Ezogelin Çorbası Tarifi

WebmasterForum

Coder / Web Uzman
Yönetici
Katılım
19 Ara 2017
Mesajlar
546
Tepki
62
Türk mutfağına özgü, buram buram Anadolu kokan, binlerce yıllık bir çorba tarifiyle karşınızdayız.
Ezogelin çorbası tarifi; yüksek oranda bereket içerir. Besleyicidir, lezzetlidir, pratiktir. Tüm bunların yanı sıra mercimek çorbası ile olan amansız rekabetiyle, bütün kebapçıların olmazsa olmaz çorbası olma özelliğini taşır. Hastalıklara karşı amansızca savaşır, siz iyi olun diye varını yolunu ortaya koyar. Tırnak pide ya da bazlamayı çok sever.
Ezogelin çorbasını Türk mutfak tarihine kazandıran ve çorbaya adını veren Gaziantep’in Uruş (Dokuzyol) köyünde yaşamış olan Ezo Gelin’e şükranlarımızı sunarız.
G9YA5b.png

KAÇ KİŞİLİK --- HAZIRLAMA SÜRESİ --- PİŞİRME SÜRESi
6 Kişilik ------------- 15 Dakika -------------- 45 Dakika
Malzemeler2 çay bardağı
kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı
pirinç
2 tatlı kaşığı
bulgur
1 adet
kuru soğan
1 tatlı kaşığı
biber salçası
1 yemek kaşığı
tereyağı
6 su bardağı
sıcak su
1 tatlı kaşığı
nane
1 tatlı kaşığı
tuz
Servisi için:1/2 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
Pişirme Önerisi
Taneli bir çorba içmek istemiyorsanız çorbayı blender'dan geçirdikten sonra da servis edebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz kırmızı mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzu tencereye aktarın.
Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün.
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Kavrulan soğanlara biber salçasını ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.
Naneyi ekleyin ve karıştırdıktan sonra soğanlı sosu ocaktan alın.
Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan soğan ve salçalı karışımı ekledikten sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.
Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 
Üst Alt