Kaybolan Veriler Nasıl Kurtarılır?

Bilgisayar, tablet, cep telefonu, taşınabilir bellek kartları içinde barındırdığınız verileri istediğiniz benzer biçimde kullanabilirsiniz. Bu tür verilerin kaybolması ise birçok nedene bağlı olmakla beraber, en fazla karşılaşılan durumlar içinde elektrik akım dalgalanmaları, virüsler ve dışarıdan gelen müdahaleler bulunduğunu söyleyebiliriz.

Mesela cep telefonun yada tabletin yere düşmesi, kullanmış olduğunuz bilgisayar, laptop yada notebook ürünlerinin aşırı yüklenmesi şu demek oluyor ki cpu kullanımının fazla olması, elektrik dalgalanmaları sebebiyle bozulabilir olabilir. Bu durumlarda cihazların içinde bulunan veri depolama alanları bozulabileceği benzer biçimde, aleti açamadığınız içinde verilere ulaşamazsınız.


veri-kurtarma.png


Donanımsal Arızalar Sebebiyle Veri Kaybı​


Cihazlarınızda ki donanım arızalarında cihazınız tam kapasitede çalışmayacağı benzer biçimde, ek olarak verilerinize ulaşmakta sorun yaşarsınız. Eğer veri hafızası meydana getiren hard disk arızası bulunmuyorsa, öteki donanımlara yapılacak müdahaleler ile verileri kurtarabilirsiniz. Hatta hard disk ürünlerini değişik bir cihaza takarak, içindeki veriyi alabilirsiniz. Fakat bizim sorunumuz hard disk veri kurtarma olduğundan, hem arıza durumlarında, hem de veri kaybolma durumlarına rağmen neler yapacağımızı bilmek olacaktır.

İlk olarak şunu belirtelim ki, değişik yöntemler ile veri kurtarma mümkün olsa da, ileri derecede kayıplarda ise elinizde ki cihazlar ile verileri kurtarmanız mümkün olmayacaktır. Bu sebeple bu teknik bir mevzu olduğu benzer biçimde, donanım üstünde oluşan arızaları gözle göremez yada kontrol edemezsiniz.

Hard disk üstünde bulunan entegre devrenin arızalanması durumunda bunu saptamak laboratuvar ortamında mümkün olacaktır. Haliyle bunu ofis ya da ev ortamında tespit etmeniz mümkün değil. Bu durumlar yapılması ihtiyaç duyulan veri kurtarma merkezleri ile çalışmaktır.


Veri Kurtarma Merkezleri Iyi mi Çalışır?​


Çağıl bilişim laboratuvarlarında, yüksek teknolojik donanımlar ile meydana getirilen emekler ile veri kurtarma meydana getiren bu tür merkezler, kullandıkları teknikler ile ön plana çıktıkları için, başarı oranları da yüksektir. Bu mevzuda alanında uzman olan Verikurtarmamerkezi.com donanımlı emek harcama ekibi ile kısa sürede ve güvenli bir halde verileri kurtarıyor. Bir tek donanımsal yada çeşitli etkenler sebebiyle oluşan veri kayıplarını kurtarmıyorlar. Ek olarak bilerek yada yanlışlıkla sildiğiniz verileri de kurtarıyorlar.

Hatta hard disk veri kurtarma durumlarında, normalde bir verinin silinmesi ve peşinden hard disk üstüne yeni verilerin eklenmesi, silinmiş olan verinin oldukça daha zor kurtulmasına niçin oluyor. Bu durum şirketlerde çoğunlukla karşılaşılmış olduğu için, üstüne veri yazılmış hard disklerde işlem yapmak, ustalaşmış bir dokunuşa gereksinim duyuyor. Veri kurtarma çeşitli programlar ile yapılmadığı benzer biçimde, her aygıt için yenilenmiş kodlar yazılarak ve cihazın veri depolama merkezindeki kalan kod kırıntılarının toplanması ile verilere tekrardan ulaşabiliyorsunuz.

Silinmiş Verilerin Ne Kadarı Kurtulur?​


Veri kurtarma işlemleri günümüzde çoğunlukla hard disk veri kurtarma, sunucu veri kurtarma, raid veri kurtarma, ssd solid state veri kurtarma, nas veri kurtarma, ata veri kurtarma, usb flash hafıza veri kurtarma ve cryptolocker dosya kurtarma benzer biçimde cihazlara ve sistemlere yapılmaktadır. Bu tür sistemler değişik amaçlar ile kullanıldığı için, burada mühim olan kaybolan ya da silinen verinin türüdür. %100 veri kurtarma yapıldığı benzer biçimde, büyük kayıpların yaşanacağını da söyleyebiliriz. Mesela kamera kayıtları yada fotoğraflarda kayıplar daha çok olabilir.

Sadece buna oranla belgeler daha rahat kurtarılabilir. Ek olarak kurtarılacak olan verinin şu demek oluyor ki dosya türünün sık kullanılan bir tür olması, kurtarma oranını yükseltir. Bu yüzden görsel materyaller, genel olarak aynı türden oluşur ve kurtarılmasında başarı oranını da yüksek olur.

Veri kurtarma merkezi arayışı içinde olanların ek olarak alacakları hizmetlerde önemlidir. Verilerin süratli ve güvenli kurtarılmasının yanında, Türkiye'nin her hangi bir yerinde olup, hard disk yada benzeri materyalleri kargo yolu ile güvenle gönderip, verilerin kurtarılmasını sağlamanız ve buna bakılırsa sorunlarınızı aşmanız oldukça önemlidir. Gizlilik veri kurtarma için en mühim konuların başlangıcında geliyor. Mutlak suretle bu işte uzman olan, sertifika sahibi firmaları tercih etmeniz, daha iyi olacaktır.
 
Üst Alt