Google Translatotron Çeviri Analizi

webmaster

İçerik Editörü
Katılım
19 Eki 2019
Mesajlar
328
Tepki
154
Google Translatotron Tatil Kaçamaklarında Hayat Kurtaracak
İnternetin, hayatımızda yavaş yavaş yer edinmesinin ardından aklımızda bazı sorular ve garip istekler beliriverdi. Tatil kaçamaklarında, özellikle de Türk teknoloji kullanıcıları, Google Translate hizmetini etkin bir şekilde kullanmaktaydı. Fakat Translate, isteklerimize cevap vermekte hem yavaş hem de yetersiz kalıyordu. Bu durumu düşünerek gençlerin önünü açmak isteyen Google Translatotron ile tatil kurtarıcınız olmaya hazırlanıyor.

rusça




Google Translatotron Kalpten Kalbe Hitap Edecek
Google Translatotron karşı tarafa istediğiniz duyguları, sadece konuşarak anlatmak ve onun ne cevap vereceğini de sadece dinleterek öğrenmek, teknolojinin günümüz gençlerine açacağı en büyük orta olarak gözüküyor. Artık yazmak ve saçma çeviri hatalarına kurban gitmek yerine, daha sağlıklı bir iletişim kurabileceğiz.

Konuşmayı anlık olarak çevirebileceğini öne süren Google Translatotron, yapılan denemelerde başarılı sonuçlar vermesiyle dikkatleri üzerine çekti. Bu zamana kadar teknoloji tutkunlarının en büyük hayalini süsleyen hizmet, yakın zamanda Google tarafından kullanıma açılacak. Başta Antalya olmak üzere yurt içi ve yurt dışında istediğinizi yere seyahat edebileceksiniz. Karizmanız, baklavalarınız eksiksizken her seferinde kalmış olduğunuz dil sınavından da kalmadan muaf tutulacaksınız.

Zamanında Google Translate’nin bile ekmeğini yemiş kullanıcılar, Google Translatotron ile çeviri dünyasına gelebilecek bu yeni bakış açısının, bazı değer yargılarını ve temel alışkanlıkları köklü olarak değiştirebileceğini düşünüyor.

translate




Google Translatotron Translate Hatasını Tekrarlayacak mı?
Translate hizmetinin kullanıma girmesinin ardından, başta bazı aksaklıklar gözlemlendi. Başlı başına yanlış çeviriler ile karşılaşan kullanıcılar, dev hizmetin itibarını zedeleyecek türden deneyimler yaşadılar. Üstelik akla mantığa sığmayan hataların yapılması, teknolojinin geliştirilmeden kullanıma sokulduğunu kanıtladı. Bunun yanında Google’nin başlarda, çeviri için kullanıcılardan yardım alma talebi de tam bir fiyaskoya dönüştü. Özellikle de Türkçe dil desteği gelişimcileri bazı terimlere, mizahi anlamlar yükleyerek makine öğrenimini yanıltmaya kalkıştılar.

Dünyada ilk kez sesli çeviri hizmetini kullanıma sokacak olan Google Translatotron cephesinde, bu projeyi riske atabilecek her detay irdeleniyor. En azından betasında bile bazı şeylerin gizli tutulduğunu fark edebiliyorsunuz. Yabancı dil yeterliliği için yıllar boyu kendisine yatırım yapan kullanıcılar, bu habere hiç sevinmeyecekler çünkü belki de eski önemlerini kaybedecekler. Yapay zekanın, bazı meslekleri öldürebileceği kısa süre önce tartışılmaya başlanmıştı. Belki de çevirmenlik ve üst düzey dil hizmetleri görevlileri de bu furyadan nasiplerini alarak işsiz kalabilecekler.

google çeviri


Google Translatotron, herhangi bir yanlış anlaşılma durumunun olmaması adına, kullanıcıların giriş ses aralıklarını koruyarak başka dile çevirme stratejisi uygulayacak. Sesten- Sese, Metinden-Sese, Sesten- Metine gibi çok çeşitli varyasyonlara sahip olacak.

İnsanlar, özellikle de konuşmayı metine çevirme konusunda bayağı zorlanıyorlar. Halihazırda Google Asistan ve Translate modüllerinde bu durum açıkça gözlemleniyor. Bu tip sorunlarda genel problem, konuşmacının anlatısının girdiği süreç boyunca duygusal değişimlere uğraması, anlatısının farklılaşması ve zihnin karışmasıdır. Google’nin tekniğiyle birlikte, zincirlerden birisinde yapılacak hatanın çeviriyi bütünüyle etkilemesi sorunu ortadan kalkacak.

çeviri


Google Translatotron,sahip olmuş olduğu dahili spektrogram aracılığıyla giriş yapılan sesi işleyecek ve giriş frekanslarını bir nevi görselleştirmiş olacak. Ardından da sıralı bir ağ modeli kullanarak, yeni bir spektrogram üretilmesini sağlayacak. Kısacası, gönderiler yol süresince giriş ve çıkış kaynaklarında, fiziksel bozulmalara uğramayacaklar.

Teknolojiyle erkenden tanışma fırsatı edinmek isteyen webmasterlar, Google Search’ün Github kanalı aracılığıyla erişebilecekler. Mevcut olan çevrileri dinleyerek, önceden nasıl bir işleyişe sahip olabileceğini canlandırabilirsiniz. Sistem henüz yeni geliştiriliyor ve halihazırda kullanılması için uzun solukla bir yolda mücadele etmesi gerecek. Fakat maksimum 5 yıl içinde adını sıklıkla duymaya başlayacağız. Özellikle de insanların Siri, Google Asistan olmak üzere sesli asistanlara olan aşinalığının giderek atması, Google Translatotron teknolojisinin gelişiminde daha hızlı bir ivme kazandıracak.
woman-1446557_1920-1.jpg
 
Üst Alt