PrestaShop Nedir?

ZarorrDe

Bağımlı
Katılım
8 Nis 2022
Mesajlar
67
Tepki
0

PrestaShop Nedir?​

PrestaShop Nedir?


PrestaShop, açık kaynak kodu ve parasız bir özelliğe haiz olan bir e-ticaret yazılımıdır . 2005 senesinde, Fransada yer edinen bir bilim okulununun öğrencisinin projesi olarak kabul edilmiş olan PHP tabanlı yazılımdır.Yazılım popülaritesi yardımıyla değişik olan 30 dile çevirilmiştir. PrestaShop, MySQL tabanını ve PHP yazılım dilini kullanmaktadır. 2011 senesinin en iyi açık kaynaklı e-ticaret yazılımı seçilmiş ve 5.000.000’dan daha çok küresel çapta indirilme değerine haiz olmuştur . PrestaShop’un fazlaca fazla tercih edilmesinin sebebi , süratli ve kolay bir halde kurulabilinmesi ve tek bir merkezden lüzumlu olan her şeyi sunabilmesidir. PrestaShop, temel olan PHP, HTML ve CSS bilgisi ile rahat bir halde ekleyebileceğiniz yüksek seviyede kodlama bilgisi gerektirmemektedir. Duyarlı tema seçeneği ile beraaber, ürünle dost bir görünüm elde edebilmektesiniz ve ustalaşmış seviyede bir e-ticaret sitesine rahat bir halde haiz olabilirsiniz. PrestaShop’ta, Yönetici panelini ön açık oturum olarak kullanmak oldukça rahat olan modüler bir yapıya haizdir. Yönetici panelinden, ürünleriniz için kategoriler oluşturabilir, ürün yerleştirmesi , sipariş düzenlemesi yapabilir, siparişleri yönetebilir ve modülleri daha çok bilgiye haiz olmadan yönetebilirsiniz.

PrestaShop Iyi mi ve Nerelerde Kullanılır?​


Prestashop 2007 senesinde açık kaynak kodlu yazılım lisansı alınmış olarak minik ve orta ölçekli işletmelerin kullanabileceği seviyede bir e-ticaret yazılımı özelliğinde olarak piyasaya sürülmüştür ya da geliştirilmeye açılmış olan bir projedir.

Prestashop Paypal ve Google Checkout şeklinde birden fazlaca oranda çeşitli ödeme seçenekleri bulunmaktadır. Prestashop yazılımı 2010 senesinde açık ara en iyi açık kaynak kodlu yazılım ve 2011 senesinde ise en iyi iş uygulaması yazılımı olarak seçilmiştir. Yönetim paneli kısaca sitenizin yönetimini sağladığınız arka kısım ajax kodlaması ile yapılmış olup işlemlerinizi daha da ergonomik şekilde ve görselliğe çokça ehemmiyet verilmiş bir halde yapılmış olan sistemlerdendir.

Ücretsiz bir şekilde geliştirilmiş olan paylaşılmış olduğu modül ve blokları kullanabilmekte olduğunuz ve eklenti modül ya da tasarımları geliştirip belirli bir ücret karşılığında satılmasını isteyen kişiler Prestahop resmi eklentiler sayfasından işlemlerini yapabilirler. Prestashop vb. farkıl yazılım türleri bulunmaktadır. Prestashop dan önceki dönemde bir fazlaca geliştiricisi ve ücretli olarak geliştiren bilhassa de Türkiye’de olmakla birlikte bu sistem üstünden çalışan bayağı fazla sayıda site ve işletme bulunmaktaydı.

Opencard sistemi yüksek seviyede başarıya ulaşmış ve süratli düzenlenebilir hali ile birçok PHP yazılımcısını kendine doğru çekmektedir. En iyi şekilde hazırlanmış olarak sizlere sunulmuş olan prestashop kısaca e-ticaret yazılımı istediğiniz şekilde ayarlanabilmektedir . Bu yazılım yardımıyla hayalinizde yer edinen olduğunuz e-ticaret teması ile beraber bu yazılımı kullanarak satmak istediğiniz satış sitesine haiz olmuş olmuş olursunuz. Bu tasarımlar yapılırken hayalini kurduğunuz şekilde ayarlanmaktadır . Bir şirket sahibini temsil edecek halde hazırlanan bu siteler yardımıyla oldukça iyi satışlar yapabilirsiniz.



PrestaShop Nedir?




Prestashop’un Temel Özellikleri Nedir?​


Bulut ya da Kendi Kendini Barındırabilme : PrestaShop bulutunda parasız özellikte olarak bir mağaza adına birkaç dakika içinde kayıt olabilir ya da açık kaynaklı PHP kodunu indirerek kendinizi sistemde barındırabilirsiniz.

Şablonlar : Envato’nun ThemeForest’e benzer bir halde PrestaShop, mağazanızı ustalaşmış şekilde özelleştirmek için türlü yüksek kaliteli temalar satmaktadır.

Mağaza Oluşturucu : WordPress’in benzeri özelliğe haiz bir gösterge tablosu ile birlikte PrestaShop, detaylı bir halde olarak ürün listeleme, gezinme ve arama da dahil olmak suretiyle varlıklı özelliklere haiz bir mağaza oluşturma arayüzü sunmaktadır.

Alışveriş Sepeti : PrestaShop, türlü ödeme sağlayıcıları, mühim nakliye operatörleri ve vergi kuralları ile entegre olabilmektedir.

Mobil : PrestaShop’un duyarlı olan mağazaları ve ödeme sistemleri onu inanılmaz seviyede kullanışlı bir hale getirmektedir. Arka uç gösterge panoları dahi hareketli haldeyken yönetime duyarlı.

E-Pazarlama : PrestaShop, arama yerleşiminizi optimize edebilmek adına yerleşik ürün ve katalog SEO entegrasyonu sağlamaktadır .

Internasyonal : PrestaShop, esnek özellikte para birimi ve yere dayalı gönderim kuralları dahil olmak suretiyle mağazanız için 65 dil çevirisi sağlamaktadır. Bulut yönetim işlemi panosu sekiz değişik dilde kullanılabilir bunlar: İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Almanca, İtalyanca, Portekizce, Hollandaca ve Lehçe.

Entegrasyonlar : PrestaShop türlü tema ve eklentiler, ihtiyacınız var ise premium destek ve kiralık ajans ortakları dizini sunmaktadır. Mağazanızı başlatma hususunda yardım istiyorsanız, kullanılabilir.
 
Üst Alt