Internal Link Nedir? Internal Link Yapısında Nelere Dikkat Edilmelidir?

rucoder

Eski üye
Katılım
5 Nis 2022
Mesajlar
221
Tepki
0

Internal Bağlantı Nedir? Internal Bağlantı Yapısında Nelere Dikkat Edilmelidir?​

Internal Link


Internal Bağlantı, sitede bulunan sayfalar içinde verilen linklerdir. Internal Bağlantı en kolay anlamıyla site içi bağlantı olarak adlandırılır. Sitenizde yer edinen sayfaların önemi şeklinde temel noktalarda oldukça mühim olan Internal Bağlantı, ziyaretçilerin sitedeki öteki sayfalara yönlendirilmesini de sağlar.

Internal Bağlantı Nedir?


Internal Link


Internal Bağlantı, en temel anlamıyla site içi bağlantıdır. Sayfalar arasındaki hiyerarşiyi ve önemi belirlemeyi sağlar. Ek olarak sitenizi ziyaret eden kullananların öteki sayfaları ziyaret etmesini sağlar. Internal Bağlantı, içerikleriniz içinde köprü görevi kurar. Sitenizde bulunan bir içerikte yer edinen anahtar kelimeyle ilgi düzeyi bulunan bir öteki içerik içinde bağlantı oluşturarak içerikleri birbirine bağlar.

Internal Bağlantı, bilhassa kullananların sitenizde daha çok zaman geçirmesi açısından önemlidir. Bir içerikten öteki içeriğe kurduğunuz köprü yardımıyla kullanıcılar ilk içinde ne olduğu ziyaret ettikten sonrasında öteki içeriklere de göz atar. Bu sayede kullananların sitenizde geçirdikleri süreyi atarırsınız.

Internel Bağlantı Yapısında Nelere Dikkat Edilmelidir?


Internal link


Internal Bağlantı doğrusu site içi bağlantılarda dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan bazı noktalar vardır. Oluşturacağınız bağlantı ağında aşağıda sizler için sunacağımız ipuçlarına ve mühim noktalara dikkat ederek doğru bir bağlantı inşası oluşturabilirsiniz.

1- En Mühim Sayfanız Ana Sayfadır!


Site içi bağlantı ağı oluştururken asla unutmamanız ihtiyaç duyulan nokta en mühim sayfanızın ana sayfa olduğudur. Sitenizde en oldukca bağlantı vereceğiniz doğrusu referans göstereceğiniz sayfa kesinlikle ana sayfa olmalıdır. Bundan dolayı Google başta olmak suretiyle arama motorlarının en ehemmiyet verdiği ve titiz davranılmış olduğu sayfalar ana sayfadır. Bundan dolayı linkleme de en oldukca bağlantı çıkışının ana sayfaya yapılmış olması gerekir.

Mesela ana sayfanızın yanı sıra X ve Y sayfalarınızın bulunduğunu varsayın. Burada ehemmiyet sırasına nazaran hiyerarşik düzende ilk sırada yer edinen sayfanızın ana sayfa olması gerekir ve en oldukca bağlantı çıkışı da ana sayfaya olmalıdır. Arkasından X ve Y sayfaları arasından hangisinin en mühim bulunduğunu belirleyin. Ana sayfanın peşinden en oldukca bağlantı yönlendirdiğiniz sayfanız bu sayfa olmalıdır.

İkinci olarak ana sayfaya bağlantı verirken dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan nokta değişik anahtar kelimelerin kullanılmasıdır. Ana sayfa bağlantı verirken yalnız belirli bir kaç kelimeden bağlantı vermeyin. Mümkün olduğunca çeşitli anahtar kelimelerden ana sayfaya linkleme yapın.

2- Kullanıcılar Açısından Kıymetli Olan Sayfalara Öncelik Verin!


Internal Bağlantı’in temel amaçlarından biri de kullanıcıları öteki sayfaları ziyaret etmeye teşvik etmektir. Bu yüzden sayfalar arası bağlantı kurarken kullanıcılara aramış olduğu detayları sunan, kaliteli içeriklere haiz ve kıymetli sayfalar içinde olmasına dikkat edin. Ek olarak bağlantı vererek köprü oluşturduğunuz iki sayfa içinde ilgi düzeyinin yüksek olmasına da dikkat edin. Kaliteli sayfalara yönlendirmeniz durumunda kaliteli sayfalarınız yardımıyla öteki sayfalarında standardını artırabilirsiniz.

3- Metin İçerisinden Bağlantı Verin!


Bir sayfadan öteki sayfalara bağlantı verirken linklerin metin içinde olması gerekir. Mevzu başlığı, ilgili anahtar kelimeler yada alt başlıklardan bağlantı verebilirsiniz. Bu sayede hem arama motorları hem de kullanıcılar açısından daha kıymetli bağlantılar oluşturmuş olmuş olursunuz. Ek olarak bilhassa Google, bağlantı çıkışlarının metin içinden olduğu bağlantıları daha oldukca sever.

4- Sayfalar Içinde Karşılıklı Bağlantı Vermeyin!


Site içi bağlantı ağı oluştururken X sayfasından Y sayfasına bağlantı verdiğiniz vakit Y sayfasından yine X sayfasına bağlantı vermeyin. Bu yüzden hangi sayfadan hangi sayfaya bağlantı verdiğinizi kesinlikle takip edin ve mümkünse bir dosya oluşturun. Karşılıklı bağlantı oluşturduğunuzda X sayfasına gelen kullanıcı Y sayfasını linki takip ederek ziyaret edecek. Arkasından yine linki takip ederek X sayfasına doğrusu başlangıç noktasına geri dönecektir. Bu durumda kullancıı sitenizi terk edecektir. Bunun yerine Y sayfasından başka bir sayfa bağlantı verdiğinizde kullanıcı üçüncü bir sayfayı ziyaret edecek ve sitede daha çok vakit geçirecektir. Bu durum arama motorları içinde geçerlidir.

5-External (Site Dışı ) Bağlantılar ile Kıymetli Sayfaları Tespit Edebilirsiniz!


Internal link


Kaliteli ve kıymetli sayfaları belirleme mevzusunda zorlanıyorsanız external doğrusu site dışı bağlantıları takip ederek bunu kolaylaştırabilirsiniz. SEO araçları yardımıyla en oldukca dış baplantıya haiz sayfaları tespit ederek bu sayfaların öne çıkmış olduğu bir sayfalar arası aşama oluşturabilirsiniz.
 
Üst Alt