Dropbox Transfer Nedir? Ne İşe Yarar?

Dropbox Aktarma Nedir? Ne İşe Yarar?​

Dropbox Transfer Nedir?


Teknoloji, web ve bilgisayarların gelişmesi, veri ve dosyaların boyutlarının artmasına sebep olmuştur. Bu bakımdan disk boyutları o kadar da uzun olmayan bir dönemde MB’lar şeklinde ölçülerken, artık TB boyutlarına ulaşılmaktadır. Sadece dosyaları hard disklerde saklamak güvenli değildir. Zira bozulma, virüs girme ve çalınma daha kolay bir halde yaşanmaktadır. Bunlara bir çözüm getirebilmek için hem daha etkili, hem de daha verimli çözümler devamlı incelenmektedir.

Ek olarak telefondan da bilgilere erişmek istenirse, hard diskten telefona aktarma hem zor, hem de bazı zamanlarda imkânsızdır. İnternet bu mevzuda oldukça güzel bir fırsat sunar.

Dropbox tam da burada devreye giren bir programdır. Verilerinizi ve dosyalarınızı web üstünde saklamanıza olanak tanıyarak, istediğiniz zamanda indirmenize olanak tanır.

Dropbox Nedir?


Dropbox bulut sistemleri üstünden, depolama hizmetleri sağlamaktadır. 2007 senesinde geliştirilmiş olup, İran asıllı olan Arash Ferdowski ile Drew Houston tarafınca meydana getirilmiştir. Bir tek Windows üstünde değil, Linux ve MacOS için de kullanılabilir.

Ek olarak mobil sistemler için de geçerlidir. Dolayısıyla Android, IOS ve Windows Phone için uygundur. Ücretsiz bir şekilde 2 GB’a kadar seçenek sunmakta olup, böylece ergonomik bir kullanım sunar. Buna ek olarak Camera Uploads isminde, fazladan 500 MB boyut sağlar.

Dropbox Tutarları Iyi mi?


Dropbox, dünya üstünde bulunan her insana parasız bir halde 2 GB sağlar. Ne var ki gerek bireylere, gerekse kurumlara bu yetersiz gelebilir. Bu bakımdan şirket, bireyler için Dropbox ücretleri için professional seçeneğini sunar. Aylık 16,58 Dolar olup, senelik almak isterseniz 24,99 Dolardır.

Her ikisinde de sizlere 3 TB benzer biçimde çok önemli bir boyut sağlanır. Böylece nerede olursanız olun, dosyalarınıza kolay bir halde ulaşmanız mümkündür. Ek olarak ücretsiz bir şekilde tecrübe etme seçeneği de vardır.

Ek olarak takımlara yönelik seçenek de sunulur. Burada ilk seçenek standarttır ve aylık 12,50 Dolar olarak ücretlendirilir. Parasız bir halde denenebilmekte olup, 5 TB boyutu vardır. Advanced ise aylık olarak 20 Dolar fiyata haizdir. Parasız tecrübe etme fırsatı burada da mevcut olup, burada istediğiniz kadar bir boyut sunulur.

Böylece dosyanız ne kadar büyük olursa olsun, kolay bir halde saklamanız mümkündür.

Dropbox Transfer Nedir?

Dropbox Iyi mi Kullanılır?


Dropbox oldukça ergonomik bir halde kullanılır. Burada ilk olarak Dropbox’a giriş yapmanız gerekir. Arkasından da hangi dosyaları istiyorsanız, bunlar sisteme yüklenir. Arkasından da masaüstüne ve akıllı telefonunuza uygulaması yüklenir.

Bundan sonrasında hiçbir şey yapmanız gerekmez. Zira bir dosyayı indirmek isterseniz tarayıcıdan girmek yerine masaüstü simgesi / aplikasyon üstünden erişmeniz yeterlidir. Arkasından dosyanızı indirmek yeterlidir.

Dropbox Avantajları Nedir?


Bulut sistemleri dosya saklamak için güzel bir fırsat sunar. Dropbox iyi mi kullanılır fazlaca kolay olduğu benzer biçimde, birçok pozitif yanları da vardır. Bunlar şu şekilde listelenebilir;

  1. Ücretsiz bir şekilde 2 GB seçenek sunar. Bu boyut standart birçok kullanıcı için yeterlidir.
  2. Kullanımı oldukça pratiktir. Dosyalarınızı yükledikten sonrasında, nerede olursanız olun cihazınıza indirmeniz mümkündür.
  3. Silinen dosyalar kolayca geri getirilebilir.

Böylece dosyalarınızı hem kolay bir halde saklayabilir, hem de nerede isterseniz, orada kullanabilirsiniz. Ek olarak satın almak isterseniz, platform sizlere bir tecrübe etme fırsatı da sunar. Böylece satın alıp, almamanız mevzusunda tam olarak karar verebilir, işleminizi böylece kesinleştirebilirsiniz.

Dropbox Silinen Dosyaları Iyi mi Kurtarılır?


Hard disklerden bir dosya silinmişse, bu tarz şeyleri geri getirmek için değişik programlar vardır. Böylece silinse bile geri getirmeniz mümkündür. Sadece Dropbox, sizlere fizyolojik bir vasıta sunmaz. Bu durum organik olarak herkeste dosyaların iyi mi kurtarılabileceğini de merak eder.

Eğer yanlışlıkla silme yapmışsanız, endişelenmeniz ihtiyaç duyulan bir mevzu bulunmaz. Her ne kadar Hard Disk üstünde bir dosya yeni silinmiş de olsa, üstüne bir dosya yazılmışsa bunu kurtarmanız imkânsızdır. Dolayısıyla fizyolojik depolama üstünde kurtarma emek harcamaları devamlı kati değildir.

Sadece Dropbox, bu mevzuda da güzel netice sunar. Zira sistem 30 gün süresince saklanmaktadır. Böylece bu süreç sürecinde ne vakit isterseniz, o vakit kurtarmanız mümkündür.
 
Üst Alt