Blog Sitesi Kurmak İsteyenler İçin 7 Alternatif Platform

scrop

Eski üye
Katılım
8 Nis 2022
Mesajlar
127
Tepki
4
Blog siteleri, kendini ifade etmek isteyenlerin ve web sektörünü gelir kaynağı olarak görenlerin ortak noktası. Peki, bu aşamada karşımıza çıkan aracı platformlar hangileri?

Ilk olarak baştan açıklayalım, geçmişte ücretli hizmet sunan platformlar da kullanıcılarla şanslarını denedi sadece biz bu aşamada parasız olanları daha fazlaca sevdiğimizden olsa gerek, pek tutunamadılar. Bugün ayakta kalanlar tam anlamıyla parasız olanlar ya da ücretli özellikleri de bu parasız hizmetin yanında sunanlar oldu. Dolayısıyla aşağıda listelediğimiz platformların parasız olduklarını ekstradan belirtmeye de gerek görmedik doğrusu.


Ek olarak son yıllarda pek fazlaca alanda kullanılan paravan blog sistemleri için de parasız blog platformlarını kullanmak oldukça mantıklı bir çözüm yolu olacaktır. Sonuçta bu platformlar kullanıcılarını alan adı ve barındırma benzer biçimde pek fazlaca tertipli harcamadan da kurtarıyorlar ve bu yönleriyle öne geçiyorlar. Gelin saymaya başlamış olalım madem.

bloglama-platformlari.png


Blogger​


Google’ın bu meşhur servisinden bahsetmeme şansımız yoktu malum. Bu yüzden ilk sırada onu analım dedik. Blogspot senelerdir parasız bir halde hizmet veren ve Adsense, Analytics benzer biçimde yan Google servisleriyle de kolaylıkla bağlantılı kullanılabilen bir platform. Ek olarak arama motorunun kendi servisi olmasının SEO açısından bir avantaj sağlamış olduğu da her daim rivayet edilmiştir.


Wordpress.com​


Wordpress.com ve Wordpress.org’un birbirlerinden değişik diyebileceğimiz iki oluşum bulunduğunu artık bildiğinizi tahmin ediyorum. Wordpress.com içinde ücretli hizmetler de barındıran bir blog platformu olarak karşımıza çıkıyor ve en gelişmiş özellikleri barındıran alternatiflerden birisi bulunduğunu da söylememiz gerekiyor. Wordpress’in gücünden yararlanmak ve yeri vardığında ustalaşmış özelliklerini kullanmak isterseniz bu alternatifi kullanmanızı tavsiye ederiz.

Tumblr​


Tumblr, blog terimini toplumsal medyaya en iyi tatbik eden platform olmasıyla öne çıkmış bir mecra. Bu yönüyle içinde organik olarak barındırdığı kesime de erişim imkânı tanıyor olmasıyla pek fazlaca yazarın ilgisini çektiğini söyleyebiliriz. Eğer siz de hem içerik üretmek, hem de toplumsal medyadan trafik almak istiyorsanız Tumblr ile şansınızı deneyebileceğinizi belirtelim. Kullanmayı öğrendiğinizde fazlaca verimli bir platform bulunduğunu da belirtmemek olmaz.

Wix​


Rekabetin yeni üyelerinden olan Wix’in reklamlarına kesinlikle denk gelmişsinizdir. Hem daha genç olması, hem de rekabetçi yapısı sebebiyle kullanıcılara kucak kucak özellik sunmaktan da çekinmeyen Wix’i kullanmaya adım atmak için asla geç değil benzer biçimde. Ek olarak Wix, tek başına bir blog platformu olmadığından dolayı içindeki çeşitli özelliklerle daha değişik sonuçlar elde edebileceğiniz adresler oluşturmanız da mümkün.

Google Sites​


Google üstünden web alanları oluşturmak için kullanılabilen bir öteki hizmet de Google sites aracı. Direkt olarak blog siteleri için kullanıldığını söylemenin uygun olmayacağı bu platform da SEO açısından avantajlı olmasıyla blog yazarlarının ve paravan oluşturmak isteyen geliştiricilerin ilgisini çekebiliyor. Son aylarda arama sonuçlarındaki Google Sites ile oluşturulmuş alanların da gözünüze çarptığını farklıymış olabilirsiniz.

Medium​


Türkçe diline hususi yürüttüğü faaliyetlerini geçtiğimiz yıllarda durdurmuş olsa da Medium en kuvvetli blog platformu alternatiflerinden birisi diyebiliriz. Twitter’ın gücüyle ivme kazanan Medium, bugün içinde pek fazlaca kıymetli yazar ve sayfa barındırmakta. Bu da platformun prestijini arttırmakta ve okurları bu platformdaki blogları okumaya teşvik etmekte diyebiliriz. Eğer bugün sıfırdan bir blog yazarı olmaya karar verdiyseniz tavsiye edebileceğimiz öncelikli adreslerden birisi kesinlikle Medium olacaktır.

Weebly​


Vatanımızda pek duyulmamış olmasına rağmen Weebly, dünyanın en fazlaca kullanılan blog platformlarından birisi. Birazcık daha azca malum bir alternatif arayan okurlarımız için Weebly’den de bahsetmemek olmazdı doğrusu. Kullanımı oldukça rahat olan bu platformda da sitenizi oluşturmak için herhangi bir yazılım ve kodlama bilginizin olması gerekmiyor.

Peki, sizin kullandığınız başka bir platform var mı? Öneride bulunduğumuz platformlarla ilgili eleştirilerinizi de yorumlarda bekliyoruz.
 
Üst Alt