En İyi 6 Kişisel Finans ve Bütçe Takibi Uygulaması

EasyFish

Bağımlı
Katılım
8 Nis 2022
Mesajlar
49
Tepki
2
Gelirler, giderler yada mevzu kişisel finans olduğunda matematiğin sihrine büyüsüne emin olun. Örneğin yalnızca 1 kuruş ile başlattığınız bir işin kendini her gün ikiye katladığında bir ayda (31. gün) milyoner olabileceğiniz şeklinde bir gerçek var. Bu garip fakat matematiğin acımasız gerçeği, milyoner olmanın bug’u durumunda. Bunu öğrendiğim gün finansa ve matematiğe saygı duyup, umulmadık bütçelerin büyülemeler ve küçülmelerin nerelere varabileceğini gördüm.

Bilhassa Webmaster olup, birçoğumuzun freelance olarak çalıştığını düşünürsek bütçe takip edeni en fazlaca bizim işimize yaraşır. Bu ay ne kazandık? Neyi nereye harcadık? Hangi projemize ne kadarlık bütçe ayırdık? Tüm bunların sonunda cebimizde kalan ne?


Biliyorum bu uygulamalardan birini kullanmak ya da her 1 kuruşla başladığınız iş sizi milyoner yapmayabilir fakat en azından ayağınızı yorganınıza bakılırsa uzatıp, bir değişimi başlatmış olmuş olursunuz kötü mı?

#1- HomeBudget​


HomeBudget, hem mobilden hem de bilgisayardan bütçesini kovuşturmak isteyen, kişisel finansını adım adım çözümleme etmek isteyenler için geliştirilmiş. Sektörün en kabul gören uygulamalarından biri olmasına rağmen ne yazık ki hemen hemen Türkçe dil desteğine haiz değil.

homebudget.png


Mobil tarafında Android ve iOS için destek sunan HomeBudget uygulaması, masaüstü tarafındaysa hem Windows hem de macOS için destek sunuyor. Ücretsiz bir şekilde lite sürüm şeklinde sunulan HomeBudget’ın tüm özelliklerinden yararlanmak için ücretli sürümünü satın almanız gerekiyor.

HomeBudget’ı satın almayı düşünüyorsanız, iOS için buradan, Android için de buradan HomeBudget’a erişebilirsiniz.


#2- Wally​


Eğer kullanacağınız uygulamanın masaüstü sürümünün olmaması sizin için mesele değilse, Wally’e ne olursa olsun bir talih vermelisiniz. Kolay arayüzü ve kolay kullanımıyla dikkat çeken Wally, toplamda 52 ülkede en fazlaca tercih edilen 10 finans uygulamasından biri olarak tercih ediliyor.

wally.png


Dünya genelinde 5 üstünden 4.2 değerlendirmeyi cebe atmış uygulama ek olarak Türkçe dil desteğine de haiz. Wally’i iOS cihazlarınıza buradan, Android cihazlarınıza da buradan indirerek ücretsiz bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

#3- Spendee​


O şekilde bir finans uygulaması düşünün ki banka hesaplarınıza bağlı olarak çalışsın… Spendee banka hesaplarına bağlı olarak çalışabilen, kolayca bütçe hesabı yapmanıza destek olan kullanışlı bir uygulama.

Spendee.png


Haiz olduğu Türkçe dil desteğiyle öne çıkmayı başaran Spendee’nin ne yazık ki Windows, macOS yada web sürümü bulunmuyor. Spendee’yi iOS cihazlarınıza buradan indirebileceğiniz şeklinde Android cihazlarınız için de buradan indirebilirsiniz.

#4-GoodBudget​


Kullanışlı olma mevzusundaki iddiasıyla tanınan GoodBudget, mobil cihazlarınızın yanı sıra Web desteği yardımıyla her cihazdan erişebileceğiniz bir başka kişisel finans ve bütçe takip edeni uygulaması. Bütçe planlamalarınız için en kuvvetli tercihlerinizden biri olabilecek GoodBudget’ın ne yazık ki Türkçe dil desteği bulunmuyor.

goodbudget.png


GoodBudget’ı iOS için buradan, Android içinse buradan indirerek cihazlarınıza kurabilirsiniz.

#5- Dollarbird​


Dollarbird.png


Listemizdeki öteki uygulamalardan değişik olarak Dollarbird; bir finans uygulaması ve bir takvimin aynı uygulamada vücut bulmuş hali. Takvim temelli olarak finans takibinizi gerçekleştiren uygulama daha dengeli bütçe hesaplamaları yapmanıza destek oluyor. Tasarımıyla da ön plana çıkan Dollarbird’ü Android için buradan, iOS içinse buradan indirerek derhal kullanmaya başlayabilirsiniz.

#6- YouNeedABudget​


Şahsen benim favorim olan ve muhtemelen kısa tanıtım videosuyla sizin de gönlünüzde taht oluşturmayı başaracak YouNeedABudget yada özetlemek gerekirse YNAB, değişik bir bütçe mekaniğine haiz. Son ayki kazancınıza bakılırsa yaşamayı size öğreten ve hesapta olmayan harcamalar için de birikim yapmayı alışkanlık haline getirten uygulama standart finans uygulamalarından baya değişik işliyor.

İlk 34 gün için parasız olan YNAB’ı daha sonradan kullanmaya devam etmek için aylık 5 dolar yada senelik 50 dolar ödeme yapmanız gerekiyor. Doğal, bir aylık kullanım sonucunda istediğiniz performansı elde ediyorsanız bu meblağ kazandıklarınız yanında devede kulak. YNAB’ı iOS için buradan, Android için ise buradan indirebilirsiniz.

Bunların haricinde da hem mobil platformlarda kullanılan hem çapraz platform desteğine haiz daha nice uygulama var. Ne var ki, bunlar hemen hemen Türkiye pazarına geçiş yapmış değiller. O yüzden şimdilik en iyisi bunlardan biriyle yola adım atmak şeklinde duruyor.
 
Üst Alt