Wesse WWC2003 Akıllı Saat

Wesse’nin saatlerini senelerdir biliyor ve sevmiş olarak kullanıyoruz. Sadece şirket, yakın bir tarihte yeni bir maceraya yelken açtı ve akıllı saat piyasası için ilk ürünlerini bizlerle paylaştı. Daha fazlaca orta segmentin bir üyesi diyebileceğimiz WWC2003’de incelememiz için elimize geçti. Isterseniz gelin, saat ile alakalı görüşlerimizi sizinle paylaşalım.

Ilk olarak şunu izah edelim. Wesse daha ilkin giriş seviyesi diyebileceğimiz bir akıllı saat serisini de kullanıcılarla paylaşmıştı ve oldukça pozitif yönde geri dönüşler almıştı. Gene de giriş seviyesinde takdir gören ürünleri piyasaya sürmek orta ve üst seviyelere gore daha kolaydır. Dolayısıyla WWC2003 ortaya çıkışıyla dahi daha yürekli bir ürün diyebiliriz.




Mütevazi, Şık ve Zarif​


Saat, pek fazlaca akıllı saate gore tasarımsal olarak daha ince ve zarif bir görüntüye haiz. Kozmetik açıdan bu görüntüsüyle beraber benzer de bir dokunsal hissiyatının bulunduğunu söylemek mümkün. Sanırım burada marka tercihlerini unisex bir ürünü piyasaya sürmek istediği için bu şekilde gerçekleştirmiş. Doğrusu yakışmış da. Kaba duruşuyla görmeye alıştığımız akıllı saat türleri içinde değişik bir duruş yakalanabilmiş diyebiliriz.

Yuvarlak bir kadran yapısı ve tasarım yerine de dikdörtgen bir tasarımın tercih edilmiş olduğu gözlere çarpan noktalardan. Burada tek eleştirim güç butonu üstünde yer edinen kırmızı çizgi üstüne olacak. Bana kalırsa tasarımdaki sadeliği bozan bir unsur olmuş sadece görüşüm de sübjektif doğrusu. Kimilerinizin hoşuna gidebilir bu detay.

wesse-wwc2003.png



Teknik Özelliklerde Rekabet Sağlanabilmiş​


İşi tamamen teknoloji olan ve giyilebilir ürünlerde kendisini belirli bir seviyeye çıkartmış markalarla savaşım etmek bilhassa de teknik yönden fazlaca zorlayıcı olabiliyor. Geçmişin klasikleşen markalarını bundan dolayı teknolojik inovasyonlar yaparken göremiyoruz. Sadece Wesse bu aşamada rekabete girmiş ve diyebiliriz ki alnının akıyla çıkmış.

Bilhassa şarj mevzusunda haiz olduğu 280 mAh’lik bataryası, uzun soluklu kullanımlarda kullanıcılara kolaylık elde edecektir. Bu batarya ile saat kolunuzda çalışır halde 1 hafta süresince fazladan şarja gerekseme duymayacaktır.

Sadece bence varlığını en fark ettiren özelliği şarj durumu ve batarya özellikleri değil. Ekran noktasında kullanılan Amoled teknolojisi ve px sayısı (348 x 442) öteki saatlerle yan yana vardığında onu ayırt edebilmenizi elde eden özelliği diyebiliriz.

Saatin OnWear adlı bir uygulamayla entegre çalıştığını izah edelim. Bu uygulama üstünden kadran tasarımı değişikliği yapabileceğiniz şeklinde öteki pek fazlaca özellikten yararlanmak için de kullanabilirsiniz. Uygulama hem IOS hem de Android için uygulama marketlerinde yer almakta. Sadece puanının düşük bulunduğunu da belirterek eleştirimizi yapalım. Keşke markaları bu aşamada üçüncü parti yazılımlardansa kendi entegrasyon çalışmalarıyla görebilsek.

Peki, Bu Saat Alınır mı?​


Eleştirilerimizin arkasından mühim olan o soruya da yanıt vermeye çalışalım. Hemen hemen akıllı saati olmayan sadece bu giyilebilir teknolojilere ilgi gösteren birisiyseniz elbet tercih edilebilir bir ürün sunuyor Wesse. Bununla beraber akıllı saatlerde kaba tasarımlardan sıkıldıysanız gene tercihleriniz içinde bu ürünü bulundurabilirsiniz bundan dolayı hakkaten de görünüş bir fazlaca hoş. Sadece fazlaca eski bir saat kullanmıyorsanız ve ürün değişikliği hemen hemen koşul bir noktaya gelmediyse öne çıktığını söylemek zor olacaktır.

Sizce saat iyi bir armağan midir? Wesse’nin bu tasarımını siz de bizim şeklinde beğendiniz mi? Yorumlarınızı bekliyoruz. Sonraki içeriklerimizde görüşmek suretiyle, sağlıcakla kalınca.
 
Üst Alt