PROJEM İÇİN EKİP KURMAK İSTİYORUM

ROKCART

Üye
Katılım
1 Eki 2023
Mesajlar
3
Tepki
1
Merhabalar;

İsmim Onur. Lise ve üniversite eğitimlerimi Web Tasarımı ve Grafik Animasyon bölümlerini bitirerek tamamladım. Devlet memuru olarak 2015 yılından beri çalışmaktayım. Ek olarak sürekli yazılım, oyun ve elektronik spor platformlarını elimden geldiği kadarıyla takip etmekteyim. Telefonumdan bir oyunu severek oynamaktayım ve bu oyunu oynarken aklıma gelen bir projenin sonuna yaklaşmış bulunmaktayım. Tüm hakları tarafıma ait olan projenin detayını vermeden aşağıda sizlere açıklayacağım ve ihtiyacım olanları da belirteceğim. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür eder, ilgilenen arkadaşların konu altına yorum yapmasını ya da özelden mesaj göndermesini rica ederim.



PROJE ADI: ROKCART

KONU: Mobil oyunların satılabilir ürünlerini pazarlama

HEDEF: Organik takipçi sayısını SEO ve reklamlarla arttırarak global kitle elde etmek ve web sitesine alıcı-satıcı ilgisini arttırmak.

PROJE ÖZETİ: ROKCART adında tarafımdan hazırlanan yazılı protokoller ile yürütülen bir platform hazırladım. Platform WordPress alt yapısı ile sağlanmaktadır. Tema, eklenti ve 3'ncü taraf uygulamaların hepsi lisanslı olup, yazarları ile bire bir bağlantım bulunmaktadır. Yazarların hepsi yurt dışında görev yapmaktadır. Platformda alıcılar, satıcılar ve ziyaretçiler olarak adlandırdığım 3 hedef kitlesi vardır. Satıcı belirlemiş olduğum protokoller ile web sitesine üye olarak, tamamen özelleştirilebilir bir dükkan kurabilir. Bu dükkanı diğer sosyal medya platformlarında paylaşabilir ya da web sitesine import edebilir. Alıcı; satıcının dükkanını platformda üzerinden görebilir ve dükkanın açılış/kapanış saatini, satıcının puanını, yorumlarını ve değerlendirmelerini görebilir, ürün değerlendirmelerini inceleyebilir ve sonucunda kararını vererek alışverişini gerçekleştirebilir. Alıcı ve satıcı arasındaki ticaretin güvenliği de güvenlik protokolleri ile sağlanır.

Platformda 3 adet üyelik bulunmaktadır. Ücretsiz, aylık ve tam zamanlı üyelik olarak adlandırılır. Bu üyelik tiplerinin birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Örneğin; alıcı ya da satıcının sahip olduğu aylık üyelik özelliklerinden bir tanesi %1 komisyon indirimidir. Abonelik sistemi bulunmaktadır. Abonelik sisteminde kısıtlı indirim kuponları abone olanların e-mail adresine gönderilir. Alıcı ve satıcı arasında irtibat bulunmayacak ancak soru sorabilecek şekilde iletişim sistemi tasarlanmıştır. Platformda karşılaştırma, sepete ekle, favorilere ekle gibi özellikler de bulunmaktadır. Bu özelliklerin sonucu varması için e-mail konfigürasyonu da bulunmaktadır.

ROKCART olarak kendimiz tüm ürünlerinde indirim, kampanya veya yarışma sonucu elde edilen kazanç hakkını saklı tutmakla birlikte bu yetkiye sahibiz. Aynı zamanda eğer satıcı bir indirim yapmak isterse bunu kendisi yapabilir ya da bizimle irtibata geçerek detaylı kampanya oluşturabiliriz. Platformda bulunan alanları site trafiğini baz alarak etkin şekilde kullanabilir, satıcılara kiralayabiliriz. Her türlü ortak pazarlama ve iş birliğine açık pozisyondayız.

Detaylı üyelik sistemi bulunmaktadır. Entegre ödeme sistemleri, ödül sistemleri, profil ve dükkan sistemleri, gelişmiş üyelik sistemleri gibi 27 farklı entegrasyon tek bir üyelik sistemi altında toplanmıştır. Ayrıca ROKCART yönetiminde bulunan ve web tasarım, grafik tasarım, markalaşma gibi hizmetleri sağlayabilenler içinde satış alanımız bulunmaktadır. Bizler de kendi ürünlerimizi satışa çıkarabiliriz.

ROKCART platformunda yapılan satışlardan, komisyonlardan, reklam gelirlerinden, sponsorluk ve partnerlik anlaşmalarından kazanç sağlamayı hedeflemekteyiz. 2006 yılından bugüne kadar devam eden web çözümleri hizmetimiz 2020 yılının Şubat ayından itibaren Intel Gold Partner kapsamında devam etmekte olup, güvenlik ve sistem alt yapı unsurları Intel tarafından sağlanmaktadır.

AMAÇ: Platformda bulunan organik kullanıcıları sistemde kalmasını sağlamak ve kullanıcı algoritmasını sürekli geliştirmek.

İSTERLERİMİZ: Bu projenin web tasarım aşaması toplamda 2 kişi ile birlikte 4 aylık süren bir çalışmadır. Alt yapı, PR, güvenlik ve AR-GE konuları toplamda 13 ay sürmüştür ve bazı maddeler halen devam etmektedir. Hazırladığımız marka için reklam bütçemiz bulunmakta ve gelişmesi için finansal alt yapımız bulunmaktadır. (Bu bilgiler gizlidir.) Bu projede yükümüzü hafifletmek için projenin tamamlanmasına müteakip ek gelir bekleyen herkes ile tanışabilirim. Pozisyon açıklarımız ve isterlerimize gelecek olursak;

  1. Graphic Designer: Tercihen Adobe AI konusunda uzmanlaşmış,
  2. Test Manager: Sistemin kullanıcı testini yapabilecek ve günlük rapor hazırlayabilecek,
  3. WordPress Developer: Ekibimiz ile birlikte programlı çalışmalar yapabilecek kişiler aramaktayız.
Zamanını ayırarak okuyan ve değerlendiren herkese şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
 
Üst Alt