Karanfil Kullanımı Neden Önemlidir?

tufan659

Meraklı
Katılım
5 Ocak 2019
Mesajlar
20
Tepki
4
Karanfil yoğun bir aromaya sahip bir bitki türüdür. Çay olarak tüketilmesinin yanında farklı bir tat olarak sigaralarda ve tıp alanında da kullanılır. Karanfilin faydaları ve zararları aromasındaki yoğunluk kadar keskindir. Bir çok hastalığı hızlı ve etkili tedavi etmekte fazlaca yararlı bir bitki olarak bilinir. Korkulası hastalıklarda ise ciddi anlamda koruma sağlar. Bu nedenle doğru ve düzenli kullanılması tavsiye edilir. A.K.E. Ve B6 vitaminleri acısından zengindir. Bununla birlikte çok iyi bir kalsiyum, potasyum, sodyum, magnezyum deposudur. Bu bitkinin en çok bilinen faydası ise ağrısının dayanılmaz olduğunu düşündüğümüz diş ağrısıdır.


Çok keskin bir tadının olması diş ağrısının kısa sürede kesilmesini sağlar. Ağrıyan dişinizin üstüne yerleştiriniz ya da karanfil yağını bir tutam pamuğun üstüne damlatıp dişinize uygulayınız. Mutlaka faydasını göreceksiniz. Belki de bu nedenle birçok diş macununda kullanılır. Karanfilin çok etkili bir antioksidan olması solunum yolları hastalıklarında, kanserde, tırnaklarımızda saçlarımıza kadar geniş bir alanda sağlığımıza hizmet vermektedir.
Karanfil yağının tüketimi mide bulantılarını ve kusmayı önler. Özellikle sabah oluşan mide bulantılarının kesilmesinde fayda sağlar. Karanfil yağının ağızdan direkt olarak alınmasını tavsiye etmiyoruz. Bal yada hurmanın üzerine damlatarak tüketilmesi en doğru yöntemdir. Çay olarak da tüketebilirsiniz. Fakat karanfil yağının ağızdan besin olarak alınmasına karşıyız. Grip gibi salgın hastalıklardan kaynaklanan ve boğazı tahrişe sebebiyet veren öksürüğün giderilmesine de fayda sağlar.

karanfil.jpg


Rahatsız edici ve öz güveni zedeleyen nefes ve diş eti kokularının yerini karanfilin yoğun aromalı hoş kokusuna bırakabilir ve öz güven zedelenmenizi onarabilirsiniz. Gün içinde bir kaç kez bir adet karanfil kendinizi iyi hissettirecektir. Sinüzit rahatsızlığı bulunan birçok kişi baş ağrılarından yakınır. Karanfil bu devrede de işin içine girer. Karanfil tozunun burundan çekilmesi daha çok etkili olacaktır. Uyarmalıyız ki dozun miktarı çok önemlidir. Dikkat etmelisiniz. Karanfil su ile karıştırılıp çay yapıldıktan sonra tüketilir. Bu ise kalın bağırsakta oluşan şişliğin inmesini sağlar. Yoğun iş günlerinden evimize dönerken yorgunluğumuzu kapıda bırakmamız bir tutam karanfile bağlı. Özellikle sinir sisteminde rahatlatıcı bir etkisi olması ruh sağlığınıza da iyi gelecektir.
Aromasının yoğunluğu strese iyi gelmektedir. Aromalı bir çaya nane ve karanfil katmanız stresinizi alacak ve sizi inanılmaz rahatlatacaktır. Ayrıca karanfilin cilde birçok faydası vardır. Karanfil yağının deriye direk uygulanmasında dozajı önemlidir. Dikkat ediniz.

Yanıklar ve lekeler için kullanışlı bir kaynaktır. Profesyonel bir şekilde kullanıldığında hafif deri soyulmaları gerçekleşir. Cildiniz ölü deriden arınır ve sağlıklı bir cilde kavuşursunuz. Saçlarınızın dökülmesini engeller, saçlarınıza canlılık katar ve rengini koyulaştırır ve sağlıklı bir görünüm sağlar.
 
Üst Alt