Webmastertools Nedir?

efeince

Bağımlı
Katılım
20 Ağu 2018
Mesajlar
96
Tepki
11
Herkese selamlar,

Bu forum konumuzda, aslında web ve internet ile ilgilenenlerin bilgikleri, en azından 1-2 defa ismini duydukları ücretsiz Google hizmetlerinden biri olan WebmasterTools'u kısaca anlatmaya çalışacağız.

Webmasterlar için olmazsa olmaz!

Nasıl ki, sektörü ve alanı farketmeksizin bir girişimde bulunan iş sahibi, bir dönem sonrasında işi hakkında teknik ve yapı gelişimini merak ederek analizler yaptırıyorsa, bir webmaster içinde kurduğu sitenin istatistiki ve analize dayalı bilgilerini öğrenme hakkıda vardır. Bu hak, aslında bir mecburiyettir.

Zira, web sitesinin içeriğinde, yapısında bir sorun varsa, bunu en iyi biçimde detaylarıyla bizlere sergiyecek olan webmastertools'dur.

"Webmastertools" diye arattığımızda, zaten ilk sırada hemen hizmetin adresini bulursunuz. Bir Google hesabınız olması, bu hizmeti kullanabilmeniz için gerekli tek şarttır.
İşlem adımlarını detaylıca anlatan Google mesajları sayesinde, kısa sürede sitenizi Google Webmastertools 'a ekleyebilirsiniz.

Sitenin size aitliği konusunda sizden aksiyon istenecektir. En kesin çözüm html formatında indireceğiniz aktivasyon eklentisini, ftp programı veya site cpanel / plesk paneli aracılığı ile sitenize göndermeniz yetecektir. ( META etiketleri arasına kod eklemek yada whois ile doğrulama gibi seçeneklerde var. Ama , her zaman en basiti bu gelmiştir bize :) )

Sahiplik onayından sonra, ortalama 24 saat içerisinde sitenizin ilk analiz raporları panelinize yansımaya başlar. Bu panelden aynı zamanda, varsa web sitenizle bütünleşip sitemap dosya yolunuzu tanıtarak, site haritanızı da webmastertools'a tanıtabilirsiniz. ( Site sayfalarının indexlenmesinde tavsiye edilen yöntemdir. )

Bu hizmet sayesinde :

* Sitenize gelenlerin ziyaretçi sorguları ( Arama motorlarından hangi sorgularla sitenize gelmişler. )
* En çok ziyaret edilen sayfalarınızı
* Size bağlantı vermiş web sitelerini
* Sorun yaşanan site sayfalarınızı ve sorun açıklamalarını
* Hem standart ziyaretçi hem mobil ziyaretçi verilerini ( Detayları aynı şekilde öğrenilebilir.)
* Aylık, haftalık yada belirleyeceğiniz dönemlere ait karşılaştırma raporları ( Bu performansınız için iyi bir seçenek olacak. Kelime sıralamalarınız için özellikle. )
* Sitenize bağlantı verilirken kullanılan kelimeler ( keywords, anchors vs.. )
* En çok bağlantı verilen sayfalarınız

gibi daha sayamadığımız birçok veriyi öğrenebilir ve takip edebilirsiniz.

Gerçekten vazgeçemeyeceğiniz bir hizmet :)

Google Webmastertools, artık yeni versiyonu ile daha detaylı bilgiler de sunmaktadır. Panelinize ilk girdiğinizde, o versiyon hizmetini kullanmanız yönünde zaten uyarı ve öneri alacaksınız.

Bir diğer güzel tarafı, Google'ın diğer ücretsiz webmaster hizmetlerinden olan Analytics ile entegre çalışıyor olabilmesi.

Analytics ne mi?

Onu da daha sonra anlatalım:)
 
Üst Alt