MURADİYE ÇORBASI

WebmasterForum

Coder / Web Uzman
Yönetici
Katılım
19 Ara 2017
Mesajlar
546
Tepki
62
1544976813712.png


8 Kişilik
Hazırlanış süresi: 10 dakika
Pişme Süresi: 30 dakika
Malzemeler:
1 adet tavukgöğsü, 1 adet patates, 1-2 adet havuç, 1 çay bardağı pirinç, 1 çay bardağı şehriye, 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı un, 1 adet limon suyu, 1,5 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Yapılışı: Tavukgöğsünü haşlayın, haşlanan etleri küçük olacak şekilde didin. Tavuğu haşladığınız suyun içerisine, küp doğranmış patatesi, havucu atıp kaynatın. Patateslerin ve havuçların yumuşamasına yakın, pirinç ve şehriye ilave edin. Parçalara ayrılan, tavuk etlerini ilave edin. Diğer tarafta yoğurdu, yumurtayı, unu ve limon suyunu çırpın. Pişmiş olan çorbanın suyu ile terbiye malzemelerini ılıtın ve çorbanın terbiyesini yapın. Çorba kâsesine koyup, üzerine kızdırılmış, kırmızı biberli tereyağını gezdirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
 
Üst Alt