Bu kategori, geliştiricilerin veya topluluk üyelerinin ücretsiz olarak paylaştığı scriptleri barındırır. Ancak paylaşım yaparken aşağıdaki kurallara uymanız zorunludur.
Scriptlerle ilgili hata veya kurulum sorunları için ayrı bir “Destek & Yardım” konusu açınız.
Her script konusunun altına “destek mesajı” atmak yerine ilgili destek forumunu kullanın.
“Benim için kurar mısın?” tarzı mesajlar yasaktır, bu tür istekler sadece Hizmetler & Talepler kategorisinde yapılmalıdır.
Konu açarken lütfen aşağıdaki formatı kullanın:
[Script Türü] Script Adı – Sürüm (Ücretsiz Paylaşım)
Örneğin:
Başlıksız, içeriği yetersiz veya eksik konular önceden haber verilmeksizin silinebilir.
Script içerisinde veya konu açıklamasında reklam, affiliate veya kısa link (adf.ly, linkvertise vb.) kullanmak yasaktır.
Paylaşımlar doğrudan ve güvenli bağlantılar (örn. GitHub, kişisel site, Google Drive, forum dosya alanı vb.) içermelidir.
Başkasının emeğini sahiplenmek, kendi geliştirmediğiniz scriptleri “ben yaptım” diyerek paylaşmak yasaktır.
Geliştirici veya kaynak belirtmek, hem etik hem de forum kültürünün bir parçasıdır.
Script içeriğiyle oynanmış veya virüs, zararlı yazılım içeren paylaşımlar anında silinir ve kullanıcı engellenir.
Moderatör Notu!
Bu kurallar, topluluk düzenini ve güvenliğini korumak amacıyla hazırlanmıştır.
Forum yönetimi, gerekli gördüğü durumlarda paylaşımları düzenleme, taşıma veya silme hakkına sahiptir.
1. Telif Hakkı ve Warez Uyarısı
- Telif hakkı (copyright) bulunan, lisanslı veya warez scriptlerin paylaşımı kesinlikle yasaktır.
- “Nulled”, “cracked” veya “lisansı kırılmış” hiçbir script paylaşılmamalıdır.
- Bu tür içerikler paylaşan üyelerin hesapları uyarısız olarak süresiz yasaklanır.
2. Paylaşım İçeriği ve Bilgilendirme
- Script paylaşımı yapan üyelerin, konularında aşağıdaki bilgileri açıkça belirtmesi zorunludur:
- Script Adı: (örn. E-commerce Lite v1.0)
- Script Türü: PHP / Node.js / Python vb.
- Kaynak / Geliştirici: (Varsa orijinal kaynak bağlantısı)
- Temin Edilme Şekli: Kendi geliştirdiğiniz veya geliştiricinin açık kaynak olarak sunduğu script olmalıdır.
- Destek Durumu: Script ile ilgili destek verip vermediğinizi belirtin.
- Örn: “Destek süresi: 1 ay”, “Destek verilmemektedir.”
- Kurulum Talimatı / Dökümantasyon: Mümkünse kısa bir kurulum rehberi ekleyin.
3. Destek ve Yardım Talepleri
Scriptlerle ilgili hata veya kurulum sorunları için ayrı bir “Destek & Yardım” konusu açınız.
Her script konusunun altına “destek mesajı” atmak yerine ilgili destek forumunu kullanın.
“Benim için kurar mısın?” tarzı mesajlar yasaktır, bu tür istekler sadece Hizmetler & Talepler kategorisinde yapılmalıdır.
4. Konu Düzeni ve Başlık Formatı
Konu açarken lütfen aşağıdaki formatı kullanın:
[Script Türü] Script Adı – Sürüm (Ücretsiz Paylaşım)
Örneğin:
PHP E-commerce Lite – v1.0 (Ücretsiz Paylaşım)
Başlıksız, içeriği yetersiz veya eksik konular önceden haber verilmeksizin silinebilir.
5. Reklam, Bağış ve Dış Linkler
Script içerisinde veya konu açıklamasında reklam, affiliate veya kısa link (adf.ly, linkvertise vb.) kullanmak yasaktır.
Paylaşımlar doğrudan ve güvenli bağlantılar (örn. GitHub, kişisel site, Google Drive, forum dosya alanı vb.) içermelidir.
6. Etik Paylaşım İlkesi
Başkasının emeğini sahiplenmek, kendi geliştirmediğiniz scriptleri “ben yaptım” diyerek paylaşmak yasaktır.
Geliştirici veya kaynak belirtmek, hem etik hem de forum kültürünün bir parçasıdır.
Script içeriğiyle oynanmış veya virüs, zararlı yazılım içeren paylaşımlar anında silinir ve kullanıcı engellenir.
Moderatör Notu!
Bu kurallar, topluluk düzenini ve güvenliğini korumak amacıyla hazırlanmıştır.
Forum yönetimi, gerekli gördüğü durumlarda paylaşımları düzenleme, taşıma veya silme hakkına sahiptir.
Son düzenleme: