/*** 1 ****/ /*** 2 ****/ /*** 3 ****/ /*** 4 ****/ /*** 5 ****/ /*** 6 ****/ /*** 7 ****/ /*** giriş çıkış ikonu ****/ /*** giriş çıkış ikonu ****/ /**** 9 ****/ /**** 10 ****/ /**** 11 ****/ /**** 12 ****/ /**** 13 ****/ /***** 14 ****/ /**** 15 *****/ /***** 16 *****/ /**** 17 ****/ /**** 18 *****/ /**** 19 ****/ /***** 20 *****/ /***** 21 ****/ / ***** 22 ****** / / ***** 23 *****/ /**** 24 ****/ /**** 25 ****/ /**** 26 *****/ /**** 27 *****/ /**** 28 *****/ /**** 29 *****/ /**** 30 *****/ /**** 31 ****/ /**** 32 ****/ /**** 33 *****/ /*** 34 ***/ /*** 35 ***/ /**** 36 ***/ /**** 37 ****/ /*** 38 ****/ /*** 39 ****/ /***** 40 ****/ /***** 41 *****/ /*** 42 ****/ /**** 43 ****/ /**** 44 ****/ /**** 45 ***/
Webmaster Forum
HABERLER

Blog Haberler

Forum Tanıtımı Yapmak Hâlâ İşe Yarıyor mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Muhalis27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevap Cevap : 5
  • Görüntüleme Görüntüleme : 663

Muhalis27

bebekgeldi.com
Platin Üye
Merhaba,

2025 yılında hâlâ forumlardan site tanıtımı yapmak SEO’ya katkı sağlıyor mu? Kaliteli forum profilleriyle backlink almak işe yarar mı yoksa zaman kaybı mı? Deneyimlerinizi bekliyorum.

Merhaba,

2025 yılında forumlardan site tanıtımı yapmak ve profil backlinkleri almak, tek başına eskisi kadar güçlü bir SEO sinyali taşımıyor.

Google'ın algoritması çok gelişti ve artık sadece link sayısına değil, linkin geldiği kaynağın otoritesine, alaka düzeyine ve doğal profiline çok daha fazla önem veriyor.

Kısacası:

Kalitesiz, spam dolu forumlardan alınan backlinkler zaman kaybı ve hatta sitenize zarar bile verebilir. Google bunları kolayca fark eder ve değersiz bulur.

Örnek: Screenshot_6.webp Spam skoru olan bir siteden backlink almak, yarardan çok zarar verecektir.

Ancak, sektörünüzle ilgili, aktif ve yüksek otoriteye sahip gerçekten kaliteli bir forumdan alacağınız doğal bir backlink (profil veya imza olsa bile), hâlâ az da olsa katkı sağlayabilir. Burada önemli olan "doğallık" ve "alaka düzeyi"dir. Bu tür bir forumda aktif olmak, değerli içerikler paylaşmak ve forum profilinizi sosyal medya, hesaplarında tanıtma, bu yolla organik olarak link kazanmak çok daha etkilidir.

Asıl fayda, linkten çok, potansiyel trafik ve marka bilinirliği olabilir. Eğer o forumda hedef kitleniz varsa, oradan sitenize gelecek organik ziyaretçiler ve markanızın duyulması, dolaylı yoldan SEO'ya katkı sağlayabilir.

Özetilecek olursak, evet, hâlâ bir miktar işe yarayabilir ama doğru forumları seçmek ve bunu aşırıya kaçmamak kritik. Temel SEO stratejinizin bir parçası olmaktan çok, tamamlayıcı bir unsur olarak görülmeli.

Merhaba,

2025 yılında hâlâ forumlardan site tanıtımı yapmak SEO’ya katkı sağlıyor mu? Kaliteli forum profilleriyle backlink almak işe yarar mı yoksa zaman kaybı mı? Deneyimlerinizi bekliyorum.
Ben naçizane olarak daha çok sosyal medyanın kullanıcı getireceğine inanıyorum. Tabi buradaki üstadlar benden katre katre fazla bilgi sahibi olacaklarından bu konuyu değerlendirip, doğru yönlendirici bilgi verirler. Tabiki eskiden işe yaramışlığı vardır. Ayrıca Google 'ın algoritmalarının çalışma mantığına göre spam gerçekten sorun teşkil edebilir. Dikkatle yaklaşmak, kullanılacak kelimeleri doğru kestirmek lazım. Yine de mümkün gibi geliyor bana.
Saygılar, iyi forumlar dilerim.

Şu yönden bakmak lazım bence reklamın kötüsü olmaz forumlara bıraktığın bir link ileride mutlaka birilerinin ilgisini çekip trafik sağlayabilir.
Özellikle alış veriş siteleri için 1 müşteri yakalamak binlerce geçersiz trafik çekmeye değer bir iş olarak görülebilir.
Her link seo ya fayda sağlamasa da her link potansiyel müşteri çekebilir.

Bence hâlâ işe yarıyor ama eskisi kadar hızlı değil. Eskiden yeni bir forum açtığında yorum ve dikkat hemen gelirdi; şimdi rekabet çok daha fazla ve insanlar çoğu şeyi sosyal medyadan takip ediyor. Yine de niş konularda, doğru insanlara ulaşmak için forum tanıtımı hâlâ değerli. Strateji önemli; spam gibi değil, sohbete katılıp organik şekilde tanıtırsan geri dönüş alabiliyorsun. Yani, yöntem değişti, ama potansiyel hâlâ var.

Hayır zaman kaybı değil ama sadece backlink için saatlerce forumlarda zaman harcamak da mantıklı değil. Bunu yaparken aynı zamanda sosyal medyada tanıtım yapmak ya da SEO çalışmaları düzenlemek gibi farklı yöntemleri de denemek gerekiyor. Buna ek olarak Hakan Bey'in de dediği gibi spam skoru gibi etkenlere de dikkat etmelisiniz.

Geri
Forum Blog Dizin Giriş Yap