Meta Açıklaması Nasıl Yazılır? Meta Açıklaması Neden Önemlidir?

rucoder

Eski üye
Katılım
5 Nis 2022
Mesajlar
221
Tepki
0

Meta Açıklaması Iyi mi Yazılır? Meta Açıklaması Niçin Önemlidir?​

meta açıklaması


Meta açıklaması, SEO içinde mühim bir yere haizdir. Sadece bir çok kez bu durum göz ardı edilir. Kim bilir bunun sebebi meta açıklamalarının ne olup ne olmadığı, niçin mühim olduğu yada iyi mi yazıldığının tam olarak bilinmemesinden oluşur.

Meta Açıklaması Niçin Önemlidir?


Meta açıklaması, kullanıcılar ile ilk etkileşime geçtiğiniz yer olma özelliğine haizdir. Kullanıcılar herhangi bir arama sorgusu yaptığında karşısına sonuçlar sayfası çıkar. Bu sayfada kullananların dikkatini çeken ilk şey meta açıklamalarıdır. Eğer başlığınızın yanı sıra meta açıklamanız ile kullanıcıları etkilersiniz, onları sitenize çekmeyi başarırsınız. İşte bu aşamada SEO açısından meta açıklaması mühim bir hal alır. Bu önemi dikkate alarak doğru bir halde meta açıklamalarınızı oluşturmanız gerekir. Bu sayede kullanıcıları müşteriye ya da ziyaretçiye dönüştürülmesini sağlayabilirsiniz.

Meta Açıklaması Iyi mi Yazılır?


Meta açıklaması iyi mi yazılır:? sorusunun cevabı ilk başta rahat şeklinde gelebilir. Sadece dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan bazı püf noktaları vardır. Bu püf noktalara dikkat edilmiş olduğu sürece oldukca kolay bir halde açıklamalarınızı oluşturabilirsiniz.

1- Karakter Sınırı:


Meta açıklaması yazarken dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan ilk nokta karakter sınırıdır. Meta açıklaması için sizi tanınan karakter sınırı 160 karakterdir. Bu yüzden 160 karakter ile sayfa içeriğinizi etkili bir halde özetlemeniz gerekir. Bu sınırdan daha çok karakter kullanarak oluşturulan meta açıklamaları kullananların dikkatini çekmez. Ek olarak arama motorları da uzun açıklamalardan hoşlanmaz.

2- İçeriğin Kısa ve Dikkat Çekici Bir Şekilde Özetini Çıkarın:


Aslına bakarsak meta açıklamasının amacı sayfa içinde ne olduğunun oldukça kısa bir özetini çıkarmaktadır. Hazırlayacağınız izahat ile kullanıcının ziyaret edeceği linkte ne ile karşılaşacağını anlatın. Bunu yaparken hedefiniz kullanıcıları ziyarteçiye dönüştürmek olmalı. Bunun içinde dikkat çekici bir izahat oluşturmanız gerekir. Kullanıcının sorabileceği soruların cevaplarını yada sayfa hakkında kısa bir bilgiye bu bölümde yer verebilirsiniz.

3- Anahtar Kelime Kullanımı:


Meta açıklaması oluştururken dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan en mühim nokta anahtar kelime kullanımıdır. 160 karakterlik bir özette oldukca sayıda anahtar kelime kullanmak spam olarak algılanır. Açıklamayı oluştururken anahtar kelimenin en başta olmasına dikkat edin. Anahtar kelimenizi lüzumlu düzeyde kullandığınız süre içerikleriniz daha üst sıralara yerleşecektir. Tam tersi durumda doğrusu anahtar kelimelerin yer verilmediği bir meta açıklamasında ise kullanıcılar say içeriğine dair data sahibi olmayacak ve içerik dikkatini çekmeyecektir. Mesela anahtar kelimeniz meta açıklaması olsun. Anahtar kelimenize meta açıklamasında yer vermediğinizde kullanıcılar içeriğin meta açıklaması ile ilgili olup olmadığı mevzusunda kati bir fikre haiz olamayacağı şeklinde bağlantıya tıkladıklarında ne ile karşılaşacağını da bilmesi imkansız.

4- Harekete Geçirici Cümleler:


Harekete geçirici cümleler kullanarak kullananların sitenizi ziyaret etme olasılığını artırırsınız. Mesela bir e-ticaret siteniz olsun. Sayfa içinde yer edinen ürün ile ilgili fiyat, yığın yada indirim ile ilgili cümleler kurarak kullanıcıları harekete geçirebilirsiniz. “%50 indirim ile haiz olun”, “sınırı olan sayıda kaldı”, “en uygun fiyatlarla haiz olun” şeklinde cümleler bunun en güzel örneğidir.

5- Kısa Cümleler ve Doğru Data:


Meta açıklaması oluştururken karakter sayısını göz önünde bulundurun. Bu yüzden mümkün olduğunca kısa ve çarpıcı cümleler kullanın. Ek olarak cümlelerde yanlış bilgilere yer vermeyin. Eğer yığın yada indirimle ilgili bir bilgiye açıklamada yer verdiyseniz kullanıcılar sayfaya girdiğinde bilginin doğru bulunduğunu görmelidir. Kısaca açıklamada %50 indirimden bahsettiyseniz kullanıcılar sayfayı ziyaret ettiğinde bu indirim oranı ile karşılaşmalıdır.
 
Üst Alt