bunun hukuktaki yeri nedir ?

somebach

alacakaranlıktan şafağa kadar
Kurumsal Üye
Soru & Cevap Uzmanı
Katılım
20 Kas 2020
Mesajlar
1,141
Çözümler
12
Tepki
375
Merhaba, birinin gizli Instagram hesabında yer alan 20'den fazla görsele o hesabı takip etmeden bazı araçlarla ulaşıp, görselleri kaydetmek ve kişisel bulut depolama alanında barındırmak, cihazda yer almıyor diyelim, bulut hesabında. Fotoğraflarda diğer arkadaşları ve çevresi de bulunuyor diyelim ve kişinin çevresindeki neredeyse herkesin görseli bulut hesabında ... Kişinin adres vb. annesinin burcuna kadar bilgiler araştırılmış ve dosyalandırılmışsa ?
 

somebach

alacakaranlıktan şafağa kadar
Kurumsal Üye
Soru & Cevap Uzmanı
Katılım
20 Kas 2020
Mesajlar
1,141
Çözümler
12
Tepki
375
dedektiflik hizmeti almış birileri sanırım .d
etik değil, hukukta yeri var mıdır emin değilim. ancak sanmıyorum bir sorun olacağını çünkü malum araçları kaç kişi kullanıyor bir çok data açığı çıkıyor etrafa.
şikayet edilmediğin sürece no problem
Araçlar haricinde de bazı şeyler var ama anlatırsam karışır ortalık ?, artık değil eski olay bu ama paçayı sıyırmasa bu bahsedilen kişi? babası ayrı, arkadaşları, sevgilisi, polisler ayrı şey olurdu.
 
Son düzenleme:

firataverbek

Güvenlik Uzmanı
Katılım
16 Ara 2020
Mesajlar
42
Tepki
19
Araçlar haricinde de bazı şeyler var ama anlatırsam karışır ortalık ?✌, artık değil eski olay bu ama paçayı sıyırmasa bu bahsedilen kişi? babası ayrı, arkadaşları, sevgilisi, polisler ayrı şey olurdu.
Özel Hayattın Gizliğini İhlal Etmek Kisisel Verileri Hukuka Haykırı Olarak Elegeçirme
 
Üst Alt