6 Kolay Adımda Web Sitesi Nasıl Yapılır?

Mesut

Eski üye
Katılım
19 May 2021
Mesajlar
119
Tepki
13
Bir web sitesi yapmak yıllar içinde çok, çok daha kolay hale geldi. Her zamankinden daha ucuz, daha hızlı ve daha basit.

Ancak bir web sitesi oluşturmak için gerçekten neye ihtiyacınız var?

Sabit bir internet bağlantısı ve bir veya iki saatiniz yeterli.

Herhangi bir web geliştirme deneyimine veya tonlarca paraya ihtiyacınız yok, endişelenmeyin.

Bu adım adım kılavuzda, sadece bir öğleden sonra nasıl sıfırdan bir web sitesi yapacağınızı öğreteceğim. Sıfırdan başlarken yaptığım hatalardan kaçınmak için aşağıdaki taktiklerimi takip edin.

2 Dakikalık Hile Sayfanız

İşte bir web sitesi yapmak için hızlı başlangıç kılavuzunuz. Bu bölüm ayrıntıları kapsamayacaktır—yalnızca önemli adımlar—her adım aşağıda daha ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

Doğru web barındırıcısını seçerek başlayın. Hız, güvenilirlik ve kurulum kolaylığı için Bluehost'u şiddetle tavsiye ediyoruz . Ayda sadece birkaç dolara mal oluyor ve ilk web sitenizin profesyonel görünmesi için ihtiyacınız olan her şeye sahip.

bluehost-make-a-website.png

Ardından, web sitenizin neyle ilgili olacağını temsil eden bir alan adına ihtiyacınız olacak. Bir .com alan adı en iyisidir çünkü ziyaretçilerin gözünde kek puanları kazanmanıza yardımcı olur.

Bluehost'u bu kadar çok sevmemin bir nedeni , ilk yıl için ücretsiz bir alan adı vermeleri . Bu size biraz para kazandırır ve bir alan adı kayıt şirketinden geçmeniz gereken ekstra adımdan tasarruf sağlar.



Alan adınızı kaydettikten sonra bir içerik yönetim sistemi veya CMS seçin. Diğerleri arasında WordPress, Joomla veya Drupal'ı düşünebilirsiniz.

En çok WordPress'i seviyorum ve sitem için kullandığım şey bu. Bluehost ile giderseniz, WordPress tek tıklamayla kurulur .

Boom, artık bir web sitesinin çalışır durumda bir sürümü var. Tebrikler!

Ama henüz işin bitmedi.

Listenizde bir sonraki adım işinizi pazarlamak olacaktır. Markalaşma günümüzde çok önemli olduğu için bir logo düşünmeniz, web sitenizin kopyasını yazmanız, pazarlama stratejinizi planlamanız ve kesinlikle Google Analytics'i yüklemeniz gerekiyor.

Temel olarak, zaten hakkında her şeyi biliyor olabileceğiniz heyecan verici şeyler.

Şimdi bir web sitesinin nasıl oluşturulacağını daha ayrıntılı olarak tartışalım. Okumaya devam edin veya yardıma ihtiyacınız olan adıma atlayın:

  1. Web Barındırma Seçin
  2. Benzersiz ve İlgili Bir Alan Adı Seçin
  3. İyi Bir Web Sitesi Oluşturma Platformu veya CMS Seçin
  4. Web Sitenizi Harika Görünecek Şekilde Tasarlayın
  5. Bir Alt Tema Kullanarak Web Sitenizi Koruyun
  6. Web Sitenizi Yapılandırın ve İlgili İçeriği Ekleyin

Adım 1: Web Barındırma Seçin

Okul kütüphanenizin o büyük, kategorize edilmiş kitap raflarına nasıl sahip olduğunu hatırlıyor musunuz?

Bir web barındırma şirketi tam olarak bu kitaplık gibidir, kütüphane ise internettir.

Bir barındırma hizmeti sağlayıcısı veya bir web barındırma şirketi, web sitenizi bir sunucuda saklar ve web sitenize koyduğunuz her şeyi internette ve ziyaretçilerinizde görünür hale getirir.

Bu şirketler, paylaşılan sunucular, tahsisli sunucular veya sanal özel sunucular üzerinde aylık veya yıllık planlar sunarak, güvenlik ve destek gereksinimlerinize göre bir plan seçmenize olanak tanır.

Web siteniz kişisel veya finansal verileri toplamıyor veya saklamıyorsa, her zaman temel planı seçebilirsiniz. Yani çok fazla para harcamanıza gerek yok.

Ancak hangi web barındırma şirketi veya hizmetinin sizin için doğru olduğunu nasıl bilebilirsiniz?

Site Hızı

Web sitenizden para kazanmak istiyorsanız, istikrarlı ve hızlı bir web barındırıcısı edinmeniz gerekir.

Hızlı sitelerin onlar için birçok şeyi var. Daha iyi sıralanırlar , SEO'ya yardımcı olurlar ve dönüşümleri en üst düzeye çıkarırlar.

Yükleme süresini minimum ve kısa tuttuğu için %100 Bluehost'u öneririm .

Bununla birlikte, paylaşılan barındırma veya aşırı ucuz hizmetlerden kaçınmanızı da tavsiye ederiz.

Paylaşılan barındırma, web sunucunuzu binlerce başka siteyle paylaşacağınız anlamına gelir. Başka bir deyişle, barındırma hızı yavaş olacaktır, ayrıca sunucuyu spam içerikli sitelerle paylaşmanız bile söz konusu olabilir ve bu da Google'ın yükünü karşı karşıya bırakabilirsiniz.

Ucuz barındırma hizmetlerini atlamaya gelince, buradaki kural basit: Ödediğinizin karşılığını alıyorsunuz.

Güvenlik, hız ve çalışma süresi, ayda 5 ABD doları ödediğinizde, özellikle de aylık maliyeti 120 ABD dolarından fazla olan planlarla karşılaştırdığınızda, o kadar iyi olmaz.

Size en pahalı planı satın almanızı söylemiyorum - sadece en ucuz barındırmadan kaçının.

Çalışma Süresi Güvenilirliği

Web barındırma hizmetiniz her zaman düzgün çalışmalıdır. Aksi takdirde, hiç kimse web sitenize erişemez.

Bir iyi barındırma sağlayıcı size veya benzer iddialar “Biz% 100 ağ olma garantisi sunuyoruz” gibi kesintisiz çalışma garantisi-şey sağlar.

Örneğin, bir barındırma sağlayıcısı size %99 çalışma süresi söylerse siteniz yılda 3,5 gün kapalı olabilir. Ancak %99,99 veya %99,999 sunan sağlayıcıların sırasıyla yaklaşık bir saat ve beş dakikalık kesinti süreleri olacaktır.

image3-25.png

Sigorta garantisi sunan bir sağlayıcı arayın. Web siteniz çökerse, barındırma kredileri ile telafi edilebilirsiniz.

Müşteri desteği

Teknik zorluklar ortaya çıktığında hızlı ve verimli yedekleme desteğine ihtiyacınız olacak. Sohbet, e-posta veya telefon – çeşitli destek yöntemleri vardır. Ancak deneyimlerime göre, e-posta kesinlikle en kötüsü. Telefon veya canlı sohbet yoluyla destek almak çok daha iyidir.

7/24 destek sunan bir barındırma sağlayıcısı seçin. Bu şekilde, birkaç dakika içinde bir şeyler ters giderse işletmenizi tekrar çevrimiçi duruma getirebileceksiniz.

image11.png

Alacağınız desteğin türü hakkında bir fikir edinmek için hizmet düzeyi sözleşmenizi (SLA) de kontrol etmelisiniz. Şirketin web sitesine bakmak, size destek ekibi hakkında da bir fikir verecektir.

Kesinlikle size ücretsiz deneme süresi sunan bir ev sahibi ile gidin – alacağınız hizmet hakkında gerçek bir fikir edinmenin tek yolu budur. Yardıma ihtiyacınız olmasa bile, ilk 30 gün içinde birkaç kez onlara ulaşın. Size ne kadar çabuk geri döneceklerini görün.

Yeni sunucunuz yanıt vermekte yavaşsa, hizmet kalitesi muhtemelen artmayacaktır. Bu yüzden ücretsiz deneme çok önemlidir. Bluehost, memnun kalmazsanız ilk ay içinde ücretsiz olarak iptal etmenize izin verir. DreamHost 97 günlük para iade garantisi sunar.

Ölçeklenebilirlik

Ölçeklenebilirlik iki nedenden dolayı hayati önem taşır. İlk olarak, bir barındırma sağlayıcısı sizinle birlikte organik olarak büyümeli ve gerektiğinde yükseltme yapmanızı sağlamalıdır. İkincisi, web siteniz ziyaretçi sayılarındaki büyük artışları kaldırabilmelidir.

Web barındırıcınızın esnek olup olmadığını anlamak için aşağıdaki soruları göz önünde bulundurun:

  1. Ziyaretçi sayınız herhangi bir kesinti olmaksızın belirli bir seviyeye ulaştığında, web barındırıcısı sizi giriş seviyesi paylaşımlı bir barındırma planından orta düzey bir VPS'ye yükseltecek mi?
  2. Bu yükseltme işlemi ne kadar kolay?
  3. Web barındırıcısı, web trafiğindeki mevsimsel dalgalanmaları sorunsuz bir şekilde destekleyebilir mi?
Üç kutuyu da kontrol eden bir çözüm bulmayı hedeflemelisiniz.

Diğer kişilerin sağlayıcılarla olan deneyimleri hakkında bilgi edinmek için web barındırma forumlarını ziyaret edin. Ardından, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize göre doğru planı belirlemek için hizmetleri ve fiyatları karşılaştırın.

Yerinde bir web barındırma sağlayıcısı ile 2. Adıma geçebilirsiniz.

Adım #2: Benzersiz ve Alakalı Bir Alan Adı Seçin

Mükemmel alan adını aramayın – yok. Bazı isimler diğerlerinden daha iyi, ama sonuçta bu, işinizin küçük bir parçası. Web sitenizin içeriği en önemli olmaya devam ediyor.

Alan adı, web sitenizin internetteki adresidir. Benimki NeilPatel.com ve benim kişisel markamı yansıtıyor. Sizinki, işinizle, hakkında yazmak istediğiniz konularla veya adınızla ilgili olması koşuluyla, olmasını istediğiniz herhangi bir şey olabilir.

Seçenekler sonsuz!

Aşağıda, doğru alan adını seçmenize yardımcı olacak birkaç temel kural bulunmaktadır:

  • İlgili tutun
  • Kısa, akılda kalıcı isimlere bağlı kalın
  • Rakamlardan kaçının
  • Bir .com, .org veya .net seçin
  • Seçtiğiniz alan adının kullanılabilir olduğundan emin olun
Aşağıdaki yöntemleri kullanarak mükemmel adı bulmak da mümkündür:

Yöntem 1 – Kaba Kuvvet Yöntemi

Birçoğu, mükemmel alan adını bağımsız olarak bulmak için yaratıcılığa sahiptir. Bu sizseniz, alanı satın almak için bir alan adı kayıt kuruluşuna ihtiyacınız olacak ve ardından olası alan adınızın kullanılabilirliğini araştıracaksınız.

image12.png

Bluehost, barındırma planlarıyla birlikte bir yıl boyunca size ücretsiz bir alan adı verdiği için başlamak için harika bir yerdir ve müsaitlik durumunu arayabilirsiniz.

Ayrıca, çok ucuz bir fiyata alsanız bile kısa çizgi içeren (neil-patel-marketing.com gibi) alan adlarına gitmekten kaçınmanızı tavsiye edeceğim. Kafa karıştırıcı olabilir.

Yöntem 2 – Bir Araç Kullanın

Bazılarımız çok yaratıcı değiliz ve sorun değil.

Bir alan adı bulurken takılırsanız, ad oluşturucuları kullanmayı deneyin. Sadece bir veya iki anahtar kelime girin ve üretici bu kelimeleri bir alan adında birleştirmenin yollarını arayacaktır.

Bluehost , hız ve kesinti güvenilirliğine ek olarak, alan adının kullanılabilirliğini kontrol etmenize de olanak tanır. Şimdi kaydol sayfasını ziyaret edin ve alan adınızı kutuya girin ve işte! Bir adınız olacak.


Tercih ettiğiniz alan adının kullanılamayabileceğini unutmayın. Kelimeleri karıştırmayı, eş anlamlılar sözlüğü kullanmayı veya varsa bir fiil eklemeyi deneyin.

Alan adınızı seçtikten sonra, bir web sitesi oluşturma platformuna ihtiyacınız olacak.

3. Adım: İyi Bir Web Sitesi Oluşturma Platformu veya CMS Seçin

Web sitesi oluşturucular ve CMS hakkında hızlı bir Google araması, seçeneklerin çokluğu karşısında bunalmanıza neden olacaktır.

CMS, İçerik Yönetim Sistemi anlamına gelir. Web sitenizi alan adı içinde düzenlemenize olanak tanıyarak tonlarca zaman kazanmanıza ve her şeyi çok daha basit hale getirmenize yardımcı olur. Düzenleri, ayarları, içeriği özelleştirmek, yeni sayfalar ve gönderiler oluşturmak vb., kullanıma hazır web sitesi şablonları sayesinde daha kolay hale geliyor.

İşte dikkate alınması gereken birkaç seçenek:

  • WordPress . WordPress, CMS'ler söz konusu olduğunda bir numaradır. Popüler, kullanıcı dostu ve kullanımı çok kolay. Ayrıca platform, sitenizde neredeyse istediğiniz her şeyi yapmanıza olanak tanıyan 58.000'den fazla eklentiye sahiptir.
image2-21.png

WordPress.com ve WordPress.org'un aynı olmadığını unutmayın. İlki, ücretsiz bloglar oluşturmanıza izin veren üçüncü taraf bir site iken, ikincisi, bir web sitesine yüklemek için WordPress yazılımını indirmenize olanak tanır.

  • Wix . Wix, işleri çok kolaylaştıran başka bir web sitesi oluşturucusudur. Restoranlar, yerel işletmeler, serbest çalışanlar veya portföy siteleri gibi yalnızca birkaç sayfadan oluşan bir siteye ihtiyacınız varsa, bu harika bir seçenek olabilir.
image14.png

Ancak, büyük bir site oluşturmak istiyorsanız, Wix büyük miktarda trafik için gereken gelişmiş özelliklerden yoksun olabilir.

  • Drupal. Drupal, en gelişmiş web sitesi oluşturma çözümüdür, bu nedenle daha dik bir öğrenme eğrisine sahiptir. Ancak sunduğu kişiselleştirme düzeyini düşündüğünüzde, sıkı çalışmaya değer görünüyor.
image4-25.png

Yeni başlayanlar için Drupal'ı tavsiye etmemekle birlikte, önceden özelleştirme listenizde bir öncelikse, bu en iyi seçenektir. Platformun iplerini öğrenmek için her zaman bir uzman tutabilirsiniz.

Artık çalışır durumda bir web siteniz olacak. Yapılması gereken tek şey harika görünmesini sağlamak.

Adım #4: Web Sitenizi Harika Görünecek Şekilde Tasarlayın

Herhangi bir web sitesi oluşturucu için bir tema yüklemeniz gerekir. Temalar ücretsiz ve ücretli olabilir, ancak ikincisi daha profesyonel görünümlüdür ve web sitenizi özelleştirirken size daha fazla esneklik sağlar. Ayrıca aşırı pahalı değiller ve 100 dolardan daha ucuza satın alınabilirler.

WordPress ve Wix'in bazı harika ücretsiz temaları var, ancak premium çeşitliliği denemek istiyorsanız StudioPress'e bir şans verebilirsiniz .

image13.png

Temalar temel CMS üzerine kuruludur ancak web sitenize benzersiz bir görünüm kazandırmak ve farklı şekilde çalışmasına izin vermek için özelleştirilebilir. Sonuçta, bir sanatçının web sitesi bir SaaS veya restorandan farklı görünmemeli mi?

Ziyaretçileriniz web sitenizi nasıl göründüğüne bağlı olarak saniyenin çok küçük bir bölümünde değerlendirdiği için görsel temsil inanılmaz derecede önemlidir . Siteniz eskimiş, güvenilmez görünüyorsa veya beklentilerine uymuyorsa, ziyaretçileriniz saniyeler içinde gidecektir.

Neyse ki, iyi bir tema seçmek kolaydır.

Görsel çekiciliği işlevselliğe göre seçmeden ve hiçbir zaman önceliklendirmeden önce temalarla ilgili incelemeleri okumanızı öneririm.

Evet, web sitenizin tüm bu süslü yazı tipleri ve renklerle iyi görünmesini istiyorsunuz, ancak bu, işlevsellik pahasına olmamalıdır.

Ayrıca, temayı her zaman daha sonraki bir tarihte değiştirebilirsiniz. SEO'ya ve markalaşmaya zarar vereceği için sık sık değiştirmeyin .

Adım #5: Bir Alt Tema Kullanarak Web Sitenizi Koruyun

Web sitenizi korumanın en iyi yolu bir alt tema kullanmaktır. Alt tema, web sunucusundaki temanızın geri kalan dosyalarından ayrı olarak depolanan bir stil sayfasıdır. Yalnızca sitenizin kırılmasını zorlaştırmakla kalmaz, aynı zamanda bir temayı her güncellediğinizde sizi değişiklikleri yeniden yapmaktan da korur.

Farklı web sitesi oluşturucularının alt tema oluşturmak için farklı adlara sahip olduğunu unutmayın.

WordPress'te bir "alt tema" oluşturursunuz, ancak Drupal'da bir "alt tema" oluşturursunuz. Ayrıca, bazı web siteleri bir alt tema oluşturmanıza izin vermez, ancak Joomla'da olduğu gibi yedek olarak hizmet vermek için her zaman yinelenen bir tema oluşturabilirsiniz.

Adım #6: Web Sitenizi Yapılandırın ve İlgili İçeriği Ekleyin

Bu noktada, teknik kısmın çoğunu bitirdiniz ve artık daha ilginç şeylere odaklanabilirsiniz.

Ziyaretçilerin web sitenizin neyle ilgili olduğunu bilmelerini kolaylaştırmak ve web sitenizin farklı bölümlerine kolay erişimlerini sağlamak için gezinmeyi ayarlayarak başlayın . Aşırıya kaçmadan sitenizi temsil edecek birkaç renk seçin.

Mesela ben turuncu ve beyazı seçtim.

Göz alıcı ve net olması için web sitenizin önemli alanlarını düzenleyin, ayırın ve vurgulayın. Web sitenizin sorunsuz çalışmasına yardımcı olmak için eklentiler de yükleyebilirsiniz.

Özellikle web sitesinden para kazanmak istiyorsanız, işinizi pazarlamaya başlamak için ihtiyacınız olan şeylerin hızlı bir listesi:

  • Bir logo alın. Bu, markanızı temsil edecek, bu yüzden burada çok dikkatli olun.
  • Ana sayfa, Hakkımda sayfası ve diğer temel sayfalar dahil olmak üzere web sitenizin kopyasını yazın.
  • Ziyaretçileri takip etmek için Google Analytics kodunu web sitenize yükleyin.
  • Ziyaretçinizin beğenilerini ve beğenmediklerini anlamak için pazarlama stratejinizi planlamaya başlayın.
Son noktaya gelince, görünürlük kazanmak, olası satışlar oluşturmak ve web sitenizden işletme hedeflerinize ulaşmak için çevrimiçi pazarlamayı , içerik pazarlamasını ve genellikle ihmal edilen bağlantı kurmayı anlamanız gerekir.

Sonuç

Bir web sitesi yapmak, mücadelelerden adil bir paya sahiptir, ancak ne kadar çok deneyim kazanırsanız, o kadar iyi olursunuz ve o kadar kolay olur.

İlk web sitenizi oluşturmak için gerekli tüm ayrıntıları ele almış olsak da, kendinizi herhangi bir yerde sıkışıp kalırsanız, sorununuzu çözmek için Google'a veya YouTube'a dönebilirsiniz.

Güven bana, internette hemen hemen her şey için öğreticiler var.

Bir web barındırma ve CMS seçmek, web sitenizi tasarlamak ve pazarlama, buzdağının sadece görünen kısmıdır. Bir gecede başarı bekleyemezsiniz, ancak sadece biraz sabırlıydınız, gerçek ilerlemeyi göreceksiniz.
 
Üst Alt