Nintendo, Eylül ayına kadar Switch değişimini planlıyor

Muhtemelen 299$'lık orijinal konsoldan daha yüksek fiyatlı olacak yeni konsol, yayıncıların küresel etkinlikte tüm Switch oyunlarını sergilemelerine olanak sağlamak için 12 Haziran'da başlayacak olan E3 konferansından önce duyurulabilir.​

1622202231136.png


Konuya aşina olan kişiler, Nintendo Co.'nun Temmuz ayında yeni Switch'in montajına başlamayı ve Eylül veya Ekim'de dört yıllık oyun konsolu için yükseltilmiş yedeği piyasaya sürmeyi planladığını söyledi.

Muhtemelen 299$'lık orijinal konsoldan daha yüksek fiyatlı olacak yeni konsol, yayıncıların küresel etkinlikte tüm Switch oyunlarını sergilemelerine izin vermek için 12 Haziran'da başlayacak olan E3 konferansından önce duyurulabilir. çünkü planlar henüz halka açık değil. Zamanla standart Switch kullanımdan kaldırılarak 199 $ 'lık Switch Lite ile birlikte satılacak.
Montajcılar, ticari adı Kyoto merkezli şirkette sadece bir avuç insan tarafından bilinen yeni modeli Temmuz ayı başlarında göndermeye başlayacak ve üretimin Ekim-Aralık çeyreğinde zirveye çıkması planlanıyor. Bu, Switch'in kendisi de dahil olmak üzere otomobillerden TV'lere, kulaklıklara ve oyun konsollarına kadar her şeyin tedarikini etkileyen yaygın yarı iletken kıtlığına rağmen.

Bir Nintendo sözcüsü yorum yapmayı reddetti.
Nintendo, rakipleri Sony Group Corp. ve Microsoft Corp. tarafından Kasım ayında tanıtılan yeni bir konsol nesli ile oyuncuların dikkatini çekmek için rekabet etmek zorunda. PlayStation 5 ve Xbox Series X makineleri, seleflerinin görsel sadakatini, hızını ve performansını artırıyor ve her ikisi de lansmanından bu yana son derece sınırlı tedarik halindeler. Bloomberg News daha önce bildirdiğine göre Switch üreticisinin cevabı, amiral gemisi konsolunu 7 inçlik bir Samsung Display Co. OLED ekran ve daha hızlı Nvidia Corp. grafik silikonu ile yükseltmek olacak.
Bloomberg İstihbaratı Ne Diyor?
Yükseltilmiş bir Anahtar, platformun yaşam döngüsünü uzatmada son derece değerli olabilir. Hem Sony hem de Microsoft, canlı hizmetlerden büyüme sağlamak için bir araç olarak orta dönem yükseltmeleriyle başarı elde etti ve bu Nintendo için daha büyük bir itici güç haline geldiğinden, kullanıcı tabanını farklı platformlara bölmemek avantajlı olacaktır.

-- Matthew Kanterman, analist
Çin'deki daha pahalı bileşenler ve artan işçilik maliyetleri, yeni Switch'in fiyatını konsolun Mart 2017'de piyasaya sürüldüğünden beri 299 $ 'dan yükseltmesi muhtemeldir. Nihai perakende fiyatı henüz bilinmese de, tedarikçiler birim başına gelirlerini bekliyorlar. artırmak için Nintendo ile iş.
Nintendo hisseleri Perşembe gününden önce altı gün yükseldi ve yeni donanımın yakında duyurulacağına dair açık beklentilerle tüm zamanların en yüksek seviyelerine yaklaştı.
Tedarikçiler, devam eden yonga kıtlığına rağmen Nintendo'nun siparişlerini yerine getirebileceklerinden emin. Üretim hatları, potansiyel bileşen sarsıntısı için daha iyi hazırlanmıştır ve Nintendo'nun kullandığı parçalar, rakiplerinin daha güçlü konsollarındakilere göre daha az rekabete tabidir.

Yine de, ekran sürücüsü IC'lerinin ve Bluetooth yongalarının kıtlığı, yerleşik Switch'in üretiminin birkaç kez durmasına ve başlamasına yol açtığından, şirketin tüketici talebini karşılama yeteneği garanti edilmeyecek. Nintendo Başkanı Shuntaro Furukawa, bu ayın başlarında düzenlediği basın toplantısında, Switch'e olan talebin yüksek olduğunu ve şirketin istediği kadar çok birim üretemediğini söyledi.
 
Üst Alt