Açık kaynak ücretsiz E-ticaret yazılımları

Chernobyl

Eski üye
Katılım
28 Nis 2019
Mesajlar
101
Tepki
7
E-ticaret sitesi kurmak ve bundan satış yaparak gelir elde etmek her insanın hayalidir kuşkusuz. Ama bu işte de her işte olduğu gibi doğru adım atmak gerekir. Ben de size bu aşamada başınızı ağrıtmayacak, doğru E-ticaret yazılımlarını tanıtacağım. Unutmayın, seçeceğiniz sistem sizin yapmak istediğiniz projenin geleceğini belirleyecektir.

E-Ticaret yazılımında nelere dikkat etmeliyim ?

  • Ürün yönetimi
  • Basit ve kullanılır arayüz
  • Kargo yönetimi
  • Sağlıklı SEO alt yapısı
  • Sosyal medya entegrasyonu
  • Tedarikci entegrasyonu
  • Para birimleri
  • Farklı ödeme yolları
  • Güvenlik düzeyi
  • Tema ile ilgili destek ( Eklenti vs..)
Bu yukarıda sıraladıklarım benim aklıma gelen ve önemli olan detaylar. Tabi siz farklı düşünerek bu saydıklarımın üzerine de ekleyerek daha farklı ve gelişmiş bir yapıya sahip olabilirsiniz.

E-ticarete yeni girenlerin en büyük yaptığı hatalardan bir tanesi , kaliteli diye ücretli e-ticaret yazılımlarına yönelmeleri. Bazen açık kaynak ücretsiz e-ticaret yazılımları tonlarca para verip aldığınız yazılıma göre daha fazla özelliklere sahip olabiliyor.

Bu yüzden size şimdi bu E-ticaret yazılımlarını listeleyeceğiz, yazıyı okuduktan sonra sizde artık bu alan ile ilgili ön bilgiyi edinmiş olacaksınız.

1280



1 ) Opencart

Opencart, Türkiye’de yaygın olarak kullanılan GNU ( Genel Kamu Lisansı) ile servis edilen e-ticaret yazılımıdır. Altyapısı PHP ve MySQL’dir. Açık kaynak kodlu olması ise diğer pozitif yönlerinden birisidir. Opencart scriptinin genel desteklerinden bağımsız olarak, kullanan kişi kendisi de yazılımı geliştirebilir. Türkçe dil desteği, ödeme entegreleri,kargo takibi,ürün kategorileri ve bir çok özelliği içerisinde barındırır.

Opencart’ın tercih edilmesi sebeplerinden bir diğeride SEO dostu olmasıdır. Eklentiler ile birlikte sitenizin ayarlarını çok hızlı yapabilirsiniz. Ayrıca yine Opencart üzerinde yaşadığınız teknik sorunda, Opencart uzmanlarını kolaylıkla bulabilirsiniz.

Opencart , E-ticarete girmek isteyenler için ideal E-ticaret yazılımıdır. Uçuk olmayan rakamlar ile bu yazılımla E-ticarete sizde adım atabilirsiniz.

1281


2 )Magento

Magento
, Php ve MySQL altyapısı ile çalışmakta ve 3 farklı versiyonu bulunmaktadır.

  • Magento Community Edition ( ÜCRETSİZDİR)
  • Magento GO
  • Magento Enterprise Edition
Kullanımı olarak biraz karışık arayüze sahiptir, geliştirme konusunda da sınırlı düzeyde Türkçe kaynak bulunmaktadır. Belki bu işte yeni olduğunuz için ilk başlangıçta Magento ile ilgili destek almak konusunda Türkiye’de zorlanabilirsiniz.




1282


3 ) PrestaShop

PrestaShop, PHP ve MySQL ile çalışan ücretsiz e-ticaret yazılımıdır. Geliştirilmiş E-ticaret siteleri oluşturabilirsiniz. Yazılım eklenti ve tema yönünden geliştirme açısından kolaydır. Dünya üzerinde yüz binden fazla kullanıcısı ve geliştiricisi bulunmaktadır, bu yüzden sizde tercih edebilirsiniz.

1283

4) nopCommerce

nopCommerce,
Asp.Net ve MS SQL ile geliştirimiştir. B2B ve B2C projelerinde kullanabileceğiniz ücretsiz e-ticaret yazılımıdır. nopCommerce profesyonel altyapıya sahiptir, tema ve eklenti desteğini bulabilirsiniz. Referansları arasında bir birinden güçlü isimleri görebilirsiniz.

1284


5 ) WordPress Woocommerce

Wordpress kuşkusuz dünyanın en fazla aktif kullanılan içerik yönetim sistemidir. Wordpress
Woocommerce’de, Wordpress üzerinde çalışılması için geliştirilmiş e-ticaret yazılımıdır. Satış yapabilir, istediğiniz gibi geliştirip güçlü e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz. Seo konusunda Yoast SEO’nun özel eklentisi bulunmakta.

Yukarıda 5 tane E-Ticaret yazılımı hakkında bilgilere yer verdim. Aşağıda ise karşımda pek fazla görmediğim belki sizlerin bildiği isimler olacak. Ben kendim bilmediğim için size direk olarak servis etmedim.


1285

  • UberCart
  • osCommerce
  • Wordpress Jigoshop
  • Spree Commerce
  • Zen Cart
  • AbanteCart


Yazımızı burada sonlandırıyorum, inanıyorum ki E-ticaret alanında adım atmak isteyenlere bir parça da olsa fayda sağlayacaktır. Genel olarak yazılarımı kısa ve sade tutmadan yanayım, kolay kullanmış olduğum dilde bu yönde olur her zaman ama bu yazım genel konularıma bakarak biraz daha uzun oldu umarım okurken sıkılmazsınız, diğer yazımızda görünene kadar sağlıcakla kalın.

İlginizi çekerse E-ticaret – Zor müşterileri kazanma yolları makalemizi de okuyabilirsiniz.

Not: Yazıda geçen yazım hatalarını lütfen PM atarak bildiriniz.
 
Son düzenleme:

resthit

Meraklı
Katılım
19 Ağu 2019
Mesajlar
9
Tepki
1
OpenCart bu konuda en başarılısı olabilir tabi diğerleri de tercih ediliyor.
 

ismailabi33

Yeni üye
Katılım
5 Ağu 2019
Mesajlar
4
Tepki
0
Magento en kapsamlı olanıdır içlerinde ancak woocommerce kullanmadım galiba o da çok iyi. Opencart bunlara göre biraz daha kolay ve basit
 
Katılım
20 Şub 2019
Mesajlar
12
Tepki
4
Yararlı bir eticaret makalesi olmuş. Eticaret'e atılmak isteyenler kesinlikle bu scriptlerden birini seçip kullanımında uzmanlaşması gerekiyor.
 

Forumcu-emin

Yeni üye
Katılım
5 Ağu 2019
Mesajlar
9
Tepki
0
prestashop da iyidir.
 
Üst Alt