Google Bize Hangi SEO Stratejisini Önerir?

RİMA

Meraklı
Katılım
7 Tem 2021
Mesajlar
14
Tepki
2
SEO stratejisinin amacı bunca yıldır değişmedi: arama motorlarında en yüksek düzeyde organik görünürlük kazanan bir web sitesinin nitelikli trafik elde etmesine yardımcı olmak ve böylece konumlananlar tarafından oluşturulan toplam dönüşüm ve mikro dönüşüm hacmini artırmak. sayfalar.

Ancak sürekli değişen, bu amaca ulaşmak için gerekli stratejik planın planlanması ve sonuç olarak uygulanması gereken eylem ve taktiklerdir.

Ancak, konunun özüne gelmeden önce, birçok SEO uzmanının sıklıkla sahip olduğunu gördüğüm bir yanılgıyı ortadan kaldırmak gerekiyor.

Haklı olarak, potansiyel kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını ve zevklerini düşünerek kaliteli içerik oluşturmaktan veya bir siteyi optimize etmekten bahsediyoruz, ancak biz ve kullanıcılarımız arasında bir filtre veya ortam olduğunu unutmaya meyilliyiz: arama motoru (veya Google, durumların büyük çoğunluğu).

Bu, yalnızca diğer pazarlama disiplinleri gibi, hedef kitlemizin ihtiyaç ve isteklerini belirleyebilmemiz ve dolayısıyla onlara mümkün olan en iyi yanıtları ve çözümleri sunabilmemiz gerektiği anlamına gelmez, aynı zamanda Google'ın aynı kitlenin aynı ihtiyaç ve isteklerini nasıl tanımladığını ve bunlara nasıl yanıt verdiğini doğru bir şekilde belirleyin.

Ancak bu şekilde, iki analiz arasında bir yakınsama yaratarak şunları yapabileceğiz:

1. Google tarafından bu ihtiyaçlara yanıt verebilecek ve bunları çözebilecek güvenilir ve yetkili bir kaynak olarak görülmek,
2. Hedef kitlemizden - dönüşümler ve getiri artışı ve marka bilinirliği ve trafik yoluyla - onay almak.

Google'ın Bize Önerdiği Strateji
Google, onu Arama Motoru olarak kullanarak en çok insanı elde etme stratejisinin ne olduğunu bize söylerken her zaman oldukça net olmuştur.

Bir yanda klasik genel Google misyonumuz var. Öte yandan, Araştırma ile ilgili belirli sayfalarımız var.

İlki bize genel bir işaret çiziyor:

dünyanın bilgisini organize etmek ve

evrensel olarak erişilebilir kılmak

işe yarar.

İkincisi, bu genel stratejinin ayrıntılarına girer:

~Web içeriğinin düzenlenmesi:
~
Tarama yaparak bilgi bulma;
~İndeksleme yoluyla bilgileri organize etme
~Google Arama Dizini;
~Bilgi Grafiği.
~Eşleşen aramalar (algoritmalar):
~
Bir sorgunun arkasındaki amacın anlamı
~Doğal dil anlama (BERT);
~Aramanın doğası (geniş, spesifik, her daim yeşil, taze, mikro anlar ve Arama Amacı hakkındaki son bir gönderide açıkladığım gibi arama yolculuğu).
~Web sayfalarının alaka düzeyi
~Anahtar kelime eşleştirme ve eş anlamlılar (Neural Matching ve RankBrain);
~Arama sonuçlarının sorgularla alakalı olup olmadığını değerlendirmek için toplanmış ve anonimleştirilmiş etkileşim verileri, alaka düzeyini daha nesnel bir şekilde tahmin etmek için Makine Öğrenimi algoritmalarında uygulanan sinyallere dönüştürülür (Arama kalitesi testi, Yan yana deneyler, Canlı trafik deneyleri).
~içerik kalitesi
~Sayfa sıralaması;
~Arama Kalitesi ekibinden toplu geri bildirim;
~Spam analizi (yukarıda bağlantısı verilen Yönergelerdeki kalite yönergeleri bölümü).
~Web sayfalarının kullanılabilirliği.
~Mobil Dostu;
~Sayfa Hızı;
~Temel Web Verileri.
~Bağlam ve Ayar
~Kişiselleştirme (coğrafi konum, arama geçmişi…);
~Ayarlar (dil, Güvenli Arama…).
~Sonuçları yararlı yollarla sunmak:
~Arama Özellikleri (resimler, videolar, hikayeler) ve Zengin Sonuçlar;
~Google Keşfet.
Bu ayrıntılı listeye bakarsak, Google – nihayet – neredeyse sadece “içerik” açısından EAT hakkında konuşma eğiliminde olsa bile, listelenen öğelerin her birinin ünlü EAT'yi oluşturan üç gruptan birine nasıl dahil edilebileceğini kolayca görebiliriz. ”:

Uzmanlık
, biraz zorluk içeren bir şeyi başarı ile çözme, kolaylaştırma ve hızlandırma yeteneğine sahip olmak anlamına gelir. Doğru arama amacına, netliğe, kullanılabilirliğe ve hıza cevap vermeyi ima eder.
Otoriterlik, her biri diğerinden bağımsız olarak diğer kişi ve kurumlar tarafından bir otorite olarak tanınmak anlamına gelir; bu - arama terimleriyle - alıntılanmak, bağlantı kurmak ve diğer varlıklar (web siteleri, kişiler…) tarafından bir otorite olarak anılmak anlamına gelir.
Güvenilirlik, son olarak, yalnızca güvenlik anlamına gelmez (eski ama yine de geçerli olan “Panda sorularını” hatırlayın), aynı zamanda yetkili olmakla da bağlantılıdır: bir otorite olarak anılırsak, o zaman biz de daha güvenilir olacağız.
Gördüğünüz gibi, Google'ın bize önerdiği strateji, teknik ve pazarlama hedeflerinin bir karışımıdır.

Bu nedenle, bu yazının başında tanımladığım herhangi bir SEO stratejisinin her zaman yeşil kalan amacına ulaşmak için bu hedefleri belirlemeliyiz.

1. Web sitemizin verimli bir şekilde taranmasını ve dizine eklenmesini engelleyen teknik boşluğu en iyi şekilde doldurmak veya azaltmak için.
2. Web sitemizin hem Hız hem de Kullanılabilirliği içeren Temel Web Verilerine başarıyla yanıt vermesi için geliştiriciler ve web tasarımcıları ile işbirliği yapmak.
3. Arama Amacı boşluk analizi yapmak ve web sitemizin web sayfalarının, Google'ın aynı sayfaların hedeflediği sorgu kümeleri için ayrı ayrı belirlediği arama amaçlarına doğru yanıt verip vermediğini incelemek.
4. İçerik boşluğunu doldurarak, rekabetçi bir içerik denetimi yaparken, hedeflediğimiz sorgu için ilk sayfada yer alan web sayfalarını rakip olarak ve bir SERP denetimi yaparken bireyselleştirmiş olabiliriz.
5. Hem organik arama sonuçlarında (Zengin Sonuçlar ve Öne Çıkan Snippet'ler) hem de Google Arama Özellikleri'nde (Görsel Kutusu, Video Döngüsü, En İyi Haberler, İlginç Bulgu…) görünürde görünür olmamızı sağlayabilecek tüm bu içerik ve teknik eylemleri uygulamak.
6. Sözde Marka Arama üzerinde çalışarak, Arama Sonuçlarında (Bilgi Grafiği ve Keşfet) çevrimiçi kimliğimizin görünürlüğünü iyileştirin.
7. Hedef Kitle Kişimizi, yani potansiyel müşteri olmayan, ancak onlar üzerinde kanıtlanmış bir etkiye sahip olan kişileri ve web sitelerini hedefleyen içerik oluşturmaya özel önem vermek.
Yedi hedef çok görünebilir, özellikle bunları yerine getirmek için yapılması gereken tüm taktik görevleri düşünürsek.

Ancak, hepsi olmasa da çoğu, sıfırdan başlamanız gereken hedefler değildir, çünkü - kesinlikle belirttiğiniz gibi - hiçbiri gerçekten yeni bir şey değildir ve çoğu, o zamandan beri üzerinde çalışmanız gereken bir şeydir zaten uzun zaman.

Tarama ve Dizine Ekleme
Tarama ve indeksleme sorunlarını takip etmek ve düzeltmek, bir SEO'nun günlük çalışmasının bir parçasıdır.
Ancak, takvime şimdiden sabitlenmiş ve özellikle bu yılın ilk yarısında dikkatimizin merkezinde olması gereken iki olay var:

1. Mart 2021: Mobil Öncelikli Dizine Eklemeye kesin geçiş;
2. Mayıs 2021: Önemli Web Verileri, tam teşekküllü bir sıralama faktörü haline geldi.

Mobil Öncelikli Dizin Oluşturma

Web sitemiz zaten Mobil Öncelikli Dizinleme altında olsa bile, web sitemizin mobil sürümünün şu noktalara doğru yanıt verdiğini kontrol etmemiz gerekir:

1. Googlebotlar tarafından doğru görülmesi;
2. Masaüstü sürümünün içeriği ile mobil sürümün içeriği arasında herhangi bir eşitsizlik olmaması;
3. Web sitemizin görsel-işitsel kaynaklarının optimize edildiğini ve
4. Yapılandırılmış verilerin web sitemizdeki masaüstü versiyonunda olduğu gibi uygulanması.
Mobil sürümün görünürlüğü ile ilgili olarak ve ona ayrılmış bir robots.txt dosyası olması durumunda, robots.txt masaüstü ile robots.txt mobil arasında herhangi bir tutarsızlık olmadığını kontrol etmemiz gerekecek.

Ayrıca, geç yükleme gibi özelliklerin uygulanmasının doğruluğunu kontrol etmek zorunda kalacağız; bu, kötü bir şekilde uygulanırsa sayfalarımızın ilgili içeriğini tarayıcılar için pratik olarak görünmez hale getirebilir (en iyi gecikmeli yükleme uygulamalarını gözden geçirmek için bu sayfaya gidin) .

Aynı Masaüstü ve Mobil İçerik
Bu sorun açıktır, ancak çözülmesi ilk bakışta hayal edebileceğimizden daha karmaşık olabilir.

Bu, özellikle, Sayfa İçi SEO'nun yanlış anlaşılması nedeniyle masaüstü sürümünün metin içeriği kısmen "şişirilmişse" ve bu nedenle, aynı büyük miktarda içeriğin çoğaltılması, mobil sürümde kullanılabilirlik açısından ters etki yapacaksa geçerlidir.
Bu durumda, elde edilen organik görünürlüğü etkilemeyecek şekilde, önceki sürümde sahip oldukları aynı derecede alaka düzeyini korumaya çalışan sayfalarımızın metin içeriğini tamamen gözden geçirmemiz gerekecek.

Görsel SEO ve Yapılandırılmış Veri Tutarlılığı
Bueno … çoğu zaman, gerçekte, görsel öğelerin (resimler ve videolar) optimizasyon derecesi, iyi bildiğimiz gibi, masaüstü sitelerde bile neredeyse sıfırdır.
Ancak bu, böyle kalması gerektiği anlamına gelmez.
Bu nedenle, Google'ın Mobil Öncelikli İndeksleme'ye kesin geçiş bahanesiyle, bu tenhada var olan tüm eksiklikleri bir kez ve tüm eksiklikleri gidermeliyiz ve masaüstü sürümünde görseller için doğru bir SEO yapılmışsa, mobil versiyonda tam olarak kendini kopyalar.

Son olarak, yapılandırılmış verilerin iki nedenden dolayı gerekli olduğunu hatırlayalım:

1. Arama motorlarının bir sayfanın içeriğini daha iyi anlamasına yardımcı olmak için;
2. Daha yüksek TO'lar elde etmeye nasıl katkıda bulunabileceklerini iyi bildiğimiz Zengin Sonuçlar elde etmek.
Bu nedenle, yalnızca mobil versiyonumuzda mevcut olup olmadıklarını değil, doğru uygulandıklarını da kontrol etmek önemlidir.

Core Web Vital (ve UX'in önemi)
Aralarında şunları paylaştığım düzinelerce gönderi ve sunumda henüz söylenmemiş olan çok az şey ekleyebilirim:

Jamie Indigo;
İzzi Smith;
Ziemek Bucko

yanı sıra resmi Google kılavuzu.

Bir kez ve herkes için bizim yapmamız gereken en önemli şey, SEO ve kullanıcı deneyiminin artık el ele gitmesidir, sadece Mayıs ayında UX ile ilgili metrikler bir sıralama faktörü olacağı için değil, her şeyden önce tüm kötü bir kullanıcı deneyimine eşlik eden olumsuz yönler, örneğin:

~Yavaş sayfa hızı,
~Karışık sayfa tasarımı ve
~Bir sayfanın içeriğinin doğru şekilde kullanılmasını engelleyen ve hatta imkansız hale getiren rahatsız edici öğelerin varlığı
Sitemizi sadece bir kez değil, web sitemizin ömrü boyunca birkaç kez ziyaret etmek istediğimiz kişilerin hafızasını olumsuz yönde etkileyecek ve bu nedenle markamızın olumsuz algılanmasına katkıda bulunacak niteliktedir.

Büyük olasılıkla önümüzdeki Mayıs'ta bir Önemli Web Verileri kıyameti görmeyeceğiz (şu anda zaten korkunç bir web sitemiz yoksa) veya sadece zümrüt yeşili bir CLS'ye sahip olmak için sıralamalarda büyük bir pozitif sıçrama görmeyeceğiz, ancak evet, yerinde daha iyi kalıcılığa sahip olacağız web sitemiz için veriler, daha iyi uzun tıklama ve bekleme süresi, daha iyi dönüşüm ve mikro dönüşüm metrikleri, daha iyi kısa, orta ve uzun vadeli kullanıcılarımızın memnuniyet düzeyine etkisi ve bu nedenle inşaat ve konsolidasyona katkıda bulunacağız. CWV metriklerini optimize etmek için çalışırsak sitemize gelen trafiğin geri dönüşü.

Arama Amacı ve İçerik Kalitesi
Arama Amacı ve İçerik Kalitesini bir SEO stratejisine dahil etmenin önemli olduğu, Temel Güncellemelere Kalite Güncellemeleri veya “Adsız Güncellemeler” (veya Fred) denildiğinden beri bilmemiz gereken bir şeydir.

İki kavram, eş anlamlı olmasa da birbiriyle bağlantılıdır: aslında, bir sorgu kümesinin Arama Amacı'nı nasıl tanımlayacağımızı ne kadar iyi bilirsek, aynı sorgu kümesini hedeflemek için oluşturduğumuz içeriğin kalitesi de o kadar iyi olacaktır: olmak.

Son yazımda doğru Arama Niyetinin nasıl belirleneceğinden bahsetmiştim, bu yüzden kendimi tekrar etmekten kaçınıyorum.

Bununla birlikte, odaklanacağım şey şu yöndür: bir arama neredeyse her zaman birden fazla arama amacını ima eder ve aynı anahtar kelime için bu farklı arama niyetlerinin yaygınlığı, bazen dikkate alınmayan faktörlere bağlıdır: mevsimsellik.

Örneğin, ilkbaharda "kış lastikleri" için arama yaparsak, bahar bu tür bir ürün için düşük ticari mevsimsellik dönemi olduğundan, hakim arama amacı büyük olasılıkla tamamen bilgilendirici olacaktır. Bu nedenle, tüm makaleleri ve gönderileri yukarıda göreceğiz.

Tersine, aynı aramayı sonbaharda yaparsak, Google'ın bize farklı bir arama amacına ("Ne satın alacağıma karar vermek için yardıma ihtiyacım var") yanıt veren arama sonuçlarını nasıl sunmaya başladığını göreceğiz. tipi hakim olacaktır. “En İyi X…”) veya ürün kategorisi sayfaları.

Ne anlama geliyor?

Bu, neredeyse tüm sorgular için mevcut olan örtük ana arama amacının kararsız ve değişen doğasını belirlemeye ve dolayısıyla bu farklı arama amaçlarını benzersiz bir şekilde hedefleyebilecek içerik oluşturmaya (veya geliştirmeye) odaklanmamız gerektiği anlamına gelir.

Bunu yaparak, yalnızca belirli arama amacına doğru yanıt verebilecek içeriğe sahip olmakla kalmayacak, aynı arama için web sitemizin birden çok sayfasıyla arama sonuçlarında da görünebileceğiz ve böylece daha geniş bir kitleye ulaşabileceğiz. potansiyel kullanıcıların spektrumu.

Ancak aynı zamanda, belirli bir sorgu kümesi için aynı arama amacını hedefleyen birden fazla içeriğimiz olmadığını da kontrol etmeliyiz. Aslında kaçınmamız gereken gerçek yamyamlaştırma budur: Search Intent Cannibalization.

Kitlenizin kişiliğine daha fazla odaklanın
Otoriterlik, bir konuda yetkili bir kaynak olarak tanınmak anlamına gelir.
Arama'da bu, çoğunlukla, aynı konuda da yetkili olarak kabul edilen web siteleri tarafından bağlantı verilmesi anlamına gelir.

Bu siteler yetkili olduklarından, aynı zamanda güvenilir olarak kabul edilirler ve bu nedenle, onlara güvenenlerin karar vermelerini etkileme konusunda büyük bir yeteneğe sahiptirler.

Bu nedenle, SEO stratejimizin (ve SEO bütçemizin) bir kısmını şu siteleri ve kişileri tam olarak tanımlamaya ayırmak mantıklı görünüyor:

1. Sitemize ve markamıza karşı olumlu bir görüş oluşturmaya yardımcı olabilir;
2. Web sitemize bir yönlendirme trafiği akışı oluşturabilir (hem takip eden hem de takip etmeyen bağlantılar, bu durumda kayıtsızdırlar);
3. Belirli bir temada yetkili olduğumuzu Google'a açıkça gösteren sinyaller oluşturabilir (bu sefer evet izlenen bağlantı);
4. Hem nihai hedefimizde hem de Google'da, markalı aramaların (anahtar kelime + marka) oluşturulmasının temeli olan ortak oluşumların yaratılmasına katkıda bulunabilir;
5. Bir öncekine benzer bir mekanizma ile markamız/varlığımız ile ilişkilendirilmesini istediğimiz diğer varlıklar arasında çağrışımlar oluşturabilir.
Bu siteler ve kişiler bir Alıcı Kişisi değil, bir İzleyici Kişisi veya "Yükseltici"dir.

Bu SEO mu? Evet, çünkü bir keresinde Paul Haar tarafından söylendiği gibi, bağlantı grafiğinden 3 sıralama faktörü grubundan 1'ine bağlıdır.

Yapılandırılmış Veriler, On Serps SEO ve Varlık Arama İçin Optimizasyon
Google'ı bir domuz olarak düşünmeliyiz: ondan hiçbir şey israf edilmemelidir.

Organik olarak sadece basit bir arama sonucu ile görünür olmak artık pek bir anlam ifade etmiyor ve gerçekten başarılı olmanın ve organik olarak büyümenin tek yolu SERP'lerde mümkün olduğunca fazla yer kaplamaktır.

Bu, Google'ın hedeflediğimiz anahtar kelimeler (ve ilgili sorgu kümeleri) için hangi Arama Özelliklerini sunduğunu analiz etmek ve aşağıdaki soruları yanıtlamak anlamına gelir.

Zengin Sonuçlar durumunda:

1. Var ise nelerdir?
2. SERP'lerde bulunduğunu gözlemlediğimiz Zengin Sonuçları oluşturabilecek bu yapılandırılmış verileri sayfalarımızda doğru bir şekilde uyguladık mı (kılavuz olarak her zaman Google Arama Galerisini kullanın)?
3. Bu tür SERP için gerçekten yalnızca bu / bu tür Zengin Sonuçlar gösterilebilir mi, yoksa başkalarıyla deney yapmak için yer var mı?
4. Sitebulb gibi tarayıcılarla yapılandırılmış veri optimizasyonunu düzenli olarak denetledik mi?
 
Üst Alt