İstenmeyen Google Yorumları Nasıl Silinir?

scrop

Eski üye
Katılım
8 Nis 2022
Mesajlar
127
Tepki
4

İstenmeyen Google Yorumları Iyi mi Silinir?​

İstenmeyen Google Yorumları Nasıl Silinir?


İstenmeyen Google Yorumları Iyi mi Silinir?

Internet sayfalarına yada bloglara girilen satın alan yorumlarını iş sahiplerinin takip etmesi oldukça zor ve uğraş isteyen bir süreçtir. Toplumsal medya üstünden meydana getirilen yorumlar, Google yorumları, yakınma üstüne işleyen internet sayfalarına yazılan yorumlar firmaların itibarını zedeler ve satın alan yitirilmesine niçin olur.

İnternet üstünden online alışveriş meydana getiren müşterilerin yüzde 80’i ilk kez alışveriş yapacağı bir internet sayfasına ödeme gerçekleştirmeden ilkin ne olursa olsun kullanıcı yorumlarını inceler. Bu durumda işletmeniz hakkında oldukca sayıda negatif yorum almışsanız müşteriler sizden alışveriş yapmaktan vazgeçecektir. E-ticaret siteleri için olduğu şeklinde tüm işletmeler için de aynı durum geçerlidir. Elden satış yaparken de eğer negatif yorumlara sahipseniz bu yorumlar hangi platformda olursa olsun yeni müşterileriniz bu yorumlara ulaşacak ve size kuşkuyla yaklaşacaktır.

1- Negatif Yorumları Kaldırmak İçin Müşterinizle İletişime Geçmeyi Deneyin.​


Eğer ki sitenize gelen negatif yorum yasaklanmış ve kısıtlanmış içerik kategorisine dahil edilebiliyorsa silinmesi oldukça kolaydır. My Business hesabınız ile yorumların bulunmuş olduğu kısından silmek istenilen yorumu uygun olmayan olarak seçerseniz Google bu yorumu değerlendirecektir. Google değerlendirmesi sonucunda bu yorum uygun olmayan olarak algılanırsa kolayca silersiniz sadece Google bu yorumda bir problem algılamadıysa ve yorumu bu yüzden silemiyorsanız yapmanız ihtiyaç duyulan ilk şey negatif yorumu yazan satın alan ile iletişime geçmek olacaktır. Sadece maalesef ki Google yorumlarını yazan müşteriler çoğu zaman işletmeniz ile ilgili problemler yaşamıştır ve sesini duyurabilmek için Google a yorum yazmış olacaktır. Negatif yorumları sildirebilmek için müşterinizle konuşup iyi bir kontakt kurmalısınız. Bu yöntemde başarı göstermiş olmak sizin ikna kabiliyetinize bağlıdır. Müşterinizi anladığınızı ve mutsuz olduğunuzu söylemeniz gerekir. Bununla beraber bazı teklifler sunarak müşteriyi ikna edebilirsiniz. Bu teklif bir hizmet yada indirim sağlamak olabilir. Bu indirimleri ve hizmetleri zarar değil yatırım olarak düşünün. Her bir yorum size daha çok satın alan kaybettirecektir.

seo76-300x226.jpg


2- Düzmece Yorumlar İçin Ne Yapmalıyız?​


Google aslına bakarsak yorumlar mevzusunda oldukça hassastır ve düzmece içerikleri tespit etmeye çabalar. Sadece gene de düzmece içerik mevzusunda kusursuz bir sisteme haiz değildir. Bundan dolayı rakip firmalarınız eğer bir Black Hat Seo tekniği izliyorsa düzmece yorumlar alıyor olma ihtimaliniz yüksektir. Sadece bu yorumları kaldırmak bir fazlaca zor olsa gerek fakat olanaksız da değildir. Google ile iletişime geçip sağlam bir müdafa ve kuvvetli kanıtlarla düzmece yorumlardan kurtulmanız mümkün. Düzmece yorumları kaldırabilmek için yapmanız gerekenleri detaylı öğrenmek için bu mevzu hakkında yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz. https://www.moradam.com/20180211203345/google-sahte-yorumlar-icin-ne-yapmaliyiz/

3-Memnun Kalan Müşterilerinizin Yorum Yapmasını Sağlayın.​


Negatif yorumlarla başa çıkabilmek için denemeniz ihtiyaç duyulan bir öteki çözüm yolu ise pozitif yönde yorumların sayısını arttırmak olacaktır. Pozitif yorumların çoğalması negatif yorumların görünürlüğünü azaltacaktır. Bu şekilde negatif yorumları etkisiz hale getirmiş olmuş olursunuz. Bunun için de gene kontakt beceriniz ve ikna kabiliyetiniz oldukça önemlidir. Hizmet verdikten sonrasında yada satış gerçekleştikten sonrasında müşterilerinize ulaşıp yorum yapmalarını sağlamalısınız. Mail kanalıyla ulaşıp bir sevinç anketi doldurmalarını sağlamak iyi bir yöntem olacaktır. Eğer aslına bakarsanız sunduğunuz hali hazırda bir uygulama var ise bunun yanında Google yorumu da isteyebilirsiniz.
 
Üst Alt