ogz

Deneme Moderatör
Katılım
7 Ağu 2018
Mesajlar
23
Tepki
11
Googlebot nedir?
Google tarama ve dizine alma, arama motoru optimizasyonunun derin dinamik sularına dalırken muhtemelen duyduğunuz terimlerdir. Google'ın ünlü Googlebot gibi arama motoru robotlarını da duymuşsunuzdur.

Peki Googlebot nedir? Googlebot SEO'da nasıl çalışır?

Radd'deki analist ekibi için, Google'ın endeksi bizim CAN damarımız ve aynı şey dünya çapındaki internet pazarlama kurumları için de geçerli. Bu, çalışmalarımızın temelini oluşturur. Bununla birlikte, Google'ın dizin oluşturma sürecinin teknik özelliklerini daha ayrıntılı inceleyeceğiz ve bunun işletmelerin ve web sitelerinin başarısını nasıl etkilediğini inceleyeceğiz.

Arama performanslarını genişletmek ve çevrimiçi varlıklarını artırmak isteyen işletmeler için Googlebot'un nasıl çalıştığını anlamak yardımcı olabilir.

Googlebot'ta tarama ve dizin oluşturma nedir ve sitemi nasıl etkiler?
Googlebot, genel web sitelerinin sayfalarında dolaşmak üzere tasarlanmış, genellikle örümcek olarak adlandırılan özel bir yazılımdır. Bir sayfadan diğerine kadar bir dizi bağlantıyı izler ve bulduğu verileri toplu bir dizine işler.

Bu yazılım, Google'ın 1 milyon GB'den fazla bilgiyi yalnızca bir saniyeden kısa bir sürede derlemesini sağlar. Ardından çevrimiçi arama sonuçları doğrudan bu dizinden çekilir. Bunu düşünmenin eğlenceli ve kolay bir yolu, sürekli olarak genişleyen bir envanter içeren bir kütüphane. Googlebot, hem masaüstü hem de mobil ortamlarda web içeriğini keşfetmek için kullandığı araçlar için kullanılan genel bir terimdir.

SEO terimlerinde Googlebot nedir?

Web sayfalarının stratejik optimizasyonu, web arama sonuçları arasındaki görünürlüğü artırır. Web sitenizin metin bağlantılarıyla nasıl eşleştirildiği, Googlebot'un emekleme etkinliğinin genel olarak daha etkili hale gelebiliyor. Temel SEO uygulamaları, hem Googlebot'a hem de arama motoru sonuç sayfalarına (SERP'ler) yönelik optimizasyon tekniklerini içerir.
google bot çalışma prensibi.png

Her arama motorunda (ve diğer birçok web sitesinde) bot bulunur ve Googlebot Google'ın robotudur. Googlebot, basit bir şekilde linkten linke gidip dizini için yeni URL'ler bulmaya çalışan bir bottur.

Googlebot'un çalışma şekli şöyledir: Bağlantılar, bağlantı noktasının sayfadan sayfaya gitmesini sağlamak için kritik öneme sahiptir (ve her tür bağlantı olabilir): Görüntü bağlantıları, gezinme çubuğu, bağlantı metni ve hatta düzgün okunabilen JavaScript ile gizlenen bağlantılar.

Bu sayfalar bulunduğunda, içeriği Googlebot tarafından işlenir ve arama motorunun konuyu ve arama yapanlar için değerini belirleyebileceği şekilde içeriği okunur. Doğru SEO stratejisi, iyi yapılı sitelerin, hızlı yükleme sürelerinin ve anlaşılabilir içeriğin Googlebot'un kolayca sindirebileceği ve bir sitenin SEO'ya yardımcı olabileceği anlamına gelir.
 
Üst Alt