Kamera Teknolojilerinin Devi Asya

U.S. Polo, teknoloji faaliyetleriyle görmeye oldukça alışık olduğumuz bir marka değil. Sadece tasarım ve kalitesiyle hepimizin tanımış olduğu, klasik ürünleri olan bir marka. Bununla beraber firmanın tasarladığı ve ürettiği pek oldukça saat modeli de bulunuyor. Bu aşamada, çağıl teknolojilerle tasarımlarını buluşturma sonucu alarak akıllı saat pazarına giriş yapmışlar.

Yaptıkları bu atılımın ilk meyvelerinden birisi olan USPN 3001 modelli saatleri de elimize ulaştı ve dolayısıyla araştırma ve görüşlerimizi siz okurlarımızla paylaşma şansını yakaladık. Peki görüşlerimiz neler oldu dersiniz bu saat hakkında? Okumak isteyenler için bilgileri yazımızda derledik. Sadece “Ben izlerim dost!” diyenleriniz var ise videosu da aşağıda.


Görünüşü Hakikaten Yaratıcı​


Klasik bir saat markasının bir ürününü kolunuza taktığınızı kesinlikle hissedebiliyorsunuz. Tasarım bundan dolayı hakikaten güzel. Yalnızca ürünün fizyolojik tasarımı için bu duruşlarını korumamışlar. Marka bununla beraber kadranları için tasarladıkları dijital arayüzler ile de varlığını hissettirmiş diyebiliriz.

Başlıkta da belirttiğimiz şeklinde, US Polo bu aşamada çağıl bir sistemi, klasik bir görünümle buluşturmayı başarmış. Bu yaratıcılık için bir tebriği hak ediyorlar. Sadece bu aşamada her şeyiyle mükemmel bir saatin elimize geçmediğini de hatırlatmakta yarar var. Maalesef silikon yapısı tasarım olarak güzel olsa da fazlasıyla plastik bir hissiyata haiz. Tasarımıyla kazanılmış olduğu kadar büyük olmasa da bir puan kaybettiğini söyleyebiliriz.

uspa-3001-saat.png



Yazılımından Konuşalım​


Saat elime ilk geçtiğinde Play Store’da markanın adını aratmıştım hemen hemen paketi dahi açmadan. Sadece US Polo'nun bir uygulamasını göremeyince paketi incelemeye koyuldum. Meğerse Da Fit isminde bir üçüncü partiyle anlaşmış şirket bağlantı mevzusunda. Bu aslına bakarsak pek mantıksız bir çıkış yolu sayılmaz, sadece gene de uygulama marketindeki düşük puanı sebebiyle ortada bir mesele bulunduğunu da belirtmek gerekiyor.

Yazılım ve saat bizlere Bluetooth çağrılardan tutun da, müzik oynatmaya kadar öteki markalarda görmeye alışık olduğumuz neredeyse her özelliği sunuyor. Bu tarz şeyleri derlememiz gerekirse.

  • Nabız, kalp ritmi ve kandaki oksijenin ölçümü şeklinde sıhhat odaklı ölçümler
  • Kronometre ve zamanlayıcı ayarları
  • Müzik
  • Bluetooth çağrıları
  • Spor verilerinin kaydı
  • Google Fit bağlantısı
  • Adım sayar

Bu aşamada yazılımı yönünden saati segmentinde bulunan rakiplerinden ayıran unsurun davet mevzusu bulunduğunu görebiliyoruz.

uspa-3001-modelleri.png


Teknik Detaylar ve Fiyat Durumu​


Vatanımızda teknolojik bir ürünün fiyatı döviz kurlarının durağan(durgun) olmaması sebebiyle devamlı değişim gösterebiliyor. Sadece bu ürünün kuvvetli rakiplerine gore rekabetçi bir fiyatla sahalara çıktığını söyleyebiliriz. Bundan dolayı de insanoğlunun ilk korkmuş olduğu nokta ürünü geliştirirken teknik yönlerden feragat edilip edilmediği oluyor.

Cihazın üstüne 310 mAh’lık bir batarya bulunuyor ve kullanım kılavuzuna gore 5 ila 7 gün süresince kullanılmasına olanak sağlıyor bu batarya. Bu aşamada bataryasının ve kullanım ömrünün bu segmentteki bir çok rakibinden oldukça daha iyi durumda bulunduğunu belirtebiliriz. Ek olarak 240*280 piksellik bir ekran bulunuyor cihazımızda. Türkçe’nin saat dili olarak geldiğini de izah edelim.

Eğer bugün, sıfırdan bir akıllı saat alma ihtiyacınız bulunuyorsa ve alternatif bir ürün tercih etmek sizin için mesele olmayacaksa USPN 3001 kesinlikle güzel bir ürün olmuş diyebiliriz. Bir değişim yapmak istiyorsanız ve alacağınız saatin seçimi sizin için önemliyse burada bir opsiyonunuz bulunmuş olduğu oldukça açık. Sadece hali hazırda bir akıllı saat kullanıcısıysanız ve ürününüz hemen hemen eskimediyse bu saate geçmenizi gerektirecek bir niçin yok ortada bunu da açık yüreklilikle söyleyebiliriz.

Giyilebilir teknolojilerle ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı merakla bekliyoruz. Sonraki içeriklerimizde görüşmek suretiyle efendim, sağlıcakla kalınca.
 
Üst Alt