Meta Description Nedir?

bertanuzun

Bağımlı
Katılım
13 Kas 2018
Mesajlar
35
Tepki
1
1543492269728.png

Arama motorlarının temellerinin Meta Title ve Description ile oluştuğunu artık biliyorsunuz. Description alanına girilen cümleler arama sonuçlarında yer alır. Bu yüzden kullanıcılar sitemize girmeden önce Meta Description kısmını okurlar. Burada kullanıcıları cezbedecek, sayfaya girmeden içeriği anlatabilecek ve hedef kelimelerimizi barındıran cümleler kurulması yararlı olacaktır. Günümüzde bana göre ideal Meta Description uzunluğu boşluk, harf, işaret dahil 70-155 karakter arası olmalıdır.
Not: Google’ın belirlediği ideal bir karakter sınırı artık yoktur. Ekran boyutu, anahtar kelime, bilimsel makale gibi arama sorgularının farklı yapılarda yapılması artık farklı uzunlukta Description yapıları göstermektedir.
Meta Description Nasıl Oluşturulur?
<meta name=”description” content=”Buraya gireceğimiz metinler arama sonuçlarında yer alacaktır.”/>
  • Her sayfa için özgün meta description içeriği yazılmalıdır, sayfada yer alan ilk paragraflardan da alınabilir.
  • Anahtar kelimelerin 2-3 kereden fazla geçmesi spam skorunu arttıracaktır.
  • Bu alanı sayfanın özeti olarak düşünebilirsiniz.
  • Sayfa hakkında net bilgi vermelidir.
Google, listelediği sonuçların daha başarılı olması için kendi tarafında çeşitli çalışmalar yürütürken aynı zamanda webmasterlara da çeşitli öneriler sunarak, sistemin daha optimize olmasına yardımcı oluyor. Bu önerilerden birisi de geçen günlerde Google tarafından META açıklamalarının daha iyi oluşturulabilmesi için yayınlandı. Tavsiyelerle birlikte gelen güncelleme sayesinde sonuçların daha iyi olması açısından önemli bir adım Google tarafından atılmış oldu.
Google’ın Tavsiye Ettiği Şekilde META Description Nasıl Oluşturulur?
Google’ın siteniz hakkında genel bilgisinden yola çıkarak snippet kısmında hangi bilgilerin görüntüleneceği belirlediğini söyleyebiliriz. Snippet kısmında en alakalı olarak belirlenen içerik doğrudan arama sonuçlarında görüntülenir. Eğer “en alakalı” kavramıyla sitenizin içeriği bağdaşmadıysa bu durumda Google sizin yönlendirmenize göre snippet içeriği oluşturacaktır.
Google daha önceleri DMOZ gibi siteler üzerinden snippet içeriğini çekerdi ancak DMOZ kapanmasıyla bu işlemin de devre dışı kalması söz konusu oldu. Sonuç olarak yayımladığı güncellemeyle beraber bu açığı da kapatmış oldu. Üst sıralarda çıkmanın anahtarını da aşağıdaki açıklamayı yaparak META açıklamalarına bağladığını söyleyebiliriz.
“İyi ve doğru yapılmış meta açıklamaları, arama sorgusuyla içerik arasındaki bağlantıyı kuran en önemli etkendir. Bu etkeni en doğru şekilde kullanarak kullanıcıyı en doğru sayfa olduğunuza ikna etmeniz gerekir”
Meta açıklama girerken temel sorun genelde site sahiplerinin her sayfa için eşsiz olması gereken acıkmaları tüm site için tek kabul ederek yapmaları ve sayfaların eşsiz olması gerektiği kuralını göz ardı etmeleridir. Sonuç olarak her içerik için ayrı meta açıklamaları en doğru şekilde oluşturmalı ve kullanıcıyı çekebilecek yegâne etkeni doğru kullanmalısınız.
Başarılar.
https://bertanuzun.com/meta-description/
 
Üst Alt