Sirkenin Görünmeyen Yüzü

kimbuadam

Bağımlı
Katılım
9 Mar 2022
Mesajlar
51
Tepki
0
Sirkenin Görünmeyen Yüzü

Şifa deposu sirkenin faydası saymakla bitmez. Mutfağımızda her gün az bir miktar da olsa sirke kullanmaya özen göstermeliyiz. Ancak her faydalı şeyde olduğu gibi sirkenin de fazla tüketimde zararları olduğu unutulmamalı. Bu zararlar sirkeyi fazla tüketmekten ötürü meydana gelir. Bunu unutmamak gerekir.

Sirkenin Zararları

Fazla sirkenin zararlarına bakacak olduğumuzda çocukların midesini ekşittiğini görürüz. Hamilelerin fazla tüketmesi alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.Yine sirkenin fazla tüketimi her yaştan ve her cinsiyetten insanda kemik erimesine neden olur. Şekerin yükselmesine sebebiyet verdiği için şeker hastalarının sirkeyi fazla tüketmemesi gerekir. İltihaplı yaralar üzerine direkt olarak uygulanırsa hücre ölümü gerçekleşir ve damar zedelenmesi meydana gelir. Sirkenin fazla tüketimi mineral düzenini bozabilir. Saf sirke diş ve diş eti sorunlarına olumsuz yönde etki eder. Şifa deposu sirkenin bu denli zararlarından korunmak için kullandığımız ürünün organik olmasına özen göstermemiz gerekir. Organik elma sirkesi Evde rahatlıkla yapılabilirken organik üzüm sirkesini yapmamız daha zordur. Bu yüzden güvenilir yerlerden satın almanızda fayda vardır. Ayrıca üzüm sirkesinin içinde az bir miktarda resveratrol bulunduğu için fazla sirkenin zararlarından korunmada tercih sebebi olabilir.

Tercih edeceğiniz sirke hangisi olursa olsun kullanırken abartmamak bizi olası zararlardan korur. Sağlığımıza sağlık katan bu güzel besini ölçülü tüketip, kendimiz ve ailemiz için yararlı hale getirmek çok küçük birkaç adım ile mümkündür.
 
Üst Alt