Kaburga dolması tarifi

WebmasterForum

Coder / Web Uzman
Yönetici
Katılım
19 Ara 2017
Mesajlar
546
Tepki
62
Kaburga dolması tarifi
Bayramlarda, özel günlerde görkemli sofralar için bir tarif: Kaburga dolması
Kaburga dolması  baharatları, tereyağı ve olmazsa olmazı bademiyle miğdelere taht kuruyor.
KABURGA DOLMASININ MALZEMELERİ
819412.jpg

1,5 kilo kaburga eti
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
3 bardak su
İç pilav malzemeleri:
1 bardak pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı badem rendesi
Yarım demet maydanoz
1 bardak su
2 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı reyhan
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
İç pilav için tereyağını tencereye alın. Pirinç ve bademi kavurun. Yarısını kenara alıp diğer yarısına su ve tuz ekleyerek pişmeye bırakın. Pilavınız olunca kenara ayırın. Diğer yarısına ince kıyılmış maydanoz, pul biber, karabiber ve reyhan ilave edip iyice karıştırdıktan sonra iki pirinç karışımına birbiriyle karıştırın.
Kaburganın içine pilavı doldurup iple sıkıca sararak bağlayın. Bir tencereye aldığınız kaburgayı 2 saat kadar haşlayıp sudan çıkarın. Üzerine terayağı ve salça sürüp önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yarım saat pişirin. İpleri kesip üzerine kızgın tereyağı dökün.
 
Üst Alt