Tarhana çorbası tarifi

Admin

Yönetici
Yazılım Uzmanı
Web Tasarımcı
Katılım
19 Ara 2017
Mesajlar
1,607
Çözümler
3
Tepki
891
Tarhana çorbası tarifi


Dondurucu soğuk caddelerden kendinizi eve attıktan sonra görünce yüzünüze tebbessüm yerleştiren bir tarif: Tarhana çorbası

Akla ilk gelen en leziz Anadolu lezzetlerinden tarhana özellikle kış mevsimlerinde mutfaklarımızda sık sık pişiyor.
[attachment=83]

TARHANA ÇORBASININ MALZEMELERİ 

1 su bardağı toz tarhana

6 su bardağı sıcak et suyu

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı

karabiber

1 çay kaşığı

pul biber

1 tatlı kaşığı

nane

YAPILIŞI

Toz tarhanayı 1 su bardağı kadar sıcak et suyu ile karıştırarak yumuşaması için bekletin.

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Domates salçasını ekleyin ve 2- 3 dakika kadar kavurun.

Tuz, karabiber, pul biber ve naneyi katıp, karıştırın. Baharatlarla kavrulan salçaya ıslattığınız tarhanayı ilave edin.

Kalan sıcak et suyunu ilave edip, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın.

Kaynayan çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 

Ekli dosyalar

  • 812420.jpg
    812420.jpg
    23.5 KB · Görüntüleme: 311
Üst Alt