Google AdSense: Nedir ve Nasıl Para Kazanılır?

Mesut

Eski üye
Katılım
19 May 2021
Mesajlar
119
Tepki
13
Blog yazmaya ekstra para kazanmak için başlamadınız, ama şimdi güzel bir takipçiniz var. Neden tutku projenizden para kazanmıyorsunuz?
Google AdSense, blogunuzdan para kazanmanıza izin veren tek reklam hizmeti olmasa da, büyük olasılıkla duymuşsunuzdur. Ancak ne kadar kazandığınız öznel ve basit bir şey değil.

Google AdSense nedir?​

Google AdSense, bloglar, web siteleri veya YouTube videoları gibi içeriklerden para kazanmak için kullanabileceğiniz bir reklam programıdır . Müşteriler bunun üzerinden reklam vermek için ödeme yapar ve bu gelirin bir kısmını sitenizde veya kanalınızda reklamlar barındırarak elde edersiniz. AdSense'e kaydolmak ücretsizdir.
1624192477699.png


AdSense nasıl çalışır?​

İlk olarak, Google web sitenizi onaylamalıdır. Google, metriklerini onay için ifşa etmez. Ancak sitenizin benzersiz içeriği varsa ve AdSense'in politikalarına uyuyorsa başvuruda bulunabilirsiniz. En az 18 yaşında olmalısınız.
Onaylandıktan sonra, sitenizde reklamların görünmesini sağlayabilirsiniz. Hangi tür reklamların yayınlanacağını ve sayfanın neresinde görüneceklerini seçebilirsiniz. Ancak sitenizde görünen şirketler, orada olma hakkı için teklif veriyor.
AdSense, reklamverenlerinin içeriğinize ve ziyaretçilerden reklamlarına tıklama alma olasılıklarına bağlı olarak web sitenizde yer kapmak için rekabet etmelerine olanak tanır. Google, ikincisini reklamverenin "kalite puanı" aracılığıyla belirler. Burada iki faktör rol oynuyor. Biri, tıklama oranı veya TO'dur. Bu, Google'ın reklamları tıklayacağını düşündüğü sitenize gelen ziyaretçilerin yüzdesidir.
Diğeri, Google'ın "reklamın görüntülenmesinden kaynaklanan kullanıcı deneyiminin kalitesini etkileyen faktörler" olarak adlandırdığı bir gruptur. Google bunların ne olduğunu açıklamaz, ancak yardım sitesine göre, reklamın alaka düzeyi ve açılış sayfası deneyimi çok önemlidir.

AdSense ne kadar ödüyor?​

Reklamcılar yukarıda bahsedilen unsurlara bakar ve tıklama başına maliyet veya TBM olarak adlandırılan şeyi tahmin eder. Bu, birisi sitenizdeki bir reklamı her tıkladığında ödeyecekleri tutardır.
Web sitenizi açık artırmaya çıkardığınız bir manzara resmi olarak düşünün. Bir müzayede evi, manzara resmi koleksiyoncularına teklif vermeyi kabul eder. Resim ne kadar kaliteli olursa, o kadar çok rekabet olur ve o kadar çok para kazanırsınız.
Google, kullandığı tüm metrikleri yayınlamadığından, gerçekte ne kadar kazanacağınızı tahmin etmek zordur. Ancak varsayımsal bir örnek olarak, sitenizde bir ayda 2.000 görüntüleme aldığınızı ve bu kişilerin %1,5'inin bir reklamı tıkladığını varsayalım - bu 30 tıklamadır. Bir reklamveren, tıklama başına 75 sentlik bir teklif verirse, o ay için 22,50 ABD dolarına kadar görürsünüz.

Para kazanma stratejisi oluşturun​

Gelir bu faktörlere bu kadar bağımlıyken, bazı stratejilere sahip olmak yardımcı olur. Google'ın AdSense ile daha fazla para kazanmak için kendi ipuçları vardır , ancak işte birkaç yönerge:

1624192500104.png

İçeriğinize odaklanın​

Orijinal tarifler yayınlıyor ancak blogunuzu kişisel günlük tutmak için de kullanıyorsanız, siteyi ikiye bölün ve daha odaklı içeriğe sahip siteden para kazanın. Bu, reklamverenlerin reklamları sitenizle eşleştirmesini kolaylaştıracaktır. İçeriğinize odaklanmak, insanlar Google'da arama yaptığında görünmenize de yardımcı olur. Birisi "en iyi çikolatalı kurabiyeler" için arama yaparsa, "Dan'in Soğuk Çikolata Parçalı Kurabiye Patlama Tarifi" yerine "En İyi Çikolata Parçalı Kurabiyeler - DanCooks" başlığına tıklaması daha olasıdır. ses öne çıkıyor, insanlar okumak için kalacak.

Kendi reklamını yap​

Ziyaretçiler bir süre göz atmak isterse, web siteniz reklam verenler için daha çekici hale gelir. Sosyal medya varlığı, ücretsiz trafik için mükemmeldir. Facebook sayfalarını, Twitter ve Pinterest'i ne zaman yayınlarsanız güncellemek, başlamak için iyi bir yerdir. Takipçiniz yeterince büyükse, bir bülten göndermeye bakın.

Reklamları görünür yerlere yerleştirin​

Reklamcılar, insanların reklamlarını görmesini, siz de içeriğinizi insanların görmesini istiyorsunuz. Her ikisini de çözmek zordur, ancak genellikle açık bir şekilde yerleştirilmiş bir veya iki reklam, sayfanızı ele geçirmeden işinizi görür. Bu, düzeltilmesi en zor şeylerden biridir, bu nedenle zaman içinde reklam yerleşimi ile oynamaktan korkmayın.

Kuralları çiğneme​

Google'ın sitenizde AdSense'i devre dışı bırakmasına izin veren birkaç yönergesi vardır. Yönergelerin çoğu, iyi bir ürüne veya tutkulu oldukları bir ürüne sahip kişilere değil, AdSense'ten mümkün olduğunca fazla para elde etme amacıyla içerik oluşturan kişilere yöneliktir. Bu, nefret söylemi yayınlamayı, sahte ürünlerin reklamını yapmayı ve telif hakkıyla korunan materyalleri yayınlamayı içerir. Bunları ihlal etmediğinizden emin olmak için Google'ın politikalarını inceleyin.
Sitenizde çalışmaktan hoşlanmıyorsanız bu ipuçları işe yaramaz. İnandığınız bir şey yaratıyorsanız, blogunuza odaklanmayı ve reklam vermeyi daha kolay bulacaksınız. Sonunda, istediğinizden daha fazla gelire odaklanırsanız, reklamları biraz geri çevirebilir ve biraz soluklanabilirsiniz.
 
Katılım
2 Eki 2022
Mesajlar
9
Tepki
1
Benim siteye aylik 500 kisi giriyor. 2-3 tiklama oluyor. ondan da 25 cent gelirse iyi diyorum. Siz 25 dolarlardan falan bahsetmissiniz. ilginc.
 
Üst Alt