Ekran Görüntüleri Berbat. Ama Çok Daha Akıllı Hale Gelmek Üzereler

Ekran görüntüleri her yerde bulunur. Alışveriş referanslarından memlere ve kedi fotoğraflarını kaydetmekten ciddi araştırmalara kadar, her yerde bilgisayarlarda ve mobil cihazlarda rutin ve önemli bir yaşam kalitesi özelliği.
Google, yayınlanmadan önce hataları giderebilirse, Android 12 nihayet tam sayfa web sitesi ekran görüntüleri alacaktır. Samsung ve Apple bir süredir bu özelliğe sahipler, ancak son patentleri, canlı bağlantılardan sokak adresleri ve şarkı adları gibi siteye özgü bilgilere kadar meta verileri yakalamaya ilgi gösteriyor.

Bir Samsung Galaxy ekran görüntüsünü aldığınızda Kaydırmalı Yakalama'ya dokunun; telefonun ekran görüntüsü aracı, web sitesinin tamamını yakalamak için uzun bir ekran görüntüsünü birleştirir. Galeri'de ekran görüntülerinize göz atın ve 2017'de tanıtılan bir özellik olan Web Sitesine Git kısayolu göreceksiniz.


2019'daki iOS 13'ten beri, Safari'de bir ekran görüntüsü aldığınızda, Tam Sayfayı seçmenize ve ortaya çıkan uzun web sitesi yakalamayı PDF olarak kaydetmenize olanak tanıyan bir küçük resim açılır.
Ekran görüntüsünün uzun geçmişine (aşağıdaki Zaman Çizelgesi'ne bakın) ve Apple'ın 2007'de ilk iPhone'da mobil ekran görüntülerini piyasaya sürmesine rağmen, şaşırtıcı bir şekilde bu özellikler, mobil ekran yakalama söz konusu olduğunda son teknolojiyi temsil ediyor. LG, Huawei ve diğerlerinin uzun web sayfası yakalama konusunda kendi çekimleri var ve LongShot gibi üçüncü taraf uygulamalar bunu geri kalanımız için yapabilir.

XDA Developers'tan Mishaal Rahman , 2021 sonbaharında başlatılması gereken işletim sisteminin erken bir yinelemesi olan Android 12 Developer Preview 1'de yeni kaydırmalı ekran görüntüsü yakalama özelliğini - şu anda çok çökmeye eğilimli - tespit etti.
Ancak Google arayı kapatırken, diğer geliştiriciler zaten ekran görüntülerini daha akıllı hale getirmeye çalışıyor.

Sıradaki nerede?​

Bağlantı kaydetme, belki de en çok talep edilen akıllı ekran görüntüsü özelliğidir. Araştırma yapan bir avukat veya akademisyen olun, ya da bu sezonun en havalı kilitlenme modası için alışveriş yapıyor olun, baktığınız sayfadaki bağlantıların ileride başvurmak üzere saklanması hayati önem taşır.
Tam, kopyalanabilir metin yakalama da benzer şekilde önemlidir ve buradaki olağan çözümler, web sitelerinin grafik düzenini daha doğru bir şekilde temsil etmek için aşamalı iyileştirmeler gören köklü bir teknik olan PDF'ye kaydetme konusundaki varyasyonlardır.
Masaüstü bilgisayarlarda, Fireshot Pro gibi uzman ekran yakalama araçları her ikisini de yapabilir. Apple'ın uzun ekran görüntülerinin metni doğru bir şekilde yakalamasıyla mobil hala oraya ulaşıyor, Samsung cihazları ise onları Galeri'de görüntülediğinizde sizi orijinal sayfaya geri bağlayacak.
Ancak, Qualcomm'un beklenmedik derecede ilginç olan 'Yakalanan bir ekran görüntüsünü, yakalanan ekran görüntüsüne görüntü verilerine katkıda bulunan bir uygulamanın oturum durumunu tanımlayan uygulamaya özel meta verilerle ilişkilendirme' gibi, ilgili meta verileri ayıklamak ve eklemek için yeni ve giderek daha karmaşık yaklaşımlar geliştirilmektedir. , yakalama işlemini etkin pencereyle sınırlama ve sokak adresi, web sitesi URL'si, bir videonun uzunluğu, sohbet oturumuna doğrudan bağlantı, çalınan bir müzik parçasıyla ilgili veriler ve ekran görüntüsünde dağıtılan herhangi bir metin.


Ekran görüntüleri berbat.  Ama çok daha akıllı olmak üzereler

Qualcomms etkin meta veri çıkarma patenti

Qualcomm'un aktif meta veri çıkarma patenti (her iki görüntü)
Apple, yakın zamanda, GPS konumları, URL'ler, cihaz durumu ve resim alt metni gibi meta verileri depolamaya yönelik bir yaklaşımı da açıklayan ve bir yol sunan 'Ekran görüntüsü görüntülerini düzenlemek için cihaz, yöntem ve grafik kullanıcı arayüzü' ile ilgili bir patent aldı. hem ekran görüntüsünü hem de onunla ilgili verileri açıklama ve depolama veya paylaşma.
Ekran görüntüleri berbat.  Ama çok daha akıllı olmak üzereler



Patent, URL'ler ve uygulama indirme bağlantıları gibi meta verilerin ekran görüntüleriyle birlikte paylaşılabileceğini önermektedir. Eşlik eden diyagramlar, bir e-postayla gönderilen bir web sayfasının ekran görüntüsüne eşlik edecek otomatik bağlantı oluşturmayı gösterir.

Ayrıca, dokunmatik ekranda ekran görüntülerini düzenlemek, açıklama eklemek ve paylaşmak için bir arayüzün ayrıntılarını da verir. Ekran görüntüsü ek açıklaması, 2016'da iOS 10 ile tanıtılan iOS'ta Markup'ın bir özelliğidir, ancak bu daha yeni patentin meta veri işleme açıklamaları, Apple'ın taşınabilir cihazlarında ekran görüntüsü paylaşımının geleceğine potansiyel yeni bir boyut katıyor.
Samsung patent resimleri, bir ekran görüntüsüne eklenmek üzere URL seçimini gösterir

Samsung patent resimleri, bir ekran görüntüsüne eklenmek üzere URL seçimini gösterir
Samsung'un terk edilmiş 'Bir web sayfasının ekran görüntüsünde yer alan bağlantı etiketleme yöntemi ve cihazı' , bize şirketin, bunlara gömülü aktif bağlantılara sahip ekran görüntüleri ve kullanıcıların hangi bağlantıların dahil edileceğini ve nasıl depolandıklarını seçmelerine olanak tanıyan bir sistem oluşturmaya çalıştığını gösteriyor. bu meta veriler.
Terk edilmiş bir patent başvurusu, Microsoft Snip Sketch'in ne olacağını gösteriyor gibi görünüyor

Terk edilmiş bir patent başvurusu, Microsoft Snip & Sketch'in ne olacağını gösteriyor gibi görünüyor
Ekran görüntülerini çevreleyen çok sayıda önceki teknikle, bu patentlerin çoğu sürdürülemez olabilir, ancak Samsung'un 2013 'Elektronik cihaz ve yakalanan görüntüyü elektronik cihazda kullanma yöntemi' patent başvurusunda olduğu gibi, URL'ye Git özelliğini ve Microsoft'un Benzer şekilde, 2019'da Windows için piyasaya sürülen Snip & Sketch uygulamasını tanımlayan 'yakalama hizmetleri aracılığıyla web sitesi içeriğini yakalamak' , bu terk edilmiş fikri mülkiyet uygulamaları bile bize gelecek ekran görüntülerinin şeklini gösterebilir.

Ekran Yakalama: bir zaman çizelgesi​

  • 1981: IBM PC 5150'deki MS-DOS, Print Screen tuşuna bastığınızda ekran arabelleğinden yazıcınıza metin gönderir
  • 1985: Apple Macintosh System Software 2.0 , bunları yazdırmak veya diske kaydetmek için farklı tuş kombinasyonlarıyla grafik ekran görüntüleri ekler
  • 1990: Windows 3.0 artık, ekrana yazdır'a bastığınızda tüm ekran alanını bir bitmap görüntüsü olarak panonuza ve Alt-Print Screen'e bastığınızda mevcut pencereyi kaydediyor.
  • 1990: üçüncü taraf Pencere ekran görüntüsü aracı SnagIt, ekran görüntülerini diske kaydetmenizi sağlar; daha sonra ekran alanı seçim çerçevesi ve uzun ekran görüntüleri sunacaktı
  • 2000: scrot yayınlandı ve UNIX ve Linux sistemlerinde hızla her yerde bulunur hale geldi
  • 2002: Apple'ın Mac OS X Public Beta, NeXTStep'ten devralınan Grab ekran görüntüsü aracıyla piyasaya sürüldü
  • 2002: Windows Ekran Alıntısı Aracı, tablet PC'ler için ilk sürümünü aldı
  • 2006: Windows Vista, Windows Ekran Alıntısı Aracı aracılığıyla kayan yazı seçimi ve ek açıklama ile başlatıldı
  • 2007: iPhone, ekran görüntüsü yetenekleriyle piyasaya sürüldü
  • 2008: Android, ekran görüntüsü alma desteği olmadan kullanıma sunuldu. İnsanlar eklemek için telefonlarını rootluyorlar
  • 2011: Vana için entegre bir ekran görüntüsü aracı ekler Buhar oyun fotoğrafçılığın yeni oluşan sanat biçimi artırmak için yardımcı
  • 2011: Android nihayet 4. sürümde (Ice Cream Sandwich) entegre ekran görüntüsü alıyor
  • 2012: Windows 8.0 nihayet ekran görüntülerinin otomatik olarak diske kaydedilmesine izin veriyor
  • 2014-2015: Samsung, Android için TouchWiz kullanıcı arayüzüne uzun ekran görüntüleri sunmaya başladı
  • 2016: iOS 10, entegre İşaretleme aracı aracılığıyla 2016'da ekran açıklamalarını kullanıma sunuyor
  • 2017: Firefox, uzun ekran görüntüsü desteğiyle tarayıcı içi ekran görüntüsü alma özelliğini ekledi
  • 2017: Google, Chrome'da aynısını yapıyor, ancak yalnızca bir geliştirici aracı olarak
  • 2018: Microsoft, fazladan açıklama araçları ve Evrensel Windows Platformu entegrasyonu ekleyen Snip & Sketch'i sunar
  • 2018: macOS 10.14, ek menüler ve ekran kayıt özelliklerine sahip yeni Ekran görüntüsü aracını tanıtıyor
  • 2019: iOS 13, Safari'ye uzun ekran görüntüsü desteği ekliyor
 
Üst Alt