Zeytinyağlı mantar

Çiçek

Eski üye
Katılım
21 Ara 2018
Mesajlar
124
Tepki
19
4 kişilik
Hazırlanış süresi: 20 dakika
Pişme süresi: 35 dakika

500 gram mantar
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
Bir yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Yarım demet dereotu
Yeteri kadar tuz
Bir çay bardağı sıcak su

Yapılışı: soğanları piyazlık doğrayın. havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. mantarları dörde bölün zeytinyağını tencerede kızdırın. önce soğanları kavurun sonra da havuç ve patatesleri ilave edin. biraz kavurun ca mantarları ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyin. şeker ve tuz koyun. önce hızlı sonra kısık ateşte suyunu çekinceye yağına kalıncaya kadar pişirin. üzerine yarım limon suyunu gezdirin. servis tabağına alıp dereotu ile süsleyerek soğuduktan sonra servis sunun.
 

Ekli dosyalar

  • zeytinyagli_mantar_tarifi_1415096195_0265.jpg
    zeytinyagli_mantar_tarifi_1415096195_0265.jpg
    32.6 KB · Görüntüleme: 192
Üst Alt