katlanabilirler daha ince, daha hafif ve tek elle kullanım için daha az hantal olabilir.


Samsung, bu genel iyileştirmelerin çoğunu yapıyor olabilir, ancak söylenti değirmeni, Z Fold 3'ün uygulayabileceği birkaç daha spesifik yükseltme önerdi - en sonunda bir S Pen kalemi de dahil. Ayrıca bir Samsung Galaxy Z Flip 3 beklediğimiz göz önüne alındığında , özellikle Samsung'un muhtemelen 2021'de bir Note telefonu çıkarmayacağını duyduğumuzdan, Z Fold 3 için daha üretkenlik odaklı özellikler mantıklı geliyor .


İşte Samsung'un bir sonraki katlanabilir amiral gemisinden görmek istediklerimizle birlikte duyduğumuz tüm Samsung Galaxy Z Fold 3 sızıntıları ve söylentileri.

Samsung Galaxy Z Fold 3 çıkış tarihi ve fiyatı​

1624193869755.png



Bir rapor anlaşılacağı Samsung Galaxy Z özellikle şaşırtıcı erken Z 2 sadece biz bir tutam tuz ile bu tür alırdım gibi eylül 2020 yılında çıktı katlayın o verilir Haziran olacak 3 çıkış tarihi katlayın başka sızıntı , yılın ikinci yarısında bir lansman öneriyor.

Daha sonra, Güney Koreli gazetesi gelen sızıntı Elec Z 3 Biz prizinin kaynakları bilmiyorum Temmuz 2021 yılında ilk olarak ayarlanır Kıvrım, ancak Temmuz yılın ikinci yarısında içine düşüşünü yapar önerdi ve başka kaçak maçları biz Şubat ayında tekrar duydum.


Son zamanlarda bir söylenti Galaxy Z Fold 3 lansman tarihini Ağustos ayında bir yere koydu ve bu, Note 21'in bıraktığı boşluğu doldurması açısından mantıklı olurdu . Bir bahşiş veren, belirli bir günü adlandırmaya kadar gitti.

Ayrıca, telefon bileşenlerinin 1 Haziran'da seri üretime girdiğini ve iki ila üç ay sonra piyasaya sürülmesini önerdiğini duyduk , bu nedenle Temmuz veya Ağustos buna uyar.


Ayrıca Galaxy Z Fold 3'ün , yılın ikinci yarısına kadar inmesi muhtemel olmayan One UI 3.5 yazılımını çalıştırabileceğini duyduk .


Ayrıca , Ağustos ayının sonlarına kadar devam eden sızdırılmış bir Samsung ürün lansmanı yol haritası gördük ve üzerinde hiçbir yerde Galaxy Z Fold 3'e dair bir işaret yok. Bu, yol haritası muhtemelen tamamlanmamış gibi görünse de, Ağustos sonundan önce göremeyeceğimiz anlamına gelebilir, bu yüzden o kadar uzun süre beklemek zorunda kalmayın.


Z Fold 3, bir sonraki Samsung katlanabilir bile olmayabilir, çünkü değişen sürüm programları göz önüne alındığında, ilk önce kapaklı Samsung Galaxy Z Flip 3'ün piyasaya sürüldüğünü görebiliyoruz. Bunun için 2021'in sonlarında bir çıkış tarihi olduğu söylense de, hangisinin önce çıkacağını tahmin eden var.


Fiyata gelince, Samsung Galaxy Z Fold 2, 1,999 $ gibi bir fiyata mal oldu, bu nedenle, özellikle çok pahalı olacağına dair bir öneri olduğu için Z Fold 3 için benzer bir fiyat bekleyin .

Bununla birlikte, SamMobile , Galaxy Z Fold 3'ün selefinden %20'ye kadar daha ucuz olabileceğini öne sürüyor, bu da fiyatın 1.600 $ gibi olabileceği anlamına geliyor.

Samsung Galaxy Z Fold 3 söylentileri ve sızıntıları​

1624193882142.png



Samsung Galaxy Z Fold 3 hakkında bazı potansiyel olarak farklı özelliklere ve yeteneklere işaret eden birkaç söylenti duyduk.

Bunlardan ilki, Samsung Galaxy Note 20 ailesindeki ve Samsung Galaxy Tab S7 Plus'taki aynı kalem olan S Pen'dir - bir patentin önerdiği, Z Fold 3'e atıfta bulunabilecek gelecekteki bir Samsung katlanabilir telefonda geleceğini göstermektedir.

Başka bir rapor , bir S Pen'in Z Fold 3'e gelebileceği gerekçesini desteklerken, ekran kalemi işlevselliğini elde etmek için yapılması gerekebilecek bazı ekran değişiklikleri önerir. Birincisi, Samsung, ekran kalemi girişini daha iyi kaydetmek için ekran teknolojilerini elektromanyetik rezonanstan (EMR) aktif elektrostatik çözüme (AES) geçirebilir; ve ikincisi, ultra ince camın (UTG), 30 mikrometreden 60 mikrometreye kadar Z Kat 2'dekinden iki kat daha kalın olabilmesidir.


Ayrıca , Z Fold serisinin, üretkenlik odaklı tek bir telefon hattı oluşturmak için Note serisi ile birleşeceği ve nihayetinde Samsung'un yıllık amiral gemilerini yalnızca S serisi ve ekran kalemi ambalajlı katlanabilir Z Katlama hattına yoğunlaştıracağına dair bir söylenti var. Bir Samsung yetkilisinin de benzer bir şey söylediği ve Note serisine son verilirken Z Fold 3'ün bir kalem alacağını söylediği bildirildi .


Bu, Note hayranları için üzücü bir haber olurdu – ancak Samsung Galaxy S21 Ultra , katlanabilir bir cihazı beklemek istemeyen insanlar için yine de ekran kalemi desteğiyle piyasaya çıktı.


Samsung Galaxy Z alabilirsiniz 3 katlayın başka özelliği bir in ekran kamera , bir şey duyduğumuz birkaç kez Şimdi çeşitli kaynaklardan , hem de o bir tane ilk Samsung telefon olma olasılığı olduğunu söyledi. Bir Samsung yetkilisinin şu anda bile söylediği bildirildi - ancak ekran veya fotoğraf kalitesini düşürürse bu özellik görünüşte bunu başaramayabilir.


Fotoğraf kalitesinden bahsetmişken, umutlanmayın – yakın tarihli bir sızıntı, Z Fold 3'teki üç kameranın , ekrana gömülü olanın dışında Z Fold 2'deki kameralara çok benzeyeceğini gösteriyor.


Gerçekten de, bu kaynak o zamandan beri bu iddiayı Z Fold 2'deki kameralarla neredeyse tamamen aynı olan kameraların bir listesiyle takip etti . Buna 12MP ana kamera, 12MP ultra geniş ve 2x optik zoom sunan 12MP telefoto dahildir. , artı bir 10MP kapak kamerası. Listelenen tek fark, katlanabilir ekranda 16 MP selfie kamerası – ve görünüşe göre ekranın altında görünen de bu.


Bu arada sızdırılan pazarlama materyalleri , Samsung Galaxy Z Fold 3'ün nasıl görünebileceğini gösterdi ve arkada üç kamera gösteriyor ve siyah, gümüş, yeşil ve bej tonlarında listeleniyor - daha yeni bir sızıntı bej tonunu öneriyor olsa da 'krem' olarak yeniden adlandırıldı.


Pazarlama materyalleri ayrıca hem S Pen'den hem de ekran altı kameradan bahsediyor ve bu görüntülerin kaynağı ayrıca Galaxy Z Fold 3'ün düz alüminyum kenarlara sahip olacağını ve Gorilla Glass Victus tarafından korunacağını iddia ediyor.


Başka bir yerde, iki Samsung Galaxy Z Fold 3 modeli olabileceğini duyduk . Kaynak, aralarındaki farkın ne olduğunu söylemiyor ancak ikisinin de 5G'yi destekleyeceğini iddia ediyor. Ancak Samsung Galaxy Z Fold Lite'ı duyduk , bu yüzden bunun hakkında konuşuyor olabilirler.


Bu Galaxy Z Fold 3'lerden birinin daha küçük bir dış ekrana sahip olması mümkün . Sözde 5,4 inçte, Galaxy Z Fold 2'deki (6,23 inç) dış ekrandan önemli ölçüde daha küçük olurdu, bu yüzden biraz şüpheciyiz. Ancak, daha küçük bir ekran daha ucuz bir Lite modeline işaret edebilir.


Bununla birlikte, başka bir kaynak o zamandan beri daha küçük bir dış ekran iddialarını yineledi ve bunun inandırıcı görünen bir S Pen yuvasına yer bırakmak olacağını ekledi.


Standart model, 7,5 inçlik bir ana ekrana (Z Fold 2'deki 7,6 inçten aşağı) ve 6,2 inçlik bir kapak ekranına sahip olacağını iddia eden bir raporla , boyutta hafif bir küçülme de alabilir . Rapor ayrıca biraz daha küçük bir 4.380mAh bataryaya işaret ediyor (4.500mAh'den aşağı).


Galaxy Z Fold 3 olduğuna inanılan bir telefonun pili de artık onaylandı ve daha da küçük 4.275 mAh ile geliyor. Ayrıca pil haberlerinde, telefon için 25W'lık bir şarj cihazının sertifikalandırılmış olması, alacağınız en yüksek şarj hızının bu olduğunu gösteriyor.


Yakın zamanda dosyalanan bir patente göre (aşağıda gösterilmiştir), Samsung, herhangi bir fiziksel, çıkıntılı düğme içermeyen bir katlanabilir üzerinde çalışıyor – giriş, kasaya yerleştirilmiş hareketler, kaydırmalar ve kapasitif düğmeler tarafından gerçekleştirilir. Bu teknolojinin Galaxy Z Fold 3 için hazır olup olmayacağı henüz belli değil.

1624193893051.png



Başka yerlerde, Z Fold 3'ün Z Fold 2'den yaklaşık 13g daha hafif olabileceğini (kabaca 269g yapıyor) duyduk, bu da pil daha küçük olsaydı mantıklı olurdu. Ayrıca bir IP derecesine sahip olabileceğini duyduk - yani bir miktar su ve toza dayanıklılık.

Z Fold 3, belki titanyum veya karbondan yapılmış süper güçlü bir dış çerçeve ile gelebilir mi? Samsung'un 'Armor Frame' ticari markasını tescil ettirmek için yeni başvurmuş olması , bunun olabileceğini gösteriyor .

Ayrıca - şaşırtıcı olmayan bir şekilde - Samsung Galaxy Z Fold 3'ün en az 256 GB depolama alanına sahip olabileceğini ve Samsung'un One UI 3.5 ile kaplanmış Android 11'i çalıştırabileceğini duyduk .

Spesifikasyon söylentilerine devam eden güvenilir bir kaynak, katlanabilir telefonun "çok gizli" bir yonga seti çalıştıracağını söylüyor - bu da bize Snapdragon 888 veya Exynos 2100 olmayacağını düşündürüyor, ki bunlar hiç de gizli değil. Bununla birlikte, aynı kaynak o zamandan beri muhtemelen Snapdragon 888'e sahip olacağını söyledi .


Samsung Galaxy Z Fold 3, bir patentin hem EKG hem de kan basıncı monitörüne sahip olabileceğini öne sürdüğü için sağlığınızı da izlemenize yardımcı olabilir .

Ve söylentileri yuvarlamak eğlenceli: bir patent , gelecekteki katlanabilir bir telefonun menteşesinde hafif bir şerit alacağını öne sürüyor. Yazılı menteşeler çok Galaxy Z Fold 2, biz Z Fold 3'te RGB istiyoruz.

Görmek istediğimiz şey​

Samsung'un bir sonraki büyük katlanabilir telefonuna ne getirdiğini görmek istiyoruz? Samsung'un Galaxy Z Fold 3'te tanıttığını görmek istediğimiz birkaç iyileştirmeyi bir araya getirdik.



1. Daha fazla yerleşik depolama​

Z Fold 2, depolamanın yanı sıra piyasadaki en iyi özelliklere sahip güçlü bir telefon. Maksimum 256 GB ve microSD kartın alanını genişletmesi için tepsisi olmayan kullanıcıların bununla uğraşmaktan başka seçeneği yoktu.

İdeal bir microSD yuvası ile 512 GB veya 1 TB depolama seçeneği sunmak bile kabul edilebilir, ancak 256 GB, kişisel ve profesyonel yaşamınızda bu kadar merkezi olması gereken bir cihaz için suçlu gibi görünüyor.



2. Daha kolay tek elle kullanım​

Z Fold 2 etkileyici bir telefon, ancak düzgün bir şekilde kullanmak için gerçekten iki ele ihtiyaçları var - kapalıyken ve 6.2 inçlik harici ekranı kullanırken bile, diğer telefonların yaklaşık iki katı olan 16.8 mm'lik kalınlığı tek bir el kullanmak zor verildi.

7,6 inçlik bir ekranı tek elle idare etmek daha da zor olduğu için, katlanmamış tamamen farklı bir hikaye. Ancak cihazı iki elinize ihtiyaç duymadan açmanın daha kolay bir yolunun olması güzel olurdu.


3. Daha iyi kameralar​

Z Fold 2, iyi bir kamera dağılımına sahip, ancak Samsung'un diğer telefonlarındaki güçlü atıcıları kaçırıyor. Arka 12MP kamera üçlüsü (ana, ultra geniş, telefoto) Samsung S20 Ultra'nın çarpıcı 100x Uzay Zum özelliklerini bir araya getiren 108MP ana ve 48MP 4x optik telefoto lensleriyle boy ölçüşemiyor. Z Fold 3'te bundan daha fazlası lütfen.



4. Daha iyi çoklu ekran özellikleri​

2020'nin çılgın telefonlarında gördüğümüz bir şey varsa, o da ilham verici yeni özelliklerdir. Samsung Galaxy Z Ayaklı Örneğin, telefonu desteklemek için gerek kalmadan sesli sohbet, diyelim ki, bir açıda telefon açıyorlar devam edelim. Veya ön ve arka kameralardan aynı anda video kaydetmenizi sağlayan LG Wing 5G .

Z Fold 2'deki hem ekranın hem de altı (!) kameranın bazı yaratıcı kullanımlarını görmeyi çok isteriz, özellikle de Z Fold 3 daha fazla atıcı toplarsa.


1624193903750.png


5. Daha uzun pil ömrü​

Tipik bir akıllı telefonun yaklaşık iki katı büyüklüğünde olmasına rağmen, Z Fold 2, Moto G8 Power ve 5.000 mAh pil gibi ekonomik telefonlar tarafından bile geride bırakılan 4.500 mAh pile sahiptir.

Ekstra ekran ve 5G bağlantısı ile, daha büyük bir pil kesinlikle memnuniyetle karşılanacak veya en azından Z Fold 2'deki maksimum 25W'dan daha hızlı şarj süreleri olacaktır.
 
Üst Alt