MuratKandilli

Bağımlı
Katılım
22 Haz 2020
Mesajlar
36
Tepki
32
xenforo-2-logo-degisme-2.jpg


xenForo Kurulumu ve xenForo Tema Kurulumu Nasıl Yapılır?

xenForo
günümüzde sadeliği ve kolaylığı ile ön plana çıkmış, sağladığı bir çok eklenti sayesinde kişilerin isteklerine göre temalarını, sitelerini değiştirebilmesi ile tanınan bir ticari internet forum yazılımıdır. Günümüzde bir çok forum xenForo'nun alt yapısını kullanıyorlar, bir kişi forum açmayı düşünürse genel olarak ilk tercihi xenForo üstüne oluyor. O zaman incelememize xenForo nasıl kurulur diyerek başlayalım;

İlk olarak elinizde olan xenForo zip dosyasını sitenizi sağlayan hostinge yüklemelisiniz;
Eğer cPanel kullanıyorsanız public_html klasörüne, Plesk kullanıyorsanız httpdocs klasörünün içine yükleyebilirsiniz.

xenforoupload.png


ZIP dosyasını attıktan sonra bir veritabanı oluşturmamız gerekiyor, nasıl veritabanı oluşturmayı bilmiyorsanız buraya tıklayıp veritabanı oluşturma konumuza gidebilirsiniz.
Veritabanını oluşturduktan sonra tarayıcıya girip adres satırınıza domaininizi yazarak (örnek: webmasterforum.com.tr) sitemize gidelim.

xenforo-1-1024x473.png


Karşımıza yukarıdaki gibi bir site gelmezse bir yerlerde hata yapmışızdır, tekrar kontrol etmeliyiz fakat bu şekilde bir site geldiyse her hangi bir hata yoktur işlemimize devam edebiliriz.
Karşımıza gelen sitede "Begin installation" kısmına tıklayalım ve bizi attığı veritabanı sayfasında veritabanı bilgilerimizi dolduralım.

xenforo-2-1024x472.png


Veritabanı bilgilerini girdikten sonra "Save Config" kısmına tıklayıp karşımıza gelen yeni sekmede "Continue" ye tıklayalım. Tekrardan karşımıza gelen sekmedeki "Begin installation" kısmına tıklayalım ve sitemizin kurulmasını bekleyelim. (yaklaşık olarak 3 ila 5 dakika arasında değişir.)

xenforo-6-1024x474.png


Kurulum tamamlandıktan sonra karşımıza böyle bir kısım gelicek, bu kısımda bir admin hesabı oluşturun ve "Create administrator" kısmına tıklayın.

Ekli dosyayı görüntüle 2300

Gelen kısımda bulunan bilgileri doldurun ve "Setup Options" kısmına tıklayın. Bu kısımdan sonra karşımıza "XenForo has been installed succesfully!" yazısı geldikten sonra "Enter Your Panel" kısmına tıklayın ve admin giriş bilgilerini yazın.

xenforo-10-1024x475.png


XenForo Türkçe Dil Paketi Nasıl Yüklenir?

Giriş yaptıktan sonra karşımıza böyle bir ekran gelicek. İlk başta türkçe dil paketini yüklemek için googleye "XenForo <bulunduğunuz XenForo sürümü> türkçe dil paketi" yazın ve indirme işlemini uygulayın. Sol tarafta bulunan "Appearance" kısmına tıklayın ve "Languages" kısmına giriş yapın.

Gelen ekranda sağ üstte bulunan "Import" kısmına tıklıyoruz ve indirdiğimiz XML dosyasını "Dosya Seç" kısmına koyuyoruz.
xenforo-12-1024x474.png


XML Dosyasını siteye yükledikten sonra "Import" tuşuna basıyoruz ve yükleme bittikten sonra karşımıza bir ekran geliyor;

xenforo-13-1024x475.png


Bu ekrandan türkçenin yanındaki daireye tıklıyoruz ve forumumuz artık türkçe.

XenForo Tema Nasıl Yüklenir?

Satın aldığınız tema paketinde bir adet XML dosyası, bir adet js ve 1 adet styles klasörü bulunmakta.

js klasörünü hostinginizde bulunan js klasörünün içine atıyorsunuz.

styles klasörünüde hostinginizde bulunan styles klasörünün içine atıyorsunuz.

İşlemleri yaptıktan sonra XenForo admin paneline giriş yapıyoruz. (örnek: webmasterforum.com.tr/admin)

xenforo-16-1024x474.png


Sol tarafta bulunan "Diller ve cümleler" kısmına tıklıyoruz ardından "Temalarımız" kısmına tıklıyoruz.

xenforo-18-1024x473.png


Satın aldığımız XenForo klasörünün içinde bulunan XML dosyasını "Dosya Seç" kısmında okutup "Yükle" tuşuna basıyoruz. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra karşımıza gelen sayfada yüklediğimiz temayı seçiyoruz ve forumumuz kullanıma hazır duruma geliyor.​
 

somebach

alacakaranlıktan şafağa kadar
Kurumsal Üye
Soru & Cevap Uzmanı
Katılım
20 Kas 2020
Mesajlar
1,141
Çözümler
12
Tepki
375
@Celil konu görsellerini bir zahmet yenileseydin, konu okunuyor ama sahibi aktif kullanıcı değil, görseller de gitmiş.
 
Üst Alt