Google'da Sıralama Yükseltmek

takipbonus

Bağımlı
Katılım
10 Ağu 2020
Mesajlar
69
Tepki
33
Yeni bir web adresiniz var ve kelimelerde yer almak, organik trafik yaratmak ve orijinal kitle çekmek istiyorsunuz. Her web site sahibi gibi sizlerde google sıralamarına girerek web sitenizi duyurmak istiyorsunuz fakat yapmanız gereken en önemli aşamayı genel olarak unutuyorsunuz. Siteyi ilk sayfaya çıkarmak için önemli olan link değil, site içi dolaşım ve içerik üretim sürecidir. Günlük 1 adet veya haftada minimum 3 adet içerik girmeniz, google sıralama kazanmanız için büyük rol oynar.

Yoğunlukla yeni başlayanların karşılaştığı sıkıntı '10 adet makale yazıp, 5-6 adet backlink gönderimi yapmak' ile ilk sayfada çıkmayı hedefliyorlar. Maalesef ki böyle bir çalışma düzeniyle google'un gözüne girmek ve sıralama yükseltmek neredeyse imkansızdır arkadaşlar.

Günümüz 2020 ve internet oldukça gelişmiş durumda ve hatta git gide de gelişmekte. Google'da sıralama yükseltmek için yapmanız gereken tek şey doğal tanıtım yazıları almak ve titiz çalışmalar uygulayarak, düzenli yayınlar paylaşmaktır. Kendinize bir disiplin belgesi oluşturun ve günün belirli saatlerinde hazırladığınız içerikleri yayınlamaya başlayın. Yeni gönderiler yayınladıkça sosyal medya hesaplarınızdan destek alarak organik kitle yaratmaya başlayın. Twitter, Facebook, Pinterest gibi uygulamalarda oluşturduğunuz çevrimiçi içerikleri yayınlayabilir, hem doğal yollardan backlink sağlayabilir hemde organik hit çekebilirsiniz.

Sektörünüze özel etiketlerle içerik paylaşımına başlayın ve konu URL'si vererek hizmetinize tam odaklı ziyaretçi çekin. Link almak google'ın ilk yayılmaya başladığı zamanlar oldukça popülerleşti. Yeni bir web sitesi dair olsanız link alımı yaparak kısa sürede ilk sayfaya çıkılabiliyordu. Fakat artık SEO taktiği ile siteler bir hayli gelişti. Bu aşamada backlink/hacklink olarak adlandırdığımız linklendirme olayı bir nebze değer kaybetti. Çünkü seo mantığıyla binlerce seo düzeni ve ayarlamalar google'ın web search console alanına eklendi. Web master (web site sahipleri) için Artık bir kaç adet link alımı yapıp beklemek yerine bir çok seo mantığını uygulayarak kelime yükseltme aşamalarına donanımsal yenilikler getirildi.

Web site yöneticileri backlink'ten ibaret sıralama kaynağını unutmalı ve SEO'ya dayalı işlemler yürütmelidir.

Search Engine Optimization (SEO) adı verilen Arama Motoru Optimizasyonu ile sizlerde ufak projeler yürütebilir, parayı basıp link almak yerine doğal backlink, tanıtımlık link ve yorum backlink alabilirsiniz. Yorumlara izin veren bir çok site bulunuyor, içeriklerine olumlu yorumlar yapıp kendi web sitenize link verebilirsiniz. Bu 2020 seo taktikleri için en etkili bağlantı çekme yollarından biridir. Bunun gibi bir çok forum ve web sitesinden tanıtımlık link çıkabilir, yayınladığınız içeriklerle hem hızlı index alabilir hemde hedef kelimenizi garantiye alabilirsniz. Google'da kendini teknolojiyle beraber epey bir geliştirdiği için backlink'ten daha fazla odaklanmanız gereken etkenler yaratıldı. Site içi SEO, Site Dışı Seo, Tema optimizasyon gibi bir çok etken, site sıralamanızı etkilemek için geliştirilerek SEO bünyesine eklendi. PHP, Html veya Wordpress sitelerinize sizlerde eklenti yükleyerek veya program yazarak SEO kurallarına uyabilir, sadece organik ve özgün içerikle bile ilk sayfayı hedefleyebilirsiniz.

Page Rank & URL rank değerlerini de oldukça arttıran SEO taktikleriyle hem organik kelimenizi arttırın, hemde hedeflediğiniz arama sonucunda ilk sayfaya yükselin. Rakip analizi ve ahrefs hakkında detaylı bilgi vereceğim. Şimdilik burada bırakıyorum, devamı gelecek :)
 

takipbonus

Bağımlı
Katılım
10 Ağu 2020
Mesajlar
69
Tepki
33
Favorilere kaydederseniz sevinirim, PR&UR değerleri hakkında detaylı öneri ve anlatımlarda sunacağım. İyi forumlar
 

hakan

Bağımlı
Katılım
5 Haz 2018
Mesajlar
47
Tepki
23
Güzel bir anlatım teşekkürler.
 

Hakan23

Eski üye
Katılım
21 May 2020
Mesajlar
117
Tepki
28
Bilgilendirici.
 

Murat Karakuş 1973

Bağımlı
Katılım
6 Eyl 2020
Mesajlar
82
Çözümler
1
Tepki
20
Teşekkür ederim tamda benim için olmuş gibi.fakat içerikleri nereye yazıcağımı anlamadım hani haftada 3 içerik demişsiniz ya.Teşekkür
 
Üst Alt