webmaster

İçerik Editörü
Katılım
19 Eki 2019
Mesajlar
328
Tepki
154
E-Kitap Nasıl Yazılır?

Hakkında yazarak bilgi aktarımı yapmak istediğiniz bir konu ile ilgili ya da anlatmak istediğiniz bir hikayeniz ile alakalı birikimleri e-kitap formatında üreterek, satma olayıdır.
Webmaster forumu olarak size nasıl e-book yazılır bu konuda bilgi vereceğiz.

Yazacağınız E-Kitap ile Alakalı Bir Fikir Bulun

E-Kitap olayı, normalde elinize alıp okuduğunuz kitaplardan bir farklı yoktur. Bu sebepten dolayı da e-kitap yazmaya başlamadan önce bir fikir bulabilmek başlangıç için en iyi adımdır. Yazacağınız e-kitap’ın kapsamını, içeriğini, konseptini düşünüp, karar verdikten sonra yazmaya karar verdiğiniz konunun derinleştirin ve alt başlıklara dönüştürün, sonrası da ise derinleştirdiğiniz bu alt başlıkların detayları ve içeriğini nasıl dolduracağınıza karar verin.

E-Kitap’ınız Hakkında Fikir Geliştirin

Herhangi bir yere not aldığınız aklınızda ki düşünce ve fikirlerinizi derinleştirerek, bu fikrinizin değişik yönlerini düşünebilirsiniz. Ardından bu fikirlerinizin size ilham vereceği şeyleri küçük notlar alabilirsiniz. Misal diyelim ki yeni bir başlangıç için “emlak konulu” e-kitap yazacaksınız, kitapta yer alması gereken bilgiler doğal olarak “pazarlama teknikleri, sosyal medya kullanımı, muhasebe, getiri ve ruhsat” gibi konular olacaktır. İşte bu konular hakkında düşünerek, fikir geliştirin ve bu fikirlerinizi detaylandırarak e-kitaba dönüştürün.

Yazmaktan Vazgeçmeyin

İçerik listeniz, kitabınızın başlığı gibi detaylara pekte fazla takılmadan hemen e-kitabınızı yazmaya başlayın. İlk başlarda kendinizi başarısız gibi hissedebilirsiniz, lakin sizde göreceksiniz ki zaman geçtikte yazılarınız ilgi çekici bir hal alacaktır. Siz sadece oturup, yazın, yapmanız gereken tek şey bu. Hiç fark etmez, ister e-kitabınızın ortasından başlayın, isterseniz başından başlayın. Hangi yöntemi kullanmak yazarken size ilhan veriyorsa ve mutlu ediyorsa, o yöntem ile başlayabilirsiniz.


Yazdıklarınızı Daha Sonra Gözden Geçirin ve Tekrar Yazın

Normal, kafiyesiz, anlamsız ya da deneme amaçlı e-kitap yazma işinizi bitirdikten o yazdıklarınızı bir hafta kadar açıp, tekrar okumayın. Bu süreçte kafanızı başka şeylere verebilirsiniz. Bir hafta gibi bir zaman geçtikten sonra yazdığınız e-kitap yazılarınızı açıp, eleştirici bir göz ile okuyun. Öncelikle yazdığınız yazının sırasını kontrol edin, bu sıralamanın yazınızın tümüne uygun mu ya da mantıklımı olup, olmadığına kararınızı verin. Baktınız ki sıralamanızda herhangi bir hata yok, okurken yazdıklarınız birbirleri ile uyumlu, o halde yazdığınız her şeyi baştan aşağı okuyup, yanlış ve hatalı olan yerlere ekleme ya da düzeltme yapabilirsiniz.
 
Üst Alt